GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
HUKUKİ YÖNLERİYLE ELEKTRONİK SERTİFİKA
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kayıtlı Elektronik Posta Elektronik Tebligat Sistemi
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TOPLANTISI
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU HÜKÜMLERİ IŞIĞINDA “DİJİTAL ŞİRKET” KONFERANSI 11 Ekim 2011.
Hayatınızı kolaylaştırır...
E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.
Kurumsal KEP Entegrasyon ve Yönetim Çözümü KEP Gateway
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi.
Hayatınızı TÜRKKEP’le kolaylaştırın…. Kolay ve Dünyası Elektronik posta, internetin yaygınlaşması, her türlü verinin kolaylıkla iletilebilmesi.
TÜRKKEP E-HİZMETLERİ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
İş Geliştirme Yöneticisi
KAYITLI ELEKTRONİK POSTA
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
TİCARET HUKUKU DERSİ Ticaret Sicili.
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Uygulama Sağlayıcılar için Elektronik İmza
TİCARİ DEFTERLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
E-Posta Hesapları.
KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) SİSTEMİ
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
KEP/e-tebligat uygulama ve sorunlar
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
EVRAK KAYIT SİSTEMİ Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
(456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)
Herşey çok kolay! kolaymutabakat ile tanışmadan önceki haliniz. Şimdi değişim zamanı.
1 Sunday.. 2 Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
E-Tebligat Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir 20/11/2015 MARDİN.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
İç Ticaret Genel Müdürlüğü
K AYıTLı E LEKTRONIK P OSTA E LEKTRONIK TEBLIGAT YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) KEP YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) SMMM Güney.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hayatınızı TÜRKKEP’le kolaylaştırın…
T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Müşavirleri Dış Ticaret Firmaları T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Diğer İlgili Kurumlar GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ TARAFINDAN.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
MESAFELİ SÖZLEŞMELER.  Mesafeli sözleşmeler bilişim hukuku ve e-ticaret hukuku konusuna giren ve aynı zamanda tüketici mevzuatıyla alakalı olan bir kavramdır.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
E-İMZA KUBİLAY KOCABAL BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU
E-İMZA.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
25/01/2017 tarihli değişiklikler
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
KEP-BORDRO HİZMETİ.
İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Elektronik imza nedir? 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda yer alan şekliyle elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik.
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Kullanıcıların Bilgilendirilmesi
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
V. Bireysel Başvuru Usulü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KAYITLI ELEKTRONİK POSTA BİLGİLENDİRME SUNUMU
Sunum transkripti:

GAZİANTEP ECZACI ODASI

KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki bir altyapı üzerinden güvenli ve hukuki sonuç doğuracak biçimde yazışmalarını ifade eder, 01/01/2016 tarihi itibariyle kullanımı zorunludur, Kayıtlı Elektronik Posta Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ise KEP’i “Elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dahil olmak üzere kullanımına ilişkin olarak hukuki delil sağlayan, elektronik postanın nitelikli şekli” olarak tanımlamaktadır, KEP ile gönderilen iletilerin, gönderilme ve alınma zamanları ile okunma zamanları net olarak bellidir. Uyuşmazlık durumunda, gönderi hukuken geçerli kabul edilir.

KEP Nedir-2 Elektronik Tebligat Yönetmeliği’nin 7/1 maddesi hükmü ile anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler için zorunlu kılınan KEP ile ihtar, ihbar, başvuru, dilekçe, sözleşme teklif, ihale, şirketler arası çeşitli yazışmalar, şirket beyannameleri, fatura, ekstre, talimat gibi gönderiler, dekont, makbuz, ibraname, anonim şirketlerin toplantı çağrı bildirimleri gibi yazışmaların elektronik ortamda yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. KEP ile kurumlara, yasal tebligatları da elektronik olarak alma kolaylığı sağlanmaktadır. Kayıtlı elektronik posta ile gönderilen bir iletinin gönderim, teslim edilme ve okunma zamanı, gönderici ile alıcı bilgileri, gönderinin içeriği net olarak bellidir ve hukuki anlamda delildir. Gönderici, iletinin kendisi tarafından gönderilmediğini; alıcı ise iletinin kendisine ulaşmadığını iddia edemez.

KEP İle Sağlanacak Kolaylıklar-1 Gönderilecek e-postaların kim tarafından, ne zaman, kime gönderildiği, alıcıya ne zaman ulaştığı ve okunduğu tespit edilebilecek. Gönderilen e-posta içeriği, ekleriyle birlikte muhafaza edilecek. KEP ile gönderilen iletilerin içeriğine yahut teslim alınmadığına ilişkin itiraz ileri sürülemeyecek, zira yönetmelik hükmü gereği, sistemden gönderilen e-postalar senet hükmünde kabul edilecek.

KEP İle Sağlanacak Kolaylıklar-2 Zamandan ve ekonomik yönden büyük tasarruf sağlanacak. KEP ile gönderilecek belge ve içerik bilgileri en az 20 yıl süreyle hizmet sağlayıcı kurumda saklanacak; ancak kurum yahut bir başkası tarafından gönderilerin içeriği görüntülenemeyecek.

Sistem Nasıl İşliyor-1 Sistemin işlemesi ve gönderilerin delil kabiliyetine sahip olabilmesi için hem gönderici hem de alıcının sisteme dahil olması gerekmektedir. Sistem üzerinden gönderilen bir e-posta, en geç bir sonraki iş günü okunmuş sayılmaktadır. Zira yönetmeliğin 12. maddesine göre esas olan, kişinin hesabını kontrol etmesidir. Mücbir sebep durumları hariç olmak kaydıyla hesaba gelen bir ileti, bir sonraki iş günü ulaşmış ve okunmuş sayılır.

Sistem Nasıl İşliyor-2 Yönetmeliğin 15. maddesine göre; Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcıları tarafından tutulan kayıtlar, senet hükmünde olup, aksi ispat edilinceye kadar kesin delil sayılır. KEP hesabı kullanılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin hukuki sonuçları, hesap sahibine aittir.

Sistem Nasıl İşliyor-3 Elektronik Tebligat Yönetmeliğinin 7. maddesine göre, sistemi kullanmak zorunda olan muhatapların, kayıtlı elektronik posta adreslerini kurumlara bildirmeleri zorunludur. Aynı şekilde, isteğe bağlı olarak KEP kullananlar da kayıtlı e-posta adreslerini tebligat çıkarmaya yetkili mercilere bildirmek durumundadırlar.

Sistem Nasıl İşliyor-4 Yönetmeliğin KEP Hizmet Sağlayıcılarının Yükümlülükleri başlıklı 16/1 maddesine göre KEP Hizmet Sağlayıcıları tüm kayıtları en az 20 yıl süreyle saklamak zorundadır. Bu kayıtlar ise gönderim, iletim ve okunma zamanı ile, gönderilecek belge ve içerikleri olarak kabul ediliyor. Gönderi içeriği, KEP Hizmet Sağlayıcıları tarafından görüntülenemez.

Nasıl Satın Alabilirim TNBKEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Şirketi PTTKEP TURKKEP aracılığıyla KEP edinilebilir.