HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ
Advertisements

Yeni Ticaret Kanunu ve Sermaye Şirketlerinin Web Siteleri Erhan Keşfeden.
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
KAMUSAL HARCAMA HUKUKUNUN TANIMI VE KAYNAKLARI
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİNDE HUKUK KOLEKSİYONLARI
KAMU HARCAMA HUKUKUNUN KAYNAKLARI
HUKUKUN KAYNAKLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
İDARE HUKUKU İDARİ İŞLEM ÖĞR. GÖR. ANIL ÇAĞLAR ERKAN.
HUKUK KURALLARI HUKUK KURALLARI HUKUKUN MÜEYYİDESİ HUKUK TÜRLERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
 Internet tabanlı bir "Hukuk Portalı" projesi  Hukukun temel argümanlarına eri ş im.
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
VATANDAŞLIK BİLGİSİ ESRA ERİŞ 4-B KONU : YARGI
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
Mustafa ÖZÜNLÜ Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı Mart 2015 Ürgüp/NEVŞEHİR
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
(Genel) Vergi Hukuku.
K ü bra AVCI / / 4-B 3. POZİTİF HUKUKUN KAYNAKLARI Pozitif hukuk kaynaklarını üç başlık altında inceleyebiliriz: Yazılı Kaynaklar Yazısız Kaynaklar.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Türk Yargı Sistemi
Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
TUR İ ZM HUKUKU VE MEVZUATI DR. OSMAN AVŞAR KURGUN DR. AYHAN GÖKDEN İ Z DR. MURAT SEL İ M SELV İ DR. GONCA KILIÇ DR. ELBEYI PEL İ T Ö Ğ R. GÖR. HÜSEY İ.
Türk Anayasa Düzeni Giriş
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Giriş: Ders tanımı ve içeriği
Eğitim ve Hukuk.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
İŞ HUKUKUNA GİRİŞ İş Hukuku Kavramı
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
Yrd.Doç.Dr. Yıldırım Osman Çetmeli
NORMLAR HİYERARŞİSİ.
1 Hukuk kuralları hangi şekillerde ortaya çıkmaktadır?
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Hukuk Kaynakları Nazan Özenç Uçak Güz.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
KAMU HARCAMALARI HUKUKU KAYNAKLARI. 1.YASAMA ORGANI TARAFINDAN ORTAYA KONAN KAYNAKLAR 2.YÜRÜTME ORGANI TARAFINDAN ORTAYA ATILAN KAYNAKLAR 3.YARGI ORGANI.
TEMEL KAVRAMLAR VE SAĞLIK HUKUKU
HUKUK KURALLARI HİYERARŞİSİ VE TERİMLERİ
KAMU HARCAMA HUKUKUNUN KAYNAKLARI. Kamu harcamaları, kamusal birimlerin yetkililerinin, çeşitli hukuki düzenlemelerden(anayasa, kanun, kanun hükmünde.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Kurum veri tabanları Nazan Özenç Uçak Güz.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
DAVA İŞLEMLERİ 17 – 21 EKİM 2016.
Hukuk Başlangıcı Hukukun Yürürlük Kaynakları
25/01/2017 tarihli değişiklikler
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
Hukukun TEMEL kavamları
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
Anayasa normlar hiyerarşisinin en üstünde yer alan ve yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlayan temel hukuk kurallarını içerir. ANAYASA.
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
VERGİ HUKUKU KONULARA GÖRE SINIFLANDIRILMIŞÇALIŞMA SORULARI ARASI STAJA BAŞLAMA SINAVLARINDA ÇIKMIŞ SORULARDAN OLUŞTURULMUŞTUR ÖĞR.GÖR.CEMAL.
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
İş Hukuku Notları (Hukukun Genel Tanımları ve 4857 Sayılı İş Kanunu Hakkındadır)
SİGORTA HUKUKU GENEL KAVRAMLAR Güliz Evren KIRBAŞ Hazine Uzmanı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KANUNİLİK İLKESİ HUKUKİ DAYANAĞI KAPSAMI İŞLEVİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM MEVZUATI
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
KAMU HUKUKU YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAHAR DÖNEMİ
HUKUK BAŞLANGICI 12.
IX. ANAYASA YARGISI.
Hukukun Bilgi Kaynakları
Sunum transkripti:

HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY 369 7-Ticari veri tabanları (Yerel) Nazan Özenç Uçak 2015-2016 Güz

Ticari Veri tabanları Bu veri tabanları ücretlidir ve abonelik gerektirir. Hukuk sisteminin özellikleri nedeniyle «yerel» ve «genel» veri tabanları olarak iki başlıkta ele alınacaktır.

Yerel veri tabanları Farklı şirketler ve kurumlar tarafından hazırlanmaktadır. Başlıcaları: Hukuk Türk Kazancı İçtihat ve Mevzuat Bilgi Bankası Lebib Yalkın Mevzuat Bilgi Bankası Legal Bank Elektronik Hukuk Bankası Corpus Mevzuat ve İçtihat Programı Dialog Prestige İçtihat Mevzuat Bilgi Bankası Hukuk Net Bilgi Bankası Sinerji Mevzuat Programı (Mevzuat ve İçtihat Programı)

Hukuk Türk “Hukuk Türk” Hukuk Programları Ltd. Şti.'ne ait internet tabanlı "Hukuk Portalı" projesidir . 1990 yılında "Hukuk Bilgi Bankası" oluşturmak amacıyla kurulmuştur. Hukuk Türk ücretli ve ücretsiz hizmet vermektedir. Kullanıcılarını aboneler ve serbest kullanıcılar oluşturmaktadır. Hukuk Türk’ün ücretli hizmetlerinden yalnızca aboneler faydalanmaktadır.

Hukuk Türk: kapsamı Yargıtay Kararları, Danıştay Kararları, Anayasa Mahkemesi Kararları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye Kararları, T.C. Mevzuatı / Mevzuat Grupları, Türk Hukuk Bibliyografyası, T.C. Resmi Gazetesi, Yeni ve değişen mevzuat, Kanun tasarıları, Hukuk sözlüğü, Dilekçeler/sözleşmeler gibi hukukun temel konu ve kaynaklarını içeren önemli bir sitedir (HukukTürk, 2010).

Hukuk Türk

Bilgi Bankası

Bilgi Bankası – Yargıtay Kararları

Mevzuat Bilgi Bankası

Diğer: Kaynakça, Dilekçe ve Sözleşme, T.C. Resmi Gazete

Bilgi kaynaklarını arama

Dilekçe ve Sözleşme

T.C. Resmi Gazete

Kazancı- İçtihat ve Mevzuat İlk çalışmaları 1946 yılına kadar uzanır. Hukuk alanında 1.000.000’u aşkın belgeyle hizmet vermektedir. Üç farklı arama seçeneği verir: İçtihat bilgi bankası Mevzuat bilgi bankası Hukuk eserleri bilgi bankası

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ KARARLARI Kapsamı GÜNCELLEME ENDEKSİ  KULLANIM KILAVUZU  DİLEKÇELER - SÖZLEŞMELER - YAZIŞMALAR HUKUK SÖZLÜĞÜ Pratik - Önemli Bilgiler Yasal Süreler  Para Cezalarının Güncelleştirilmesi (4421 ve 5252 Sayılı Kanunlar)  Vekalet Ve Hakem  Ücreti Hesaplama Harç Ve Gider Avansı Hesaplama  ANA MEVZUAT ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI YARGITAY KARARLARI DANIŞTAY KARARLARI  UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ KARARLARI SAYIŞTAY KARARLARI AİHM KARARLARI

İçtihat Bilgi Bankası Mevzuat Bilgi Bankası

Kazancı İçtihat Bilgi Bankası

Kazancı – İçtihat Bilgi Bankası http://www.kazanci.com/kho2/ibb/giris.htm

Kazancı – Hukuk Arama Motoru http://www.kazanci.com/cgi-bin/ara.cgi

Mevzuat Arama

Kazancı Hukuk Sözlüğü

Hukuk Eserleri Bilgi Bankası

Lebib Yalkın Mevzuat Bilgi Bankası 1953 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. 1996 yılından itibaren T.C. Külliyatına erişimi vardır. 62 temel mevzuat konusunda hizmet vermektedir. Resmi Gazete’de yayınlanan tüm kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, yönetmelikler, tebliğler ve emsal teşkil edecek içtihatları konu başlıkları altında toplanmıştır. Abonelik gerektirmektedir (1996-). Mevzuattaki değişikliklerin ve günceli takip edilebilmek için hizmetlerinden yararlanılabilir.

Lebib Yalkın (MEVBANK)

Lebib Yalkın (MEVBANK)

Mevzuat arama

Yargıtay ve Danıştay karar arama

Mevzuatta son gelişmeler

Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi

LegalBank Elektronik Hukuk Bankası LegalBank, hukukla ilgili bilgilere ulaşabilmesini sağlayan ticari bir veri tabanıdır. Mahkeme kararlarına, mevzuata erişimi sağlar. Bilgiler günlük olarak işlenmektedir. Dava dilekçe örneklerini içerir. Abonelik gerektirir.

Corpus Mevzuat ve İçtihat Programı Mevzuat ve Yargı İçtihatlarının internet üzerinden erişimini sağlamaktadır. Mevzuat ve içtihatlara erişim için abonelik gerekmektedir. Kullanımı kolaydır. http://www.corpus.com.tr/

Dialog Prestige İçtihat Mevzuat Bilgi Bankası Tüm mevzuat, Resmi Gazete özetleri ile bu mevzuatlara ilişkin tüzükler, yönetmelikler, nizamnameler, genelgeler, Yargıtay - Danıştay Kararları, Anayasa Mahkemesi Kararları, Milletlerarası Antlaşmalar, Kanun Hükmünde Kararnameler gibi konuları içermektedir.

Hukuk Net Bilgi Bankası Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesidir. Bilimsel ve eğitim amaçlı kullanılabilir. İçeriğinde hukuk dallarına göre gruplanmış mevzuat, makale, kanun, forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, hukuki dilekçe ve hukuk siteleri dizini barındıran hukuki bir bilgi bankasıdır. Abonelik gerekmektedir. https://hukuknet.tedas.gov.tr/Dava/Login.aspx

Sinerji Mevzuat Programı (Mevzuat ve İçtihat Programı) İçeriğinde: kanun, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, bakanlar ve kamu kurumlarının hazırladığı yönetmelikler, tebliğler, genelgeler, uluslararası sözleşmeler, kanun maddelerinin değişen metinler, Yargı kararları (Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, AIHM, Sayıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi Kararları) yer almaktadır. Abonelik gerekmektedir. http://sinerjimevzuat.com.tr/