Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
Advertisements

HTML
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
=>PARAGRAFTA ANLAM<=
HTML, XHTML and CSS XHTML
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
HTML’ye GİRİŞ Dr. Devkan Kaleci
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
Javascript Oğuz İNAL.
Öğrt.Gör.Dr. Ahmet Cengizhan Dirican GYTE – Bilgisayar Mühendisliği
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
XML TEKNOLOJİLERİ BTP 206. Ders İçin Gerekli Olan Ders Kitabı –XML, Zafer Demirkol, Pusula Yayınları Yardımcı Ders Kitabı –XML How To Program, Deitel.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Bölüm 2 – XML Belgeleri Oluşturmak
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
.  HTML gibi işaretleme etiketlerini kullanan, verilerin depolanmasını sağlayan ve bu verileri metin formatında saklayan bir dildir.  HTML ile XML.
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
NOTEPAD++.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Listeleme Etiketleri.
Liste Özellikleri Html etiketlerinden bildiğimiz sıralı (ordered) ve sırasız (unordered) listelere stil vermek için liste özelliklerini kullanacağız. Sıralı.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
CASSCADING STYLE SHEETS
HTML Dili’nin Genel Özellikleri Abdullah KUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Mart,
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları
İnternet Programlama-I HTML. İnternet Terimleri Internet: TCP/IP tabanlı herkese açık ağdır. Özel bir ağ olmayıp, kimseye ait değil ve kimse tarafından.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay ÖZCAN
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
HTML Basit HTML Etiketleri. Başlık Etiketleri Turkcell Geleceği Yazanlar Bu etiketler basit olarak bir başlık kullanmak istediğimiz zaman, başlığı yazmak.
Web Tasarımı Giriş.
HTML HTML Stilleri.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Web Teknolojileri Giriş.
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
Mehmet Fatih KARACA Yrd. Doç. Dr. Salih GÖRGÜNOĞLU
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Sunum transkripti:

Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan HTML 5 ve CSS 3 Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan

HTML HTML web sayfalarını tanımlayan bir işaretleme dilidir. HTML (Hyper Text Markup Language) açılımı Hiper Metin İşaretleme Dili HTML dosyaları HTML etiketleri ile tanımlanır. Her HTML etiketi farklı bir dosya içeriğini tanımlar.

HTML Etiketleri Yapı şu şekildedir. <etiket_ismi>içerik</etiket_ismi> Genel olarak çift olarak kullanılırlar. Bir açılış etiketi ve bir kapanış etiketi bulunur. <p>Paragraf</p> gibi Kapanış etiketi / ile kapatılır.

HTML Sayfa Yapısı

Bir HTML Örneği doctype tanımlaması sayfanın bir html belgesi olduğunu gösterir. <html> ve </html> arasındaki metin html belgesini tanımlar. <head> ve </head> arasındaki metin belge hakkında bilgi verir. <meta> etiketi ile karakter seti tanımlanır. <title> ve </title> arasındaki metin belgenin başlığını tanımlar. <body> ve </body> arasındaki metin görülebilir sayfa içeriğini tanımlar. <h1> ve </h1> arasındaki metin bir başlığı ifade eder. <p> ve </p> arasındaki metin bir paragrafı ifade eder.

Farklı Sürümlerde Tanımlamalar

HTML Versiyonları

Brackets Açık kaynak kodlu, ücretsiz ve modern bir editör. http://brackets.io *Renklendirme ve canlı önizlemenin çalışması için öncelikle sayfanın html uzantılı olarak kaydedilmesi gerekir.

HTML Başlıkları HTML başlıkları <h1> den <h6> ya kadar olan etiketler ile tanımlanır. Başlıklar her zaman koyudur ve kendi başına bir paragraftır. <h1>Bu bir başlıktır</h1> <h2>Bu bir başlıktır</h2> … <h6>Bu bir başlıktır</h6>

HTML Başlıkları

Paragraf Etiketi <p> Paragraf açmak için <p> etiketi kullanılır. Oluşturulan her paragraf arasında bir miktar uzaklık bulunur. <p>Bu bir paragraftır</p> <p>Bu da başka bir paragraf</p>

Yeni Satır <br> ve Yatay Çizgi <hr> Etiketleri Yeni bir paragraf açmak yerine, aynı paragraf içinde aralıksız yeni bir satır açmak için <br> etiketi kullanılır. Sayfa üzerinde yatay düz bir çizgi çizmek için <hr> etiketi kullanılır. <p>Bu bir paragraftır<br/>hemen altında olsun bu da</p> <p>Bu da başka bir paragraf</p> <hr/> Bu iki etiket kapatma etiketleri olmayan iki etikettir. HTML 5 için <br> ya da <hr> şeklinde kullanılabilirler. Ancak XHTML uyumluluğu açısından <br/> ve <hr/> olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

HTML Listeleri (Sıralı Listeler) Sıralı bir liste için <ol> etiketi kullanılır. Listedeki her eleman için ise <li> etiketi kullanılmalıdır. <ol> <li>Kahve</li> <li>Çay</li> <li>Süt</li> </ol>

HTML Listeleri (Sıralı Listeler) II Sıralama işaretini değiştirmek için <ol> etiketinin type özelliği, başlangıç değerini belirlemek için start özelliği kullanılabilir. type özelliğinin alabileceği değerler şunlardır: 1 A a I i

HTML Listeleri (Sırasız Listeler) Sırasız bir liste için <ul> etiketi kullanılır. Listedeki her eleman için ise <li> etiketi kullanılmalıdır. <ul> <li>Kahve</li> <li>Çay</li> <li>Süt</li> </ul>

HTML Listeleri (Sırasız Listeler) II Sıralama işaretini değiştirmek için <ul> etiketinin style özelliği kullanılabilir. Alabileceği değerler şunlardır: list-style-type:disc list-style-type:circle list-style-type:square list-style-type:none