KOYUN ÇİFTLİĞİ. A damın biri koyun yetiştirmek üzere 8 koyun ve bir koç alır. 1 yıl boyunca kuzucukların doğmasını ve koyun sürüsünün çoğalmasını bekler,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PATRONU ONDAN MEMNUN.
Advertisements

Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
AĞLAYAN BEBEK GÜLEN DEDE
DÜŞÜNDÜREN BİLMECELER
Fare Öyküsü.
ÜLKEMİZ HERŞEYE RAĞMEN AYAKTAYSA BUNU MUSTAFA'lara BORÇLUYUZ Eşekli KütüphaneSb-1 Mustafa GÜZELGÖZ
Bir zamanlar bir ağaç varmış
AŞI YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
KADIN VE ERKEK ARASINDAKi FARKLAR
Hikmet SIRMA.
Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B.
PRATİSYEN HEKİMLİK KONGRESİ / 2013 Dr. Beyza Kutay.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU
Çin öyküsü
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
OSMAN EFENDİ (Bir Yönetim Dersi).
Sıradan bir arkadaş, sizi asla ağlarken görmez.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız.
Nasrettin Hoca
KÜÇÜK FİL.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
BELEN KAHVESİ 'Belen Kahvesi'ne yılda 40 bin kişi geliyor.
Sen hangisini seçerdin?
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
ÖFKE VE ÖN YARGI Birbirlerini çok seven, fakir oldukları kadar kimsesiz bir çift yaşardı.
SAYILARIN ŞARKISI. SAYILARIN ŞARKISI Benim adım bir, Yaşım küçüktür ama Birinciyim her yarışta. Çok sevsem de birdir biri Oynayamam tek başıma.
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
tartışmalarına yol açar.
Uykuların kaçar geceleri
„ Baba, politika gerçekten nedir ?“
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
Ay Dostlar Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Dügün olur
KÜÇÜK PRENS.
SABIR Değerler Eğitimi.
Küçük bir jest… Fakat, İhlasla.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için 1 saat 60 dakika 1 günde 24 saat 1440 dakika, haftada 7 gün 168 saat vardır.
TEMEL telefon açar: "Cemal sen misin. " "Yanlış çevirdiniz
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
Bir zamanlar bir ağaç varmış
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Antoine de Saint-Exupery
H AYVANLARDA Ü REME, B ÜYÜME, G ELIŞME Aydın ZEYFEOĞLU.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ. AKBABA İLE HOROZ Çiftçi tavukları için yorulmayan bir horoz almaya pazara gider. Pazarcı; - İstediğiniz her şeyi bu horoz yapar.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Sunum transkripti:

KOYUN ÇİFTLİĞİ

A damın biri koyun yetiştirmek üzere 8 koyun ve bir koç alır. 1 yıl boyunca kuzucukların doğmasını ve koyun sürüsünün çoğalmasını bekler, ama nafile. Koyunlar bir türlü hamile kalamazlar. Bunun üzerine adam aldığı damızlık koçu veterinere götürür. V eteriner koç‘un iktidarsız olduğunu tespit eder, ve çiftçiye koyunları suni yoldan döllemeyi önerir.

G eleceğin koyun üreticisi kafa sallar ve tamam, okey der. Ama gerçekte aslında veterinerin suni yoldan döllenmeyle neyi nasıl kastetmiş olabileceğini anlamış değil. Anlamış gibi davranmasının sebebi ise veterinerin karşısında cahil gibi durmak istemeyişi. E ve gelince gözüne uyku girmez ve bütün gece düsünür. Suni döllenme nasıl yapılır acaba?? S onunda koyunları kendisinin döllemesi gerektiğine karar verir.

S abah olunca 8 dişi koyunu kamyonetin kasasına bindirir ve onlarla ormana gider. Orada koyunları tek tek sıradan geçirir, ve yorgun birşekilde eve döner. E ve varınca veterinere telefon açar ve koyunların artık döllenmiş oldukarını, ama hamile kalıp kalmadıklarını nerden anlayabileceğini sorar. C evap şu olur:Koyunlar herzamanki gibi çimenlerin üstünde tek tek durmazlar, grup halinde birbirlerine sokulmuş vaziyette takılırlar.

E rtesi sabah olunca, camdan bakar. Fakat bütün koyunlar herzamanki gibi tek tek duruyordur. V e tekrar 8 koyunu kamyonete atar ve ormana gider. Ormanda her koyunu bu sefer ikişer key becerir, ve koyunlar ile birlikte eve gelir. Ç ok yorgun bir halde yatağa atar kendini ve hemen uyur.

E rtesi sabah yaptığı ilk iş yine camdan bakmak olur. Ama maalesef koyunlar yine yalnız takılmaktadır. O flayarak tekrardan koyunları kamyonete yükler, yine ormana gider ve bu sefer her koyunu üçer kez yapar! Ç ook yorgun bir halde eve gelir, ve ölü gibi uyur.

E rtesi sabah, yatakatan kalkamayacak kadar bitkindir. K oyunlara bakması için eşine rica eder. Eşi: „Koyunlara bir şey olmuş, çok garipler.“ der. „Neden? Birbirlerine sokulmuş vaziyette toplu halde çimlerdemi yatıyorlar?’’ diye sevinçle sorar.  CaKuDi „Hayır, hepsi kamyonete binmiş, birtaneside kornaya basıyor...!‘‘