Bil ki Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun karanlı ğ a dalarsa Bir sıcaklık duyarsan ü ş üyen ellerinde Ve saatler gecikmi ş zamanları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

Bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
Kan rengi , kıpkırmızı güllere bayılırdı... Zaten onlarla adaştı...
Benim biricik Canım Babacığım

GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
O Mahur beste çalar…..!!.
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Ben Seni Sevdim Mi. Ben seni sevdim mi
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
TEMEL, ORTA ve İLERİ SEVİLERDE DİL BİLGİSİ KONULARI
ANıLaRıM.
aynı anda aynı sessiz geceye doğru “içim sıkılıyor” demişizdir …
Daha az seviyorum seni Giderek daha az Unutur gibi seviyorum Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum.
YÜREĞİNLE ANNE..! Çıkmazlıklar içinde gidiyorum, Anne..! Çelişkiyi yaşadığım, renksiz acılarla.. Kaderi, tan yelinden gökkuşağına kadar, Perişanlığın.
Aşkı Aramak....
Ben bir Eylül sen bir Haziran
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum..
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
1.SINIF HAYAT BİLGİSİ ÜNİTENİN ADI GÜNEŞ VE DÜNYAMIZ.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
Kurşun Yarası ve Elveda… Sensiz ak ş amları kur ş un gibi içime sıktın! Kalbim yenik, kalbim bo ş, kalbimde kur ş un yarası Kırık kaldırımlarda yürüyorum,
Designed By : CardinaLe
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
SENI SEVIYORUM HATICEM
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
Günü Sevgiyle Başlat.
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
SEVENLER AYRILMAZ.
Uykuların kaçar geceleri
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
SENDEN BAŞKA KİMSE BİLMESİN İSTİYORUM
GiTTiĞiN YeR.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
SANA SESLENİYORUM DUYUYORMUSUN?

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
DÜ Ş ÜNÜYORUM, OYNUYORUM Projenin Amaçları; Öğrencilerimizin akıl yürütme muhakeme etme becerilerini geliştirmek Off! Düşünmek ten başım ağırıyor.
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
BENİM AFRİKAM Yoksa aslana yem olur.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
Gitme Hazan Altun Gitme..... A ş kımın baharında kı ş olurmu? Hayallerimiz hiç,kabus olurmu? Zaman akmadan sabit dururmu? Boynum omzuma e.
gözkapakları düşünce Gece gözlerine bakardı maviydi giydi ğ i vakit geç olunca gözlerinden uyku akardı o uykuya yatmaz sanki uyku ona yatardı beynine.
Bir kavramın i ş aret etti ğ i herhangi bir varlıkta bir özelli ğ in bulunup bulunmadı ğ ını ifade etmenin tek yolu önerme kurmaktır. Yani öznesiyle yüklemi.
Hazırlayan: Filiz BİLİCİ Hatice Seyit Çeker İlkokulu Nizip/Gaziantep
Lkbahar veya ilkyaz, do ğ a döngüsünde kı ş ile yaz arasındaki mevsimdir. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır. İ lkbaharda a ğ açlar çiçek açar,
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.
Canım babannem Seni çok seviyorum canım babannem Sen çoooooook iyisin canım babannem seni ben çok seviyorum.
Sunum transkripti:

Bil ki Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun karanlı ğ a dalarsa Bir sıcaklık duyarsan ü ş üyen ellerinde Ve saatler gecikmi ş zamanları çalarsa Bil ki seni dü ş ünüyorum

Bir vapur yana ş ırsa rıhtımına bin,açıl Örtün karanlıkları masmavi denizlerde Ve dinle kalbimi bak nasıl çarpıyor nasıl O bütün özlemlerin koyula ş tı ğ ı yerde Bil ki seni bekliyorum

Bir sabah gün do ğ arken aç perdelerini,bak Sevinçle balkonuna konuyorsa martılar Kendini tadılmamı ş derin bir hazza bırak Dökülsün duda ğ ından en mutlu ş arkılar Bil ki seni istiyorum

Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli,garip bir ku ş öterse Bir ceylan a ğ lıyorsa da ğ larda yapayalnız Ve bir gün kabrimde bir sarı çiçek biterse Bil ki seni seviyorum Ümit Ya ş ar O ğ uzcan Casper_m