"Mendelssohn" By space.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Küçük bir jest….
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
(Gösteriyi lütfen kendi akışında izleyiniz)
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
KUMDA AYAK İZLERİ
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
"ALLAH" DEMEK.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
bir varmış bir yokmuş bir ormanda ağustos böceği ve karınca varmış.
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
Türkiyenin en büyük mail grubu
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.

Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
Sesli sunu.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Özlü Sözler Dr.Sibel OK Slayt:AP.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Sen hangisini seçerdin?
ÇIKMA TEKLİFİ !!! ERKEK : Bana isminizi bağışlar mısınız? KADIN :
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
CÜMLEDE ANLAM.
UPUZUN BIR KUMSAL BOYUNCA YANINDA TANRI ILE YÜRÜYORMUS. ONLAR YÜRÜRKEN TAM KARSISINDAKI GÖKYÜZÜNDEN BIR FILM SERIDI GIBI ADAMIN HAYATINDAN SAHNELER GEÇIYORMUS.
Boya sandığına saklı düşler
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
Boya sandığına saklı düşler
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
HAYATIN ANLAMI.
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
Binbir Gece Masalları.
Annemin yalnızca bir gözü vardı
İKİ ERKEK KARDEŞ.
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
İnatçı Yavru Fil Masalı
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Bir varmış bir yokmuş. Çok eski zamanlarda, Çocuklar Ülkesi’nde, masal anlatan bir dede varmış. Çocuklar ona “Masalcı Dede” derlermiş. Masalcı Dede, her.
Sen hangisini seçerdin?
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019.
Sunum transkripti:

"Mendelssohn" By space

Moses Mendelssohn hiç yakışıklı bir adam değildi Moses Mendelssohn hiç yakışıklı bir adam değildi. Çok kısa boyunun olmasının yanı sıra, çok garip bir de kamburu vardı. Moses Mendelssohn, günün birinde Hamburg'da yaşayan bir işadamını ziyarete gitti. İşadamının, Frumtje adında çok güzel bir kızı vardı. Moses,bu güzel kıza umutsuz bir aşkla tutuldu. Fakat güzel kız onun çirkin görüntüsünden ürkmüştü. O nedenle, değil onun sevgisine karşılık vermek, yüzüne bile bakmak istemiyordu.

bir an için onun cennetten geldiğini bile düşündü. Ayrılma zamanı geldiğinde Moses, güzel kızın üst kattaki odasına çıktı ve tüm cesaretini toplayarak onunla son kez konuşma girişiminde bulundu.Kızın güzelliği öylesine olağanüstüydü ki, bir an için onun cennetten geldiğini bile düşündü. Fakat kızın, başını kaldırıp da yüzüne bakmamaktaki direnci, Moses'ı çok üzdü. Güçlükle başarabildiği konuşması sırasında çirkin aşık,bu güzel kıza bir soru sordu:

"Evliliklerin kutsal bir özelliği olduğuna inanır mısınız?" dedi. "Elbette" diyerek yanıtladı güzel kız ve gözlerini yine kaldırmayıp Moses'ın yüzüne yine bakmadan, kendi de ona bir soru sordu: "Peki ya siz?"dedi."Siz inanır mısınız buna?" Moses bir an bile duraksamadı: "Evet,ben de inanırım" dedi ve ekledi: "Biliyor musunuz? Her erkek çocuğu doğduğunda Tanrı, onun evleneceği kızı belirlermiş.

benim evleneceğim kız belirlenmiş ve bana Benim doğumumda da, benim evleneceğim kız belirlenmiş ve bana 'Senin karın kambur olacak‘ demiş. O zaman ben bir istekte bulunmuşum Tanrı'dan. ' Tanrım, kambur bir kadın bir trajedi olur. Lütfen onun kamburluğunu bana ver ve onu güzel bir kadın yap' demişim."

Moses' ın bu sözlerinden sonra Frumtje gözlerini yerden kaldırdı, onun gözlerinin içine baktı Ve elini uzaatıp, Moses' ın elini tuttu. Ve daha sonra da onun, sevgili eşi oldu. Bu anlattığımız bir "peri masalı" değil, ünlü Alman besteci Mendelssohn'un büyükbabası ile büyükannesinin evlenmelerinin öyküsüdür.

Bu anlatılan bir "peri masalı" değil, ünlü Alman besteci ‘’Mendelssohn’’'un büyükbabası ile büyükannesinin evlenmelerinin öyküsüdür.