MORFOLOJİ 4 (MORFOLOJİK HATALAR)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLEYBOLCULARA BLOKDA BAŞARI İÇİN TAVSİYELER
Advertisements

Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Todup F1 ENGEL TANIMAYANLAR.
SIFATLAR.
14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
Güçlendirme Egzersizleri
BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
DERSİMİZ TÜRKÇE İbrahim AKÇA.
KASIM 2. HAFTASI. Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır.
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
ÇALIŞMA GRUBU: DERS KİTAPLARI TURİZM ÖĞRENCİLERİ KURULTAYI.
CÜMLEDE ANLAM.
ÖZEL VE TÜR (CİNS) ADLARI
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
ÖZEL VE TÜR (CİNS) ADLARI
Okuyucu, öğretici metni inceledikten sonra metnin yapısı, düşüncesi, anlatımı, yazılış amacıyla sezdirdiği anlamı, metnin anlamının zaman içinde değişip.
Sözcük Türleri Setenay KAYA Hazırlık-D/153
M. SERHAT KAPLAN Konu: Sıfat(Ön Ad) SIFAT(ÖN AD) İsimleri niteleyen ya da belirten sözcüklerdir. Sıfatlar ancak varlıklarla ortaya çıkar.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
HAZIRLAYAN YILMAZ ESMER
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
BASKETBOL.
CÜMLENİN ÖĞELERİ.
Evvelâ kollar dirseklerden biraz yukarıya kadar sıvanır, sonra mümkünse kıbleye karşı ve yüksek bir yere oturulur. "Niyet ettim Allah rızası için abdest.
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
OMUZ EGZERSİZLERİ.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Kaynak Bilgisi Çizer belirtilmemiş Çeviren bilgisi yok Gönül Yayıncılık Yayın tarihi belirtilmiş.
Hazırlayan Aysun BİLGİÇ Türkçe Öğretmeni
HAYVANLAR.
Türk şiirinin günümüzdeki en önemli adlarından Birhan Keskin’in Jane Birkin’in Arabesque albümündeki enstrümental parça She Left Home’dan (2002) esinlenerek.
=>CÜMLEDE ANLAM<=
RESİMLİ DÜNYA MASALLARI
SİNBAD KAYNAK BİLGİSİ Derleyen: Ekrem Aytar
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
Hangi duygularımız var ve bu duyguları nasıl ifade ediyoruz? Drama yaparak her duyguyu yaşadık. Parmak izlerimiz farklımıdır? deneyi ile büyüteçle tanıştık..
TAMLAMALAR.
ANLATIM TEKNİKLERİ Dört tane anlatım tekniği vardır!!! AÇIKLAMA
Adlar (İsimler) Ad soylu sözcükler Fiiller
Sayıların Basamaklarını Tanıyalım
öğretmenin adı:Yusuf Ziya Kınacı Branjı:bılişim teklonoji öğretmeni
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
ÖZNE YÜKLEM UYGUNLUĞU.
Girişimci farklı düşünür.  İstanbul’da geceliği 30 TL’ye ranza yataklı sadece yatma amaçlı HOSTEL’ler açılıyor.  Yerli ve yabancı.
EŞ ANLAM ( ANLAMDAŞ) NE DEMEKTİR? AYNI OLAN kelimelerdir
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
MODEL UYGULAMALI ETEK.
Küçük Resimler (Okuma Metni 3) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti.
MERT VE ANNESİYLE BİLGİSAYAR VE SAĞLIK DERSİ. MERT VE ANNESİYLE BİLGİSAYAR VE SAĞLIK DERSİ.
Kelime Türleri.
Tehlike nedir?.
ÇOCUĞUM NASIL ÖĞRENİYOR?. “Geleceğin Cahili,okumayan kişi olmayacaktır. Nasıl öğreneceğini bilmeyen kişi olacaktır. Alvin Toffler.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
RAKAM NEDİR? Rakamlar sayı sembolleridir. Her rakam bir miktarı, yani verilmek istenilen nesnenin ne kadar olduğunu belirtir.
KURŞUN KALEM Paulo Coelho Sesli izleyiniz.
İSİMLER. İSİM NEDİR? Varlıkları karşılayan sözcüklere isim denir. Canlı veya cansız olsun her varlığın ismi olabileceği gibi duyguların ve düşüncelerin.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
3Ekim2013.
Sunum transkripti:

MORFOLOJİ 4 (MORFOLOJİK HATALAR)

Aşağıdaki cümlelerde, varsa, morfolojik hataları bulunuz ve düzeltiniz: Şu dünya da hangimizin yabancı, hangimizin yerli olabileceğini, dahası buadlandırmaların sahiciliğini, imkânını tartışıyor Angelika’nın, Aliss’anın, Mukadder’in, Hüküm’ün ve diğerlerinin hikâyelerin de. İçinde, duvarda, etraftaki resimlere bakamayadabilirdi. Sende kabilelerden sonra İstanbul’a gelmemişmisin, annecim? Arkamda şuanda bir insan varmı?

İçinde, duvarda, etraftaki resimlere bakamazdı da. Aşağıdaki cümlelerde, anlam kaybı olmadan, mümkün olduğu kadar başka kelime kullanın: Şu dünyada hangimizin yabancı, hangimizin yerli olabileceğini, dahası bu adlandırmaların sahiciliğini, imkânını tartışıyor Angelika’nın, Alissa’nın, Mukadder’in, Hüküm’ün ve diğerlerinin hikâyelerinde. İçinde, duvarda, etraftaki resimlere bakamazdı da. Sen de kabilelerden sonra İstanbul’a gelmemiş misin, anneciğim? Arkamda şu anda bir insan var mı?

Aşağıdaki cümlelerde, varsa, morfolojik hataları bulunuz ve düzeltiniz: "Tüm hayvanların enzekisi, iyiliğin nedemek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskinolan kalemimle saldırmaktanbaşka hiçbirşey yapamıyorum..." sözleri ile Antony Burgess yazdığı kitabı yorumlamıştır. Kitabın isminin biz deki çevirisinde değişmesinin, Funda Uncunun mükemel bir dokunuşu olduğunuda takdir etme den geçmeyelim.

Aşağıdaki cümlelerde, anlam kaybı olmadan, mümkün olduğu kadar başka kelime kullanın: "Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum..." sözleri ile Antony Burgess yazdığı kitabı yorumlamıştır. Kitabın isminin bizdeki çevirisinde değişmesinin, Funda Uncu’nun mükemmel bir dokunuşu olduğunu da takdir etmeden geçmeyelim.

Aşağıdaki cümlelerde, varsa, morfolojik hataları bulunuz ve düzeltiniz: Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan neanladığımı anlat maya yetiyor. Sağ omzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğimiçin üzerine attığım çarpıişareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok dahaiyi işlenmişi. Sol dirseğimin ikiparmak yukarısında ki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuzdört dikiş.

Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Aşağıdaki cümlelerde, anlam kaybı olmadan, mümkün olduğu kadar başka kelime kullanın: Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan ne anladığımı anlatmaya yetiyor. Sağ omzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğim için üzerine attığım çarpı işareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok daha iyi işlenmişi. Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuz dört dikiş.

BUGÜNLÜK BU KADAR.