DERS PROGRAMI OLUŞTURMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
Advertisements

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma Teknikleri 1.
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
“DERS ÇALIŞMAK: Bir şey öğrenme etkinliği ya da süreci olarak tanımlanabilir.” der Öğretmen.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ETKİN DİNLEME
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
ZAMANI VERİMLİ KULLANMA
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA
ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Hüsnü DURSUN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Rehber Öğretmen Kaan KARAKAYA
OKUL BAŞARISINI ARTIRMADA VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
ETKİLİ DERS ÇALIŞMAK.
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ADAPAZARI REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ. VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
BAŞARININ SIRLARI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Kestanelik Çok Programlı Lisesi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
Verimli Ders Çalışma. Başarılı insan amaçlarına, belirlediği zaman diliminde ulaşır…
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
REHBERLİK SERVİSİ.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Verimli Ders Çalışma Semineri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ GAP Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
H. A. AKINCI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ
DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Eğitim Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
Sunum transkripti:

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75.YILTOBB İMAM HATİP ORTAO OKULU REHBER ÖĞRETMENİ EKİM 2014

NASIL INDAN ÖNCE NEDEN? Niçin ders çalışmalıyım? Bu sorunun yanıtını her öğrenci gerçekçi ve tutarlı bir biçimde kendine verebilmelidir. Nedenleriniz sizi heyecanlandırmalıdır

İYİ BİR PLAN İÇİN NE YAPMALIYIM? Eğer ilk defa bir program hazırlıyorsan öncelikle şunu bilmelisin ki programın kalıplaşmış bir şekli, formatı yoktur. Başarıya direkt götürecek sihirli bir ders programı da yoktur. Programın asıl başarısı sizin gösterdiğiniz sabı ve azimde saklı olduğunu unutmayınız. Yazının sonunda verdiğim örnek ders çalışma programından da anlaşılacağı üzere programı istediğiniz şekil ve formatta hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle kendinizi tanıyın. Hangi saatte enerjiksiniz? Hangi saatte motivasyonunuz yüksek? Saat kaçta uykunuz geliyor? Yemek saatleriniz nedir? Hangi dersi kolay yada zor anlıyorsun? Arkadaşlarınıza ne kadar zaman ayırırsın? Hobilerin neler? Boş zaman aktivitelerin neler? hepsini düşünün ve bir kağıda yazın. Bunu haftalık olarak yapın.

Ders çalışma programında o gün içinde okulda gördüğünüz derslere tekrar saatleri ayırın ve her tekrardan sonra çalıştığınız konu ile ilgili bol soru çözün. Bu teorik olan bilginin pratiğe dönüştürülmesidir. Neden günlük tekrar yapmalıyız? Çünkü ; öğrenilen bir bilginin % 70 ‘i 1 saat içerinde, % 80 ’i 24 saat içerisinde unutulur Örneğin; salı günü okuldan çıktınız. İlk sıralara o günkü derslerin tekrarına yer verin Sonraki aşamada Çarşamba göreceğiniz dersleri alın. Böylelikle aynı derse iki gün içinde (Okulda öğretmenin de anlattığını hesaba katarsak) üç defa tekrar yapmış oluyorsunuz.

Ders programında çalışacağınız dersin kaçta başlayacağını ve kaçta biteceğini belirleyin ve bu saatlere mutlaka uyun Zorlandığınız derslere öncelik vermelisiniz. Ve zamanı biraz daha uzun tutmalısınız Yardımcı kaynaklar alarak konuyu farklı açılardan öğrenmeye çalışın Benzer dersleri üst üste koymayın. Bilgiler karışmasın.

ÖNEMLİ UYARILAR Her şeyden önce dersin derste öğrenilmesi gerektiğini unutmayın…! Derse aktif katılım nasıl olmalı? 1-Etkin Dinleme 2-Not Tutma 3-Önemli Yerlerin Altını Çizme 4-Anlamadığını öğretmene sorma Saatlerde değişiklik yapabilirsiniz ama ama okul ve ders ile ilgili çalışmalarınızı mutlaka tamamlayın

NASIL TEKRAR YAPMALIYIZ Günlük Haftalık Aylık Zorlanılan derslerde 5 dakika tenefüs tekrarı Yapılan her tekrardan sonra mutlaka çalışılan konu ile ilgili olarak bol soru çözülmelidir.

Bir ders çalışma süresi 20 dakikadan az olmasın, 40 dakikadan fazla uzun sürmesin Ancak matematik gibi problem çözerken birden kesemeyeceğiniz durumlar ve konu bütünlüğünü bozamayacağınız durumda bu 40 dakikayı makul düzeyde uzatabilirsiniz. Mutlaka her ders çalışa sonunda 10 dakika dinlenme koyunuz. Bu dinlemnme aralıkları bilgilerin sindirilmesi açısından önemli. Bu dinlenme aralıklarını kendinize ödül olarak sunun.

Örnek ders çalışma programı ÖĞRENCİ DERS ÇALIŞMA PROGRAMI Pazartesi 07:30–08:20 08:30-11:40 11:40–12:50 12:50–15:20 15:20-17:00 17:00–18:30 18:30–19:30 19:30–20:30 20:30 – 21:00 21:00 - 22:00 22:00 – 22:30 Uykudan kalkış, kahvaltı, okula gidiş OKUL Öğle arası yemek ve dinlenme Okuldan dönüş ve dinlenme Bu gün okulda işlenenderslerinin tekrar edilmesi Yemek , dinlenme Ev Ödevlerinin Yapılması , Test Çözme, Kitap Okuma -Serbest zaman etkinliği Salı günü okulda işlenecek olan derslerine ön hazırlık Kitap okuma ve yatış (en geç yatış saati 22:30) Salı 07:30–08:30 08:30-11:50 11:50–13:00 13:00–15:20 Serbest zaman etkinliği Çarşamba günü okulda işlenecek olan Çarşamba Perşembe günü okulda işlenecek olan Perşembe 13:00–16:10 16:10-17:30 17:30–19:00 19:00–19:30 Cuma günü okulda işlenecek olan Cuma 20:30 – 21:30 21:30 - 22:00 23:00 Test Çözme, Kitap okuma ve yatış Cumartesi HAFTANIN TEKRARI ( HER DERSTEN EN AZ 50 ADET SORU ÇÖZ) Pazar HAFTANIN TEKRARI (( HER DERSTEN EN AZ 50 ADET SORU ÇÖZ Pazartesi günü okulda işlenecek olan derslere ön hazırlık

UNUTULMAMALIDIR Kİ BAŞARIYA GİDEN YOL MUTLAKA PLANLI ÇALIŞMADAN GEÇER.