SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Advertisements

VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Verimli Ders Çalışma.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
Verimli Ders Çalışma Teknikleri OSMAN ATİLA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
Psi.Danışman Uğur DENİZ
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ HOŞGELDİNİZ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Yaşamınızı planlayın hayalleriniz gerçek olsun
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM!!!
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
ATATÜRK İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
Verimli Ders Çalışma Teknikleri MEHMET EKİCİ
Ders Çalışma Teknikleri.
KENDİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
Hazırlayan Hatice PAKSOY
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz İLERİYE YÖNELİK AMAÇLARIMIZI BELİRLEMENİN ÖNEMİ.
AMAÇ VE HEDEF BELİRLEME
Aşağıya ders çalışmanızda sizlere yardımcı olacağına inandığımız bazı bilgiler sunulmuştur. Bu bilgiler ışığında çalışma planınızı oluşturabilir ve amacınızı.
SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
REHBERLİK SERVİSİ.
MOTİVASYON MOTİVASYON: İnsanların belirli bir amacı gerçekleştirmek için davranışa geçmeleridir. MOTİVASYON SORUNLARI Motivasyonu sağlayabilmek için öncelikle.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNER BÖLÜMLERİ VERİMLİ ÇALIŞMA VE ÖNEMİ HEDEF VE AMAÇ BELİRLEME ETKİLİ ÖĞRENME DERS ÇALIŞMA DAVRANIŞINI.
H. A. AKINCI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
Sunum transkripti:

SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ

HAZIRLAYAN Kemal AKPUNAR Rehber Öğretmen Ziya Gökalp Lisesi

Verimlilik: biçimde ve ekonomik bir çalışma ile gerçekleştirmeyi Doğru olan işleri, doğru bir biçimde ve ekonomik bir çalışma ile gerçekleştirmeyi amaçlayan akılcı bir yaşam biçimidir.

VERİMLİ ÇALIŞMAK, ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL ETKİLİ ÇALIŞMAYI BİLMEKTİR.

Başarıya giden yol, çok çalışmaktan değil, etkili çalışmaktan geçmektedir.

YÜKSEK VERİMLİLİĞİ NASIL ELDE EDERİZ ? -HEDEF BELİRLEMEK ŞİDDETLİ İSTEMEK BAŞARACAĞINA İNANMAK -KENDİNE GÜVENMEK -UYGUN BİR PLAN YAPMAK

! Unutmamak gerekir ki başarılı bir insan, belirlediği amaçlarına belirli bir zaman diliminde ulaşmış insandır. Başarı, sadece sonuç değildir. Bazen ortaya konan emek ve sabır da başarıdır.

YÜKSEK VERİMLİLİĞİ NASIL ELDE EDERİZ ? - ÇALIŞMAYA ŞİMDİ BAŞLAMAK - UYGULAMA YÖNTEMLERİ ÖĞRENMEK - ELDEKİ FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMEK VE ÇALIŞMADA DEVAMLILIĞI SAĞLAMAK

NASIL ETKİLİ ÇALIŞILIR? HEDEFİNİ VE AMACINI BELİRLE BAŞARACAĞINA TÜM KALBİNLE İNAN ÇALIŞMA SİSTEMİNİ GÖZDEN GEÇİR YAPMAN GEREKENLERİ ÖNCEDEN PLANLA HAFTALIK PROGRAM HAZIRLA PROGRAMI KARARLI BİÇİMDE UYGULA PROGRAMINA OLABİLDİĞİNCE SADIK KAL

BİR İNSANIN HEDEFİ YOKSA, DERS ÇALIŞMAK İÇİN BİR NEDENİ DE YOKTUR.

HEDEF BELİRLEYİN 1.Tek ve büyük hedef belirleyin 2.Hedefinizi görünür bir yere asın ve her yerde söyleyin (en az 40 defa) 3.Hedefinizi seçerken gerçekçi olun etrafın telkinlerine göre de küçültmeyin

ÖNCELİKLE YAŞAMDAN NE BEKLEDİĞİNE KARAR VERMELİ VE HEDEFLERİNİ BELİRLEMELİSİN Nasıl bir gelecek istiyorsun? Hangi bölümde okumak istiyorsun? İlgi ve yeteneklerini biliyor musun? Mesleğin ne olacak? 5 yıl, 10 yıl sonra kendini nerede hayal ediyorsun? Hedef belirlerken gerçekçi düşünebiliyor musun? Hayallerini gerçekleştirebilmek için aşman gereken engelleri biliyor musun? Bütün bu konularda yardım alıyor musun?

AMAÇ BELİRLEMEMİZ; -Dikkatimizin dağılmamasına -Daha az hayal kurmamıza -Planlı ve programlı çalışmamıza yardım eder.

EN ÇOK UNUTULANLAR Tam anlaşılmamış konular Rakamlar ve isimler Rast gele öğrendiklerimiz Aralıksız uzun süre çalışma ile öğrendiklerimiz Tekrarlanmayan bilgiler Mutsuz anlarda öğrendiklerimiz İstenmeden zorunluluk hissiyle öğrenilenler Düşünülmeden ezberlenen bilgiler İnançlarımıza ters düşen bilgiler Değişen zaman ve yerde öğrenilenler …… artırılabilir.

EN AZ UNUTULANLAR Kişiye anlamlı gelen, tam anlaşılmış bilgiler Rakamlar ve isimler Bilinçli olarak hafızaya kaydedilenler 40 dk (öğren)+5 dk (tekrar)+10 dk (dinlen) ile öğrenilenler Çok tekrarlanan bilgiler Mutlu, neşeliyken öğrenilen bilgiler İsteyerek, yüksek motivasyonla öğrenilenler Üzerinde düşünülerek öğrenilenler Düşüncelerimizi onaylayan bilgiler Hep aynı zaman ve yerde öğrenilenler … artırılabilir.

Duygu, düşünce ve inançlarımızı kontrol altına almayı başarabilirsek, çalışmaya başlamak için bir adım daha atmış oluruz.Bunu başarabilmenin en etkili yolu ise düşüncede üçüncü bir dil oluşturmaktır.

İNANÇ DÜŞÜNCE Tarih dersine çalışmak istiyorum SONUÇ Tarih dersine çalışmak istiyorum -Konular, çok uzun anlayamıyorum. -Ezberlememem gerek ama ben hep ezbere kaçıyorum. -Konular arasında bağlantı kuramıyorum. -Tarih dersini sevmiyorum bu yüzden çalışamıyorum. S O N U Ç Çalışma motivasyonu düşer, sıkıntı artar. Sonuç: olumsuz. ÜÇÜNCÜ DİLLE DÜŞÜNME Her şeye rağmen, tarihten anlayabildiğim konular var.Ne kadar çok soru çözebilirsem, sınavda o ölçüde başarılı olabilirim.O halde tarih dersine daha çok zaman ayıracağım ve daha çok test çözeceğim. motivasyonun yükselmesi olumlu

Ders çalışma davranışımız bazı çevresel uyarıcılarının etkisi altındadır.Çalışma eylemini daha verimli kılabilmek için yapılacak ilk iş çevreyi kontrolümüz altına almaktır.

BUNUN İÇİN ÖNERİLEN YOLLAR HER GÜN AYNI SAATTE DERS ÇALIŞMAYA BAŞLANMALIDIR. HER GÜN AYNI MASADA DERS ÇALIŞILMALIDIR.(BİR GÜN MUTFAKTA,BİR GÜN SALONDA,BİR GÜN ODADA OLMAMALIDIR.) DERS ÇALIŞILAN MASADA DERSTEN BAŞKA HİÇBİR İŞ YAPILMAMALIDIR.(OYUN,YEMEK YEME,TELEFONLA KONUŞMA VB.) ÇALIŞMA MASASININ ÜSTÜNDE ANCAK DERS ÇALIŞMAK İÇİN GEREKEN MATERYALLER OLMALIDIR. DERS ÇALIŞMAK İÇİN GEREKEN MATERYALLER HEMEN UZANILDIĞINDA ALINABİLECEK BİR YERDE OLMALIDIR. ÇALIŞMA ODANIZIN SICAKLIĞI NORMAL ISIDA OLMALI,ÇOK SICAK YADA ÇOK SOĞUK OLMAMALIDIR. DERS ÇALIŞMAK İÇİN EN UYGUN DURUM,KOLLARI VE DİRSEKLERİ YASLAMAYA OLANAK VERECEK BİR MASADA OTURARAK ÇALIŞMAKTIR. NE RAHAT BİR KOLTUKTA,NEDE ÇOK RAHATSIZ BİR SANDALYEDE OTURULMAMALIDIR. OLANAKLAR ELVERDİĞİNCE GÜRÜLTÜSÜZ BİR YERDE ÇALIŞILMALIDIR.

YATARAK ÇALIŞMAK,ÇALIŞMAK DEĞİL;UYKUYA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR.

BUNUN İÇİN ÖNERİLEN YOLLAR Ders çalışmaya ara vermeye neden olan durumlar (telefonla görüşme,televizyon,bir şeyler atıştırma vb) çalışmayı engelliyor ve başarıyı tehdit ediyorsa hemen vazgeçilmeli,çalışmanın sonunda ödül olarak kullanılmalıdır. Ders çalışırken (not yazımı hariç) müzik dinlenmemeli,yemek yenmemelidir.Ne kadar kabul etmeseniz de tüm bunlar dikkatinizin yoğunlunu azaltacaktır.

PLANLI ÇALIŞIN PLAN AYLIK GÜNLÜK HAFTALIK

Plan Nedir? hangi zaman diliminde ve nasıl halledileceğinin Plandan kasıt, sınav gününe kadar hangi dersin hangi zaman diliminde ve nasıl halledileceğinin tasarlanmasıdır.

Plan Yaparken dikkat edilecek noktalar Plan hayallerinize göre değil.gerçekçi olmalı Çalışabileceğiniz süreyi belirleyin(40-50 dk.) Her gün aynı saatte,aynı yerde derse başlayın Aynı türden dersler yerine farklı ders çalışın Zor anlaşılan dersleri zihnin en açık saatine koyun Yemekten hemen sonra başlamayıp ,yarım saat sonra başlayın Tv,müzik,telefon,poster,cam kenarı,buluşma saatinde ve ortamlarında ders çalışmayın

Program Nedir ? Programdan kasıt, bir haftanın bütün günlerinin saat saat nasıl değerlendirileceğinin kayıt altına alınmasıdır.

Haftalık Program Çizelgesi

ETKİN DİNLEME NASIL OLUR Önce o dersi anlayacağınıza kendinizi inandırın ‘’Ben bu dersi anlayacağım ’’sihirli cümlesini dersin başında üç kez tekrar edin Derste öğretmenin vurgularına dikkat edin Önemli gördüğünüz yerleri not edin Bir gün öncesinden hazırlıklı gelin Arkadaşlarınıza şaka yapma düşüncesini teneffüse bırakın

UNUTMAYIN Kİ;VERİMLİ ÇALIŞMAK PROGRAMLI ÇALIŞMAKTIR. Program başarma inancı yaratır.Başarma inancı yeni davranışlar oluşturur.Yeni davranışlar başarma coşkusu yaratır.Başarma coşkusu,çalışmamızı sağlar.Çalışmalar başarıyı doğurur.

“ÇALIŞMA AZMİN AZALDIĞINDA HEDEFİNİ, ULAŞACAĞIN GÜZELLİKLERİ DÜŞÜN VE HAYAL ET”

Hedefinizi Belirlediniz mi? Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER