HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİL AİLELERİ PARLA ŞENGÖZ 1-B 1064.
Advertisements

Pınar Erzin Managing Director 11. ANKOS Yıllık Toplantısı, Muğla Üniversitesi, 28 Nisan – 1 Mayıs 2011.
Ülkemiz ve Dünya.
Cansu TASCI Yoksulluk, ülkeden ülkeye, veya coğrafyadan coğrafyaya değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında çevresel nedenler,
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
Dünyada Okul Öncesi Eğitim
DEĞERLERİMİZ Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ferhat YILDIRIM.
HİNDİSTAN.
Dünya dinleri.
DÜNYAMIZI TANIYALIM sunuindir.blogspot.com.
DÜNYA DİLLERİ.
İtalya (İtalyanca: Italia)İtalyanca Resmî adı: İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) Avrupanın güneyinde büyük bölümü İtalya Yarımadası üzerindedir.İtalya.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
ÜLKE,MİLLET,DİL,BAŞKENT
Türkçe,Yabancı Dillerin Boyunduruğundan Kurtarılmalıdır.
RÜZGAR ENERJİSİ.
Bu çalışma ilköğretimin
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
Almanca Kıraç Ekrem Özbay 4-A.
ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A.
Avrupa Birliği Ülkeleri
İtalyanca İrem YILDIRIM 4-A.
RUSÇA MARİA ADA EKMEKÇ 4-A.
HİNTÇE Arda Güneş 4.B.
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
PORTKİZ DİLİ Nehir Gürbüz 4-A.
Güney Avrupa. Avrupa'nın güneydeki topraklan Akdeniz Bölgesi'nin bir parçasıdır. Denize yakın bö­lümleri dağlıktır; yukanda tanımlanan Akde­niz iklimi.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
HİNDİSTAN “Borç Esareti Altında Bitmeyen Kölelik”
5 ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
WIR LERNEN DEUTSCH. Almanca önemlidir çünkü…  Avrupa’nın birçok yerinde yaklaşık 130 Milyon insan tarafından konuşulmaktadır.  Almanya,Avusturya,
Kurucu Salman Kahn Bangladeş MIT ve Harvard 2006 faaliyet başlangıcı ABD menşeli 2010 tam zamanlı.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
En fazla müslümanın yaşadığı 10 ülke
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
DÜNYAMIZI TANIYALIM. Kıta nedir? Çevresi Okyanuslarla Çevrili Büyük Kara Kütlelerine Kıta Denir. KITALAR ASYAAFRİKAAVRUPA KUZEY AMERİKA GÜNEY AMERİKA.
:42 Haritada taralı olarak verilen alanların hangilerinin sık nüfuslu hangilerinin seyrek nüfuslu olduğunu nedenleri ile birlikte söyleyiniz.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
WIR LERNEN DEUTSCH .
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
DÜNYAMIZIN YAPISI (KITALAR)
TAR İ HTEK İ BÜYÜK GÖÇLER. İlk insanların yeryüzüne nasıl yayıldıkları hakkında elimizde kesin bir bilgi yoktur. Tarih Öncesi çağlarda Kuzey Kutbu’ndan.
KÜRESEL TİCARETİN EN ÖNEMLİ ÜÇ UNSURU HAM MADDE-ÜRETİM-PAZAR.
SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ
1739 Sayılı Temel Eğitim Kanunu Yaygın Eğitim
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.
RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır.
2. Hafta Cenova mikrosistemi 1. Ticaretten daha çok finans ağırlıklı
TÜRKÇENİN LEHÇELERİ VE YAYILDIĞI COĞRAFYA
ESKİ ALFABELER Emirhan çolak 8/A 105 Öğretmen:Sevinç Sarı.
I. Hafta Dil Akrabalıkları
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B

HİNTÇE HANGİ DİLLERDE KONUŞULUR? Hint-Avrupa dil ailesi, dünyanın en büyük dil ailesidir. Yüzlerce dil ve lehçe içerir. Hint-Avrupa dil ailesi Dünyada 2,5 milyarı aşkın kişinin ana dili Hint-Avrupa Dil Ailesi'ne ait bir dildir. Avrupa'nın en büyük dilleri, Güney ve Batı Asya dilleri, Kuzey ve Güney Amerika ve Okyanusya'da en çok konuşulan diller Hint-Avrupa dilleridir. Dil bilimciler, Hint-Avrupa dillerinin Ana Hint-Avrupa dili denilen bir dilden geldiğini öne sürmektedirler. Bu dil aslında Avrasya’da bir yerlerde konuşulur ancak şimdi yeryüzünün her yerinde konuşulmaktadır. Günümüzde dünyada en çok konuşulan 20 dilden 12'si Hint-Avrupa dil grubuna aittir. Bunlar İngilizce, İspanyolca, Hintçe, Portekizce, Bengalce, Rusça, Almanca, Fransızca, Marati, İtalyanca, Pencapça ve Urduca'dır.

HİNTÇE KARİKATÜR

HİNDİSTAN NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞ? Hindistan tarihi, Hindistan ve çevresindeki toprakların Antik Çağ'dan günümüze kadar uzanan zamandaki olayları ve varlıkları içerir. Hindistan Cumhuriyeti, Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını 15 Ağustos 1947'de ilân etmiştir.

HİNTÇE NE ZAMANDAN BERİ KONUŞULUYOR? Hint Avrupa dil ailesi, Dünya'nın en büyük dil ailesidir. Yüzlerce dil ve lehçe içerir. Dünya 'da 2,5 milyarı aşkın kişinin ana dili Hint Avrupa dil ailesine ait bir dildir. 'nın en büyük dilleri, Güney ve Batı Asya dilleri, Kuzey ve Güney Amerika ve Okyanusya 'da en çok konuşulan diller Hint-Avrupa dilleridir. Günümüzde dünyada en çok konuşulan 20 dilden 12si Hint-Avrupa dil grubuna aittir. Bunlar İngilizce, İspanyolca, Hintçe, Portekizce Bengalce Rusça Almanca Almanca kökleri Hiristiyanlık öncesi döneme dayanan, Almanca da Deutsch olarak adlandırılan gelişmiş bir dildir. Hint-Avrupa dillerinin Cermence koluna bağlıdır ve dünyanin yaygın dillerinden birisidir. Avrupa Birligi'nin resmi dillerinden biri ve en cok konusulanıdır. Özellikle Almanya, Avusturya, Lihtenşıtayn, Lüksenburg, İsviçre'nin büyük bölümü, İtalya'nın güney Tyrol bölümü,

नमस्ते-Namastē=Merhaba तुम कैसे हो Tuma kaisē hō Nasılsın

https://www.youtube.com/watch?v=8T3-FAaqpCg Hintçe şarkı

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM