Beyoğlundan Dolmabahçe'ye Taşınan Bir Aralık Akşamı,,, Sus pus olmuş puslu bir istanbulmuydu yüzün yoksa, çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe'de,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
Advertisements

Hazların peşinde koşmaktan Nice tükenmiş sevdalarda, G ö n ü l h i ç y o r u l m a d ı s e v m e k t e n v e " s e n i s e v i y o r u m " d e m e k t.
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer... Dayanılması o kadar da zor.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Ilk göz ağrım.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
KaDıN.
başka şehir yerin altında bir t ü nelde, bir ikindi vakti vagondayım; sorumlulukların y ü k ü ne eklenmiş g ü n ü n yorgunluğuyla oturuyorum ö ylece …

Eğer Ne olur Ne olur bir gün gideceksen alıştırma beni aşkına
AŞK GÜNLÜĞÜ.
Selim Furkan Tekin Hz-D
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
ş i i r : T ü l i n H a t i p o ğ l u Aşk'a Sitem (I)
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
SEVGİ Kazanım: Sevginin insan hayatındaki önemini belirtir.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
AŞKLaRıM.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
Hülya Büyüköner Cansıla
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
tövbe fatih5245 Google Grup Seslenme ardımdan gidiyorum Siyahlar içinde ayağım çıplak.
Gözlerin, En çok körkütük gözlerin devrilir ve Uzun uzun susardı
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Anılar aşklar Soluyor dünya gözümde Hiç umut kalmadı içimde
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Sonbaharımsın Artık
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
Sen Sevdalı Ben Belalı MÜZİK : Sezen Aksu Sen Sevdalı Ben Belalı
YEŞİM BAYKAL
  Emine Tokgöz Gidiyorum şiir : emine tokgöz.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
40 Yaşımda ben….
GiTTiĞiN YeR.
Nedense bu akşam Nedense bu akşam tadım tuzum tadım tuzum yok Sözlerim tükenmiş Sözlerim tükenmiş dilim dönmüyor dilim dönmüyor Gözlerim takılmış Gözlerim.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
SeNDeN SoNRa.
AKLIMDASIN...
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana herhalde sadece ′anne′ derdim. dersimiz.com.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
Müzik HASRET Tanju Okan.
Film Gösterim Proğramı (Aralık 2016)
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Sunum transkripti:

Beyoğlundan Dolmabahçe'ye Taşınan Bir Aralık Akşamı,,, Sus pus olmuş puslu bir istanbulmuydu yüzün yoksa, çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe'de, çay tadında. Divit ucuyla yazılmış bir aşkın sureti vardı avuçlarında, tarih bir başka iklimin kıvamını gösteriyordu. Bense rehnedilmiş yelkovan gibi, Hani akrepi seven ama yüreği takvim yokuşlarında.

Sinemada elinin elimde terleyişinin, bir anlamı olmalı, sesinin sesimde yankılanmasının. Sanki perdedekine üzülmüş yada sevinmişsinde tesadüfen akmış yüzün içime... Yalan! Sen perdeye bakıyorsun, fikrin benim seyir defterimde, Ve ben amerikanca bir filmi kürtçe seyrediyorum. Kadın, Beyoğlunda bir kış akşamında, üstündeki deri montun sahibine küs, soğukluğundan muzdarip yürüyordu, adamda Yürümek hiçbir şeyi çözmüyordu, bazı aralık akşamlarında. Parmağında yaralı bir öyküyü taşıyordu adam. Kadının yüzünde bir hüzün. Hüzünlü aralık akşamında bir yüzük. Yüzüğün yüzünde dünya güzeli bir kadının kehaneti. Soğuğun ve karanlığın vehameti!

Hayatı, bir başkasının pantolonu gibi küçültülmüş, daraltılmış. İlk sahibinin o pantolonla yaşadığı şeyler, yani pantolonu pantolon yapan anılar, bazı ilkbahar bereleri yüzünden yapılan yamalar, ter tüketen yazlar, Hepsi daraltılmış. Yaşananlara bir beden büyük geliyor artık hayat!

Bir aşkı aşkı paylaşmak için çok geç, bir paylaşıma aşık olmak içinse erken. Beni sevda yerimden vurdu yine zaman. Şimdi sana söylenecek tek cümle, BENDE SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI... Yılmaz ERDOĞAN