ASIL EKSİKLİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

 BEKLENTiSiZ SEVMEYi DENEDiNiZ Mi?
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
BOŞANMA SEBEBİ.
Benim biricik Canım Babacığım
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız.
Ilk göz ağrım.
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
SIFAT (ÖN AD) Varlıkları (isimleri) renk,biçim, hareket durum gibi değişik yönlerden niteleyen ; işaret,sayı,soru,belgisizlik gibi yönlerden de belirten.
AŞK GÜNLÜĞÜ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
Korkmuyorum Seni Sevmekten
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
AŞKLaRıM.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Sen hangisini seçerdin?
BABALAR VE KIZLARI.
ANLAMLARINA GÖRE CÜMLELER
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
ZARF (BELİRTEÇ).
Uzun İnce Bir Fasulye.... Seslidir... Yazar..: Çınar Alişan Yılmaz
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
CÜMLEDE ANLAM.
Sınav Kaygısı ve Önleme Yolları.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Tıkır Top
SINAV KAYGISI.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
13.Gün MATEMATİK 1.KİTAP Şimdi Test Zamanı ANTRENMANLARLA
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
PARA BİRİKTİRİYORUM.
BOŞANMA SEBEBİ.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
BİRİKİM YAPACAĞIM.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
SERVET AKAYDIN ORTAOKULU
GENEL TEKRAR - 01 SÖZCÜK TÜRLERİ
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz. Çoğunluk size küsmüş gibi. Yalnızsınız. Herkes benden.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Bu India’dan gelen TANTRA.
bir kadın çocuktur aslında...
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Sen hangisini seçerdin?
Sunum transkripti:

ASIL EKSİKLİK

Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.

Hayatın matematiği farklı; iki yarımı toplayınca bir etmiyor Hayatın matematiği farklı; iki yarımı toplayınca bir etmiyor. İnsan tek başına mutsuzsa başka biriyle de mutlu olamıyor.

9 ay boyunca karanlık bir yerde dışarı çıkmayı bekledik ve dünyaya ağlayarak geldik.

Ya da mecburen gelmiş gibi. Önce yalnızdık Pişman gibiydik. Ya da mecburen gelmiş gibi.

Biraz büyüdükten sonra, kendimizi bildiğimiz anda, içimizi kemiren, kalbimizi kurcalayan o tuhaf duyguyu hissettik: 

"Bunun sebebi ne?" diye sorduk kendimize. Bir yerde bir eksik var. Korktuk. "Bunun sebebi ne?" diye sorduk kendimize.

Cevabı yapıştırdık: "Demek ki sahip olmadığımız bir şeyler var. O yüzden eksiklik hissediyoruz."

Kurallar, yasaklar var. Büyüyünce her şey yoluna girecek. Peki, neye sahip olmamız gerekiyordu? Çocukken ''yaşımız küçük" diye düşündük. Her  istediğimizi yapamıyoruz. Kurallar, yasaklar var. Büyüyünce her şey yoluna girecek.

Büyüdükçe bir şey değişmedi. Yine huzursuzduk. İçimizden bir ses aynı sözcükleri fısıldıyordu: "Bir eksik var."

Nasıl kurtulacağız bu iğrenç duygudan? Kafamız karıştı. Nasıl kurtulacağız bu iğrenç duygudan? Nasıl geçecek bu?

Aklımıza yeni cevaplar geldi: Okulu bitirince geçecek. İşe girince geçecek. Para kazanınca geçecek.

Tatile gidince geçecek. Okulu bitirdik, diploma aldık Tatile gidince geçecek. Okulu bitirdik, diploma aldık. İşe girdik, kartvizit aldık. Çalıştık, para kazandık.

Taşındık, araba aldık. Çalıştık, eve yeni eşyalar aldık. Tatile gittik Taşındık, araba aldık. Çalıştık, eve yeni eşyalar aldık. Tatile gittik. Dans ettik. Terfi ettik. Kartviziti değiştirdik. Daha çok çalıştık.

Daha çok para kazandık. Çalıştık, çalıştık. Geçmedi Daha çok para kazandık. Çalıştık,  çalıştık. Geçmedi. "Bir yerde bir eksik var" hissi, hala orada duruyordu.

Bu sefer de "Sevgilimiz olunca geçecek" dedik.

"Yalnızlığımız sona erince bu illetten kurtulacağız "Yalnızlığımız sona erince bu illetten kurtulacağız." Beklemeye başladık. Derken, biri çıktı karşımıza. Aşık olduk.

Ve anında başka biri olduk. Daha güçlü, daha güzel, daha akıllı biri Ve anında başka biri olduk. Daha güçlü, daha güzel, daha akıllı biri. Hesap cüzdanları, kartvizitler, hatta ilaçlar bile böyle hissetmemizi sağlamamıştı.

Sevgilimizin gözlerinde, daha önce bize verilmemiş kadar büyük sevgi ve hayranlık gördük. Sevgilimizin gözlerinde Tanrı' yı gördük. Işığı gördük.

"Tünelin ucundaki ışık bu olmalı" diye düşündük "kurtulduk."

Sonra bir gün, daha dün bize deli gibi aşık olan insan çekip gidiverdi Sonra bir gün, daha dün bize deli gibi aşık olan insan çekip gidiverdi. Ya da artık eskisi gibi sevmediğini söyledi.

Ya da başka birine aşık olduğunu söyledi Ya da başka birine aşık olduğunu söyledi. Ya da daha kötüsü, başka birine aşık oldu ama söylemedi.

Telefonu açmamasından, elimizi tutmamasından, sevişmemesine bahane bulmak zorunda kalmamak için biz uyuduktan sonra yatağa gelmesinden anladık, bir terslik olduğunu.....

Belki de sevmekten vazgeçen veya terk eden sevgilimiz değildi, bizdik Belki de sevmekten vazgeçen veya terk eden sevgilimiz değildi, bizdik. Fark etmez. Sonuçta aşk bitti.

Şimdi her yer bomboş. Şimdi tekrar yalnızız. Başladığımız yere döndük Şimdi her yer bomboş. Şimdi tekrar yalnızız. Başladığımız yere döndük. Yıllarca uğraştık, eksiğin ne olduğunu bulamadık.

Halbuki her şeyi denedik, her yere baktık. Öyle mi Halbuki her şeyi denedik, her yere baktık. Öyle mi? Bakmadığımız bir yer kaldı. İçimize bakmadık.

Eksik parçayı dışarıda aradık ama içimizde saklı olabileceğini akıl etmedik. Birilerini sevdik, birileri bizi sevsin diye uğraştık ama kendimizi sevmedik.

Şaşıracak bir şey yok, tabi ki sevmedik Şaşıracak bir şey yok, tabi ki sevmedik. Kendimizi sevsek bu kadar koşturur muyduk? Canımız yanmasın diye duvarların ardına saklanır mıydık?

Kendimizi boş sanıp doldurmaya uğraşır mıydık Kendimizi boş sanıp doldurmaya uğraşır mıydık? Terk edilmekten korkar mıydık? Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.

Hayatin matematiği farklı; iki yarımı toplayınca bir etmiyor Hayatin matematiği farklı; iki yarımı toplayınca bir etmiyor. İnsan tek başına mutsuzsa başka biriyle de mutlu olamıyor.

"Herkes beni sevsin" diye uğraşınca kimse gerçekten sevmiyor, herkes sevgisine şart koyuyor, sınır koyuyor.

Oysa "kendime duyduğum sevgi bana yeter" diye düşününce, kendimizi olduğumuz gibi kabullenince yarım tamamlanıyor.  Her şey bir oluyor.

İşte o zaman perde aralanıyor. Acı diniyor İşte o zaman perde aralanıyor. Acı diniyor. İşte o zaman başka 'bir'iyle bir araya gelerek, hesabin kitabin, korkunun kaygının hüküm sürdüğü sahte bir sevgi yerine, gerçek bir sevgi yaratılabiliyor...

CAN DÜNDAR