Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
Advertisements

Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
AĞLAYAN BEBEK GÜLEN DEDE
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
Ders:Türkçe Konu: BAĞLAÇLAR
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
KUMDA AYAK İZLERİ
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
HANSEL VE GRATEL.
DİLİMİZDE İKİ TÜRLÜ “DE” VARDIR:
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
(BELİRTEÇ) ZARF.
Yavrum ve ben.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
BİR KORUYUCU MELEĞİ VARDIR
TÜRKÇE SÖZCÜK.
1.soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna nokta konmalıdır ?
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
Jacques Hadamard: ( ) Analizin babalarından ünlü matematikçi
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
Boya sandığına saklı düşler
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
CÜMLEDE ANLAM.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
TEMEL telefon açar: "Cemal sen misin. " "Yanlış çevirdiniz
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Sözlükte“iyi,cömert,iyilik,cömertlik,af,bağış” anlamlarına gelen KEREM dini bir kavram olarak ihsan,lütuf,kolay ve rahat bir şekilde mali yardımda bulunma,karşılıksız.
NASRETTİN HOCA SÖYLER BAKALIM NELER SÖYLER.
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
DÜZENLİ OLMAK.
Bazı olaylar karşısında farklı duygular içinde oluruz.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Hz. Peygamberin Selâmı Dini Hikayeler serisi 2.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
ANLATIM BOZUKLUKLARI 1. Dün beklenmedik bir sürprizle karşılaştık. Gereksiz S ö zc ü k Kullanımı.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
DERDİYOK İLE ZÜLFÜSİYAH HİKAYESİ Horasan hükümdarı İsmail Şah, kendisine yardım etmeyen Mahmut ve Mehmet adlı iki tüccarı öldürtür, mallarına da el koyar.
Oğlum ve ben.
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
BELİRTEÇ (ZARF).
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359 Güllerin Savaşı 10. Bölüm Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359

Cihan tekneden suya düşer Cihan tekneden suya düşer. Gülru, Cihan diye bağırınca hemen Ömer suya atlar. O sırada Gülfem ‘’Cihan yüzme bilmiyor’’ diye bağırıyor. Cihan da bu sırada ‘’yüzme bilmiyorum’’ diye bağırıyor. Ömer Cihan’ı kurtarıyor.

Gülfem ve Gülru ağlamalı bir şekilde konuşuyorlar Gülfem ve Gülru ağlamalı bir şekilde konuşuyorlar. Gülfem, Gülru’ya çok kızgındır. ‘’Pişmanlık mı duyuyorsun, duymalısın çünkü Cihan senin yüzünden şu an burada, hepimiz de senin yüzünden buradayız diye kızar. Gülru daha fazla dayanamayıp hastanenin dışına çıkar. Arkadasından Ömer de gelir ve onu avutmaya çalışır. Başarılı olur.

Gülfem salonda oturuyordur. Bu sırada yanına Ömer gelir Gülfem salonda oturuyordur. Bu sırada yanına Ömer gelir. ‘’Cihan çoktan uyudu ve bana bugün dışarı çıkmanın deniz havasının iyi geldiğini söyledi’’ dedi. Hatta deniz bile iyi geldi dedi. Gülfem de gülümseyerek ‘’tamam’’ der.

Gülrü sabah uyanmadan önce tuhaf bir rüya görür ve bu rüya üstüne Mert’le nişan yüzüklerini yine geri takarlar. İkiside bunun için çok mutludurlar. Gülru ‘’Mert hadi Gülfem Hanım hastaneye gidecek’’ dedi Mert arabayı ayarladı ve hastaneye geldiler. Gülfem ‘’sen yarım saat bekle ben o zamana kadar gelirim’’ dedi.

Gülru da o gün izinli olduğu için ablasının yanına gitti Gülru da o gün izinli olduğu için ablasının yanına gitti. Ona gördüğü tuhaf rüyayı anlattı. Ablası çok şaşırmıştı. O sırada Gonca ve Çiçek yürüyorlardı. Çiçek yolda iken ders notlarını unuttuğunu fark eder ve hemen almaya gider. Ama o sırada oldukları yer Gonca’nın eski sevgilisinin evinin önüdür. Gonca ona çok sinirli olduğu için (onu aldatmıştır) arabasını boydan boya anahtarıyla çizer. O sırada Ertan çıkar ve arabasını fark eder.

Gonca anahtarı cebine koyarken onu fark eder ve kavga etmeye başlarlar Gonca anahtarı cebine koyarken onu fark eder ve kavga etmeye başlarlar. O sırada Çiçek gelir ve kavgaya o da dahil olur. Çiçek sinirden Ertan’a tokat atar ve bu sırada babaları gelir. ‘’Ne oluyor burada’’ diye sorar. Çiçek Gonca anlatsn diyerek okuluna gider. Gonca her şeyi yalan olarak söyler. Yalanı da: Ertan, Gonca’ya aşık ona diye yalan söylemiştir. Babası buna çok sinirlenir. Babasını biraz olsun yatıştırır ve Gonca hastaneye işine gider.

Gülfem akşam Mert’i arar Gülfem akşam Mert’i arar. Yarın eve gelme direk atölyeye git en geç saat 10’da orada ol der ve kapatır. Mert atölyeye gider ve anlar ki Gülfem ondan mankenlik yapmasını istemiştir. Mert manken olur. Gülfem ve

Gülru podyuma izlemeye giderler Gülru podyuma izlemeye giderler. Gülfem için intikam alma sırası gelmiştir. Küpesi yere düşmüş gibi yapar ve Gülru’yu çağırır. Küpem aşağı düştü der ve Gülru bakmaya başlar. Mert sahneye çıkar ve Gülfem ‘’Gülru burdaymış’’ der. Küpeyi geri takar. Gülru tam kalkacağı sırada Mert’i görür ve donup kalır.

10. Bölüm Sonu