“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Advertisements

EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
Güçlendirme Egzersizleri
MADENLERDE KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN AYNALARINIZI DAHA İYİ KULLANIN.
1 Nisan 2008’den itibaren kaza yapan sürücüler, polisi beklemeden tutanağını kendileri düzenleyecek, kazayı fotoğraflayacak ve olay yerinden ayrılacaklar.
YAGMURLU HAVALARDA GÜVENLİ SÜRÜŞ
YAĞMUR, KAR, SİS.
Görme keskinliği Hacimli görme Renkli görme İllüzyonlar
Ramazan ayında sürüş ve sağlık ile
HAFIZALI KOLTUKLAR VE AYNALAR
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ve Yol Kullanıcı Davranışları
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
Defansif, Savunmacı ve Güvenli Sürüş Teknikleri
IŞIK.
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
Yağmurlu havalarda trafiğe çıkarken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, yağmur yağdığı zaman trafik daha tehlikeli olabilir.
KÜRESEL AYNALAR çukur AYNA TÜMSEK AYNA
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ “ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” GÜVENLİ SÜRÜŞ.
BAĞIL HAREKET Bir cisim sabit bir noktaya göre zamanla yer değiştiriyorsa, bu cisim hareket ediyor demektir. Cismin hareketi sabit bir yere göre değilse.
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
Click to edit Master title style Araçlar Arası ve Altyapı Haberleşme Projesi.
Trafik ve eğitim Psikolojisi
İmam-ı Azam sorulara nasıl cevap verdi?
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
KARLI HAVADA YOLCULUK.
TRAFİK SORUNU Çözüm.
ARABALAR İÇİN TRAFİK İŞARETLERİ YÜKLENİYOR.
SINAV KAYGISI.
İşlem Merkezi Yönetimi
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
TRAFİK İŞARETLERİ
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM. YIL KAZA YARALI ÖLÜ
Recep ŞAHAN /Viyana 1 SİGARA Ve ZARARLARI SİGARA Ve ZARARLARI.
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
Suya atılan küçük bir taşın su yüzeyinde oluşturduğu hareketler dalga hareketine örnek olarak verilebilir. Su yüzeyinde oluşan dalgalar suyun alt tabakalarını.
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
Güvenli Sürüş Teknikleri
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
Dış lambalar 3 farklı far tipini tanıtın: - Halojen - BiXenon
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
Hayat ta böyle bilinmezliğe akar
TRAFİK İŞARETLERİ.
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
PERSPEKTİFPERSPEKTİF. PERPEKTİF (İZDÜŞÜM) 1)Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek.
PERSPEKTİFPERSPEKTİF. PERPEKTİF (İZDÜŞÜM) 1)Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
ÜSLÜ SAYILAR-8 İrfan KAYAŞ.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Objektif Çekilecek nesneden gelen ışıkları toplayarak film ya da sensör üzerine net düşmelerini sağlayan mercekler topluluğudur. Objektif seçerken şunlara.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
IV. GEZEGENLERİN GÖRÜNEN HAREKETİ - II
Sunum transkripti:

“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” GÜVENLİ SÜRÜŞ “ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” KORUYUCU SÜRÜŞ

KÖR NOKTALARI ŞERİT DEĞİŞTİRİRKEN KAZALARI ÖNLEYİN … YAN AYNALARINIZI 90º’YE AYARLAYARAK KÖR NOKTALARI AZALTIN İyi görüş = Sıfır kaza

TRAFİK KAZALARI SÜRÜCÜLER ŞERİT DEĞİŞTİRİRKEN OLUYOR.. Her yıl 200’den fazla insan bu kazalar yüzünden yaşamını yitiriyor. Kazaya yol açan sürücülerin %60’ı diğer aracı görmediklerini söylüyorlar.

ÖN DİKİZ AYNANIZ ASLA YETERLİ DEĞİLDİR. Sadece arkanızdaki trafiği gösterir Ön dikiz aynasından görünüş GÖRÜNEN ALAN KÖR NOKTA ANCAK Eğer çok yakın değil iseler sağ ve sol yanınızdaki araçları göremezsiniz.

YAN DİKİZ AYNALARININ NORMAL POZİSYONU (KENDİ ARABANIZIN YAN TARAFLARININ GÖRÜYORSUNUZ) KÖR NOKTA Ön ve yan dikiz aynalarının kulanımı Kör noktalar daha az GÖRÜNEN ALAN VE Diğer araçları daha uzun süre görüyorsunuz.

YAN AYNALARIN YENİ POZİSYONU (ARABANIZIN YAN TARAFLARINI DEĞİL, YOLU GÖRÜYORSUNUZ) Yan dikiz aynalarınızı 90 dereceye ayarlayın - Arabanızın yan taraflarını değil yolu görün KÖR NOKTA KÖ R NOKTA GÖRÜNEN ALAN Bu şekilde sadece 4 tane küçük kör noktanız olacak Yeni görünen alan Yeni görünen alan Diğer arabaları daha hızlı ve daha uzun sürelerde göreceksiniz.

YAN AYNALARI 90º YAPMAK İÇİN 5 İYİ NEDEN Omuzunuzun üzerinden bakmak zorunda kalmazsınız. Aynalara çok kısa süre bakmanız yeterli olacaktır. (Önceki metotda aynalara bakmak ve normal pozisyona dönmek daha uzun süre aldığından önünüzde seyreden aracı gözden kaçırabilirsiniz) Aynalara bakmak sadece önünüzde seyreden araca dikkat etmenizi sağlar. Kör noktalar da dahil olmak üzere daha iyi bir görüş açısına sahip olmanızı sağlar. Gece sürüşünde diğer araçların farları gözlerinizi almaz.

İYİ GÖRÜŞ SIFIR KAZA DEMEKTİR. Aynaların bu yeni pozisyonuna alışmanız biraz zaman alacaktır. Vazgeçmeyin, bu sizin güvenliğinizi ve konforunuzu artıracaktır.

İYİ GÖRÜŞ SIFIR KAZA DEMEKTİR. Aynalarınızı bugünden ayarlayın.. VE ... Daha güvenli gidin...