MESLEKLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Advertisements

YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010 YENİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ (YGS ve LYS).  Yeni sistem 2010 yılından itibaren uygulanacaktır,  2010 üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistem.
Murat Kaya / Rehber Öğretmen
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
MESLEKİ REHBERLİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Yerleştirme Sistemindeki
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
2015 ÖSYS YGS - LYS.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
“Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur.” Albert Einstein
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1. YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum,
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS YÜKSEKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS VE LYS FAT İ H SULTAN MEHMET ANADOLU L İ SES İ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMA VE REHBERL İ K SERV İ S İ.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
2012 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ AKHİSAR ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
SÖKE CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
Üniversiteye girişte iki aşamalı yeni sistem, 29 ocak 2009 tarihli YÖK toplantısında kararlaştırılarak 21temmuz 2009 tarihinde kesinleştirildi.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
2015 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
 Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. YGS ve LYS.
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YGS-LYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. HOŞ GELDİNİZ.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
YGS ve LYS.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

MESLEKLER

2.Boyut: Mesleğin Geleceği 3.Boyut: Başarı profilim Meslek Seçerken Kaç Boyutlu gözlükle bakmak gerekir ? 1.Boyut: Benliğim 2.Boyut: Mesleğin Geleceği 3.Boyut: Başarı profilim

Benliğim Mesleğin Geleceği Şu Anki Başarım Yetenekler 1. 2. Benliğim Mesleğin Geleceği Yetenekler Mesleğin Geleceği Meslekten Beklenti İlgiler Kişilik Özellikleri 3. Şu Anki Başarım Ders Başarım Çalışma Alışkanlığım Derslere İlgim

İş Değerlerinin Belirlenmesi (Ben ne istiyorum?) Mesleğin faaliyet alanı nedir? Meslekler hakkında bilgi edinmemiz gerekmektedir. Hangi kişilik özellikleri gerektirir 1 5 Özel beceri gerektiriyor mu? İyi ya da kötü yanları nedir? 2 6 Hangi eğitimleri almak gerekir? Hangi ortamda çalışılacaktır? 3 7 Alınacak ücret ne kadar? Günde kaç saat çalışılacaktır? 4 8 Seçtiğiniz meslek hakkında yeterli bilgiyi aldınız mı? Okullarda öğretmenlerin yanı sıra rehberlik servisleri de meslek tanıtımı ve seçimi için yardımcı olmaktadır Meslekler hakkında neleri bilmemiz gerekmektedir?

İş Bulma İmkanı Seçilecek mesleğe olan talep ne durumda? Bölgeye veya mevsime göre gereklilik gösteriyor mu? İş bulmak kolay mı? Bu mesleğe duyulan ihtiyacın azalması veya artması söz konusu mu? Kamu ve özel sektörde iş bulunabileceği gibi serbest çalışma imkanı da verebiliyor mu?

Meslekleri nasıl tanırım ? Meslek sahipleri Mesleki kuruluşlar Üniversiteler Dershane ve okul Rehber öğretmenleri Basın Konuyla ilgili yayınlar

Size biraz ipucu !

Mbs http://mbs.meb.gov.tr/ Kariyer Penceresi Yönver Genç Tercih

YGS-LYS SİSTEMİ 2010’dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılmaktadır. 1.Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Aşama: Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak Adlandırılmıştır. YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) SORU SAYISI: 160 soru SINAV SÜRESİ: 160 dakika SINAVIN NİTELİĞİ: Tüm öğrencilerin okuduğu ortak müfredata dayalı testler olacaktır. Yani 9.sınıf ağırlıklı olmak üzere ilköğretim bilgisini de yoklayan ve 11.sınıfta tüm öğrencilerin zorunlu ders olarak okudukları Felsefe ve İnkılap Tarihi derslerini kapsayan sorulardan oluşan bir sınavdır. YGS’de TESTLERİN KAPSAMLARI

SONUÇLARI HESAP EDİLECEKTİR. YGS’DE ADAYLARIN 6 PUAN TÜRÜNDEN SONUÇLARI HESAP EDİLECEKTİR.

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (LYS) Bu aşamada beş farklı oturumda beş ayrı sınav uygulanacaktır. Bunlar LYS1,LYS2,LYS3,LYS4 ve LYS5 sınavlarıdır. Tüm öğrenciler YGS sınavına girdikten sonra, MF den hazırlanan öğrenciler LYS1 ve LYS2' ye, TM den hazırlanan öğrenciler LYS1 ve LYS3' e, TS den hazırlanan öğrenciler LYS3 ve LYS4'e, DİL' den hazırlanan öğrenciler de LYS5 sınavlarına gireceklerdir. LYS 1 Matematik Geometri LYS 2 Fizik Kimya Biyoloji LYS 3 Türk Dili ve Edeb. Coğrafya-1 LYS 4 Tarih Coğrafya–2 Felsefe Grb. LYS 5 Yabancı Dil

LYS PUAN TÜRLERİ 1- MF GRUBU PUAN TÜRLERİ (SAY–2 YERİNE KULLANILACAK) TESTLERİN AĞIRLIKLARI % OLARAK MF-1 PUAN TÜRÜ: Matematik Ağırlıklı Temel Bilimler Prog. için MF-2 PUAN TÜRÜ: Fen Ağırlıklı Temel Bilimler Prog. için MF-3 PUAN TÜRÜ: Sağlık Bilimleri Prog. için MF-4 PUAN TÜRÜ: Mühendislik ve Teknik Prog. Için öngörülmüştür.

2- TM GRUBU PUAN TÜRLERİ (EA-2 YERİNE KULLANILACAK) TESTLERİN AĞIRLIKLARI % OLARAK   TM-1 PUAN TÜRÜ: Matematik Ağırlıklıdır. TM-2 PUAN TÜRÜ: Türkçe - Matematik ve Edebiyat Ağırlıklıdır. TM-3 PUAN TÜRÜ: Türkçe - Edebiyat Ağırlıklıdır. Burada Sosyal Bilimler diğerlerine göre biraz daha yüksektir.

3. TS GRUBU PUAN TÜRLERİNDE TESTLERİN AĞIRLIKLARI TS-1 PUAN TÜRÜ: Sosyal Programlar için TS-2 PUAN TÜRÜ: Dil (Türkçe, Edebiyat) ve Tarih Programları için

4. YABANCI DİL PUAN TÜRLERİ TESTLERİN AĞIRLIKLARI % OLARAK   DİL–1 PUAN TÜRÜ: İngilizce, Almanca, Fransızca Yabancı Dil Programları için DİL–2 PUAN TÜRÜ: Batı Dilleri Programları için DİL–3 PUAN TÜRÜ: Doğu Dilleri Programları için