Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevre kİmyasi.
Advertisements

ENERJİ KAYNAKLARI.
10/08/2006 ATO-ANKARA. BİYODİZELİN DÜNYADA ÖNE ÇIKMASI.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
ALBİYOBİR – ALTERNATİF ENERJİ ve BİYODİZEL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ
ULUSLARARASI BİYOYAKIT SEMPOZYUMU
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YAKITLAR VE YANMA GAZLAR
MADDE DÖNGÜLERİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ DERSİ 6. GRUP SUNUMU
BİYOKÜTLE.
TEMİZ ENERJİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
Elektrik Enerjisi Üretimi
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YAKITLAR VE YANMA OKTAN benzin içinde bulunur. Tutuşma sıcaklığı heptandan yüksek setandan düşüktür. (BENZİNLİ MOTORLAR) SETAN motorin içinde bulunur.
HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A
GİRİŞ. YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM PROJESİ KOFERMENTE, ANEOROB, BİYOGAZ ÜRETİM SİSTEMİ.
Hidrojen Teknolojileri
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Temiz Enerji Kaynakları
BİYOKÜTLE 1 1.
BİYOGAZ.
KÖMÜR VE OLUŞUMU.
FOSİL YAKITLAR Fosil yakıtlar çürüyen tarih öncesi bitki ve hayvanlardan milyonlarca yılda oluşmuş kömür petrol ve doğalgaz gibi yakıtlardır. Fosil yakıtlar.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
C Creating A Awareness on R Responsible E Energy.
MUZAFFER YOSMAOĞLU BİOCONSTRUCT GmbH TÜRKİYE ÜLKE MÜDÜRÜ
Anaerobik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi
KONU; KARBONHİDRATLAR KAYNAKÇA; ESEN YAYINLARI 10.SINIF K İ MYA KONU ANLATIMLI K İ TABI HAZIRLAYANALAR; BATUHAN TANIŞ – 8 / M İ RAÇ ÖKSÜZ - 91.
ELBİSTAN LİNYİTİ VE ATIKLARIN BİRLİKTE SIVILAŞTIRILMASI Prof. Dr. Hüseyin Karaca İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü,
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI. Günümüzde, endüstrinin en temel enerji tüketimi elektrik enerjisi olup, onu ısınma veya ısıtma amaçlı fosil yakıtlar (petrol,
BİYODİZEL HAZIRLAYANLAR Ufuk BAYRAK Ahmet ÇİMEN.
FATİH ENES ALEMDAR: İSMAİL CAN YAVUZ:
CANLILARDA ENERJİ.
ALTERNATİF VE GELENEKSEL YAKITLARIN KARŞILAŞTIRILMASI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Hazırlayan: Melis kaçmaz.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
11. BİYOLOJİK YAKIT ÜRETİMİ
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
Bio Kütle Enerjisi ELET 319 Yrd. Doç. Dr. Mustafa İLKAN
BİO ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
BİYODİZEL Biyodizel, mikrobiyel, bitkisel veya hayvansal yağların uzun zincirli yağ asitlerinin metil esterlerinden oluşturulan ve “B100” şeklinde formüle.
Biyoyakıtlar ve Gelişim Süreçleri
Mikrobiyel yağların biyodizel üretiminde kullanımı
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KİMYA PERFORMANS ÖDEVİ KONU =TEMIZ ENERJI KAYNAKLARı.
BİTKİSEL ENERJİ KAYNAKLARI. Bitkisel enerji kaynağı nedir? Günümüzde hemen hemen her bitkisel kaynağının ana enerji kaynağı güneştir. Çünkü bitkilerin.
Yenilenebilir Enerji Nedir?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
DOĞAL GAZ: Doğal gaz gözenekli ve geçirgen kayaların, derin yeraltı rezervuarlarında bulunan basit hidrokarbon bileşiklerinin yanıcı gaz karışımıdır. Doğal.
Helin su acer. C Creating A Awareness on R Responsible.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
MADDE DÖNGÜLERİ.
BİYOKÜTLE ENERJİSİ Bioyütle biyolojik kökenli fosil olamayan organik madde kütlesidir. Biyokütle terimi çok geniş anlamda yaşayan organizmalardan üretilen.
SUNUM; 1.ÖZET 2.G İ R İ Ş 3.B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 4.DÜNYADA B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 5.TÜRK İ YEDE B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 6.B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ SANTRAL.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Sunum transkripti:

Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi

Enerji güvenliği, bir ülkeninin enerji kaynaklarını hâkimiyeti altında bulundurması ve yakın gelecek için teminatını sağlama alması anlamına gelir. Bundan dolayı, enerji güvenliği, kalkınma, ekonomik ve politik istikrar ve sosyal gelişim ile ilişkilidir. Ne var ki modern dünyanın halihazırda bağımlı bulunduğu temel enerji kaynaklarının büyük bir kısmını daha önce yer altına depo edilmiş organik artıklar oluşturur. Bu tüketim hızı ile sahip oldugumuz petrol rezervlerinin kısa sürede tükeneceğine kimsenin kuşkusu yoktur. Yapılan tartışmalar ise kısa sürenin uzunluğu üzerinedir. Makul tahminler 45 yaşındaki bir insanın petrol tüketiminde tepe noktayı göreceği üzerinedir

Bitkisel enerji kaynakları Biyodizel: Biyodizel bitkisel yağlardan üretilen dizel yakıttır. Her tür bitkisel yağdan biyodizel üretmek mümkündür, buna yemeklik atık yağlarda dahildir.

Avantajları Biyodizel yakıt kükürt içermez. Yağlayıcılık özellikleri normal dizelden daha yüksektir. Biyodizel çevreci bir yakıttır. Ekonomiktir.

Biyokütle enerjisi Biyokütle yakıt olarak kullanılabilen ağaç, bitki, gübre ve atıklar gibi biyolojik malzemelerden elde edilen enerji anlamında kullanılmakta olup; yenilenebilir, her yerde yetiştirilebilen, sosyo-ekonomik gelişme sağlayan, çevre dostu, elektrik üretilebilen, taşıtlar için yakıt elde edilebilen stratejik bir enerji kaynağıdır.

Biyoetanol Hammaddesi şeker pancarı, mısır, buğday ve odunsular gibi ŞEKER, NİŞASTA VEYA SELÜLOZ özlü tarımsal ürünlerin fermantasyonu ile elde edilen ve benzinle belirli oranlarda harmanlanarak kullanılan alternatif bir yakıttır

Biyoetanolün elde edildiği bitkiler; Şeker Pancarı Şeker Kamışı Mısır Tatlı Sorgum Patates Buğday Odunsular Tarımsal Atıklar

Biyogaz Biyogaz organik bazlı atık ve artıkların oksijensiz ortamda (anaeorobik fermantasyon) parçalanması sonucu ortaya çıkan renksiz, kokusuz, havadan hafif bir gazdır.%50-75 Metan (CH4) – %25-45 Karbondioksit (CO2) – %0-2 Hidrojen sülfür – Az miktarda azot ve hidrojen – Organik maddelerden oksijensiz ortamda metan üretimi ilk kez 18. Y. Volta tarafından tamamlanmıştır. İlk biyogaz üretimi 1895 yılında İngiltere de gerçekleşmiştir.