BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLARDA ÖĞRETİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ISTE.
Advertisements

HAZIRLAYANLAR ZİNET KARAKUŞ İSMAİL HARMANBAŞI
DİŞİ SPERMA DÜNYADA VE TÜRKİYEDE
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
COĞRAFİ BÖLGELER.
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ
DERBENT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Çalışma 3 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
Cansu TASCI Yoksulluk, ülkeden ülkeye, veya coğrafyadan coğrafyaya değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında çevresel nedenler,
MERHABA.
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Dünyada Okul Öncesi Eğitim
Türkiye’nin Bölgelere Göre Yıllık Yağış Rejimleri
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
Coğrafi Bölgeler.
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
KREDİ KARTI NEDİR Kredi kartı, Bankaların ve bazı finansman kuruluşlarının müşterilerine verdiği, anlaşmalı POS cihazı bulunan alışveriş noktalarında.
ÜLKE,MİLLET,DİL,BAŞKENT
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
NE KADAR ÖĞRENDİK… İklim ve İnsan Faaliyetleri Hakkında Test
FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
RÜZGAR ENERJİSİ.
DÜNYADAKİ PETROL ALANLARI
Türkİye’de görülen İklİm tİplerİ
TÜRKİYE’NİN PLATOLARI
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI. MEB Amaçları %40 %13 %6 %1 %23 TÜİK Haber Bülteni Sayı: 205, Aralık 2009 Eğitim Durumuna Göre Yoksulluk Oranları Açlık Cehalet.
TÜRKİYENİN İKLİM ÇEŞİTLERİ
YÜKSEL İLHAN ALANYALI MTAL
BEYLERBEYİ ANADOLU LİSESİ
Bilgilendirme Toplantısı
Harun ÇAKIR MEB - Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI.
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEFENNİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015 – 2016
TÜRKİYE.
Prefabrikasyon Yapım Teknikleri
KIRSAL KESİMDE EĞİTİM.
SOĞUK SAVAŞ.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKIYE IKLIMLERI Erdoğan GÜL.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
Türkiye'de Doğal Afetler ve Oluşturduğu Riskler
Yurdumuzda Nüfus.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
HEP BERABERİZ Hikmet SIRMA. İnsanlar evlerinde rahat hareket ederler. Birçok ihtiyaçlarını karşılarlar. Örne¤in; barınma, beslenme, eğlenme bu ihtiyaçlardandır.
PROF.DR. FİLİZ GİRAY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİMİN FİNANSMANI.
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI
PISA Programme for International Student Assessment Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı.
KÖPRÜ EKLEME TÜRKİYE nin BÖLGELERİ.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
 Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarım Küre’de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve , karlı geçer, yazlar.
ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
ÇALIŞMA EKONOMİSİNE GİRİŞ -TÜRKİYE’DE İSTİHDAM-
Sunum transkripti:

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLARDA ÖĞRETİM Haftada 2 saatlik derstir. Dr. Ramazan SAĞ 2008 Bahar

ÜÇ SINIF BİRARADA YAZI TAHTASI boşluk MASA P A N O L R P A N O L R

ÜÇ SINIF BİRARADA YAZI TAHTASI DOLAP boşluk MASA P A N O L R P A N O L 1. VE 2. SINIF 3.SINIF 1. VE 2. SINIF 2. VE 3. SINIF 2. VE 3. SINIF 1. VE 2. SINIF 2. VE 3. SINIF 2. VE 3. SINIF 1. VE 2. SINIF

BEŞ SINIF BİRARADA YAZI TAHTASI YAZI TAHTASI DOLAP boşluk MASA P A N O 1. VE 2. SINIF 4.VE 5. SINIF 1. VE 2. SINIF 2., 3. VE 4. SINIF 2. VE 3. SINIF 4.VE 5. SINIF 1. VE 2. SINIF 2., 3. VE 4. SINIF 4.VE 5. SINIF 2. VE 3. SINIF 1. VE 2. SINIF PANOLAR

Birleştirilmiş Sınıf Bir öğretmenin aynı anda birden fazla sınıfın/grubun öğreniminden, öğretiminden ve gelişiminden sorumlu olduğu öğretim biçimidir. Bununla birlikte farklı kullanımları da bulunmaktadır. Derslikler ayrı olabilir örneğin.

Niçin birleştirilmiş sınıf? Bu sorunun üç amacı ve bu amaca bağlı uygulama biçimi bulunmaktadır. Bunlar: 1. Nüfus az, doğal olarak bir sınıf açmak için yeterli öğrenci sayısı yok.

Niçin birleştirilmiş sınıf? Bu sorunun üç amacı ve bu amaçlara bağlı uygulama biçimleri bulunmaktadır. Bunlar: 2.Sosyalizasyon amaçlı kullanım (İngiltere, ABD, Kanada vb) Sosyal gelişim açısından sorunlu öğrencilerin kendilerinden farklı yaş gruplarında olan çocuklara birlikte öğrenme çalışmalarına zorlanmaları biçimindedir.

Niçin birleştirilmiş sınıf? Bu sorunun üç amacı ve bu amaçlara bağlı uygulama biçimleri bulunmaktadır. Bunlar: 3.Eğitim amaçlı kullanımı (İngiltere, ABD, Kanada vb) Farklı yaştaki çocukların birbirlerine yardım etmesi, farklı iletişim modellerini kullanmak durumunda olması, birbirlerine rol model olmaları, farklı yaş ve yeteneklerin yaratıcılığı tetiklemeleri ve doğal yaşamın bir parçası olması kullanımındaki temel etmenlerdendir.

DÜNYADA BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASI YAPAN OKUL ORANLARI ÜLKELER YÜZDELERİ Batı Afrika % 36 İngiltere % 25,4 Kanada Burinswick Okulöncesi-8.sınıfa kadar % 13.4 Fransa % 34 Norveç % 35 Avustralya % 45 Türkiye % 45,9

TÜRKİYE’DE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF GERÇEĞİ Biçim Öğrenci Sayıları Yüzdesi % Öğretmen sayıları İki sınıflı 238 343 3,5 11 062 2,9 Üç sınıflı 178 006 2,6 8 007 2,1 Dört sınıflı 18 194 0,3 1 065 Beş sınıflı 152 836 2,2 7 551 1,9 Toplam 587 379 8,8 27 685 7,2 İlköğretim Toplamı 6 669 531 380 999

En çok görülen bölge Doğu Anadolu Karadeniz Güneydoğu Anadolu Orta Anadolu

En az görülen bölgeler Marmara Ege bölgesi

Başka ülkelerde uygulama biçimleri *Ana sınıf-8.sınıfa kadar Afrika, Asya ve Pasifik Ülkelerinde ilk beş sınıfta ülkemizdeki gibi, ancak bölümler bizden farklı olabiliyor. Sözgelimi, 1-2, 3-4, 5-6 biçiminde olabiliyor. *Branş dersleri de birleştirilmiş sınıf biçiminde verilebiliyor. İskandinav ülkelerinden İsveç, Finlandiya; Asya ülkelerinden Çin, Vietnam ve Tayland gibi ülkelerde *Aynı derslikte farklı anadil kullanan çocukların farklı öğretmenlerden kendi dillerinde eğitim görmeleri

Teşekkür ederim.