Kİmya Temizlik Maddeleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan Rukiye Çoğal
Advertisements

ÜRÜN KARARLARI VE YÖNETİMİ
Yüzey Aktif Maddeler.
SABUN ve DETERJAN KİRLERİ NASIL TEMİZLER?
HAYATIMIZDA KİMYA RUKİYE ÇOĞAL.
Moleküller arasındaki çekim kuvvetleri genel olarak zayıf etkileşimlerdir. Bu etkileşimler, molekül yapılı maddeler ile asal gazların fiziksel hâllerini.
I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ.
3. KOVALENT BİLEŞİKLER.
TEMİZLİK MADDELERİNİN KİMYASI
Bölüm-1 Temizlik Malzemeleri.
HAYATIMIZDA KİMYA KİMYA PROJE ÖDEVİ 9/H Ruhullah Mehdi Ayaztekin 600 Şafak Ergün 670
Lipitlerin sudaki davranışları
-Sabun ve deterjan -Kir nedir, nasıl temizlenir? -Çamaşır sodası
HAZIRLAYAN: MESUT ŞENTABURLAR.
1. Saf maddeler Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde;süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri ise sıvı ; soluduğumuz.
9.SINIF KİMYA BÖLÜM-5 HAYATIMIZDA KİMYA.
Doktor ve Hemşire Odaları Temizliği
KİMYASAL BAĞLAR.
Hayatımızda Kimya Temizlik Maddeleri.
YEDİNCİ HAFTA Deterjanlar, asitler ve temizleme tozları. 1.
ÇAMAŞIR SODASI VE ÇAMAŞIR SUYU
HAYATIMIZDA KİMYA RUKİYE ÇOĞAL.
Kimyasal bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
KİMYASAL BAĞLAR.
Sabun Deterjan Çamaşır Sodası Çamaşır Suyu
KİMYASAL BAĞLAR
Yüzey Aktif Maddeler.
Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici. Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle.
KİMYASAL BAĞLAR.
BAĞLAR Atom ya da molekülleri bir arada tutan kuvvete bağ denir. Aynı ya da farklı atomları bir arada tutan kuvvete, molekül içi bağ, aynı ya da farklı.
Bağlar.
DETERJAN NEDİR Petro-Kimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan, toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere.
TEMİZLİK KİMYASALLARININ VERDİĞİ ZARARLAR
KİMYASAL BAĞLAR.
İÇİNDEKİLER Organik kimya Hidrokarbonlar Alkanlar Alkanlarda izomeri
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ. TEMİZLİK ÜRÜNLERİ PROFESYONEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Ev, hol, mutfak, banyo ve salonlardaki tüm parke, fayans, duvar, yer karoları gibi.
Ekoloji evden başlar. Çevrenin korunmasına yönelik küresel bir mücadele devam ederken bizler kendi evlerimizde EKO-yaklaşım prensiplerini uygulamaya başladık.
CANLILARDA ENERJİ.
SULARDA SERTLİK GİDERME YÖNTEMLERİ
YÜZEY AKTİF MADDELER.
ewa
Temizlik Malzemeleri. Temizlik Malzemeleri(1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ.
Deterjan, “temizleyici” anlamına gelir. Bu ad altında piyasaya sürülen ürünlerde, sabundakine benzer şekilde, bir ucu hidrofil, diğer ucu hidrofob olan.
Temizlik Malzemeleri (1) Bedenimiz, kullandığımız araç-gereçler ve yaşadığımız mekanlar zamanla kirlenir. Kir, suda çözünmeyen, yağ ve benzeri maddelerin.
Kimya dilinde yağ asidi tuzlarına genel olarak sabun denir. Piyasada yaygın olarak bulunan sabun, yağın NaOH ile etkileşmesinden elde edilir. Yani kalıplar.
Kişisel temizliğimiz için neler yapmamız gereklidir?
AD:HURİYE SOYAD:AKIŞ NO: KONU:HAYATIMIZDAKİ KİMYA
KİMYASAL TEMİZLİK MALZEMELERİ VE DOĞRU KULLANIMI
KİR ÇEŞİTLERİ.
KİMYASAL BAĞLAR.
İyonik Bağ ve Kovalent Bağ Türü
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
SODYUM KARBONAT Na 2 CO 3. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na 2 CO 3 olan bu kimyasal bir.
HÜCRE VE YAPISI Lizozom Mitokondri Endoplazmik Retikulum Çekirdek
Kazancınıza Kazanç Katacak Yeni Ürünleri Tanımaya Hazır mısınız?
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
Konular ve dersler.  Yaşam Bilimi Biyoloji  Bilimsel Bilginin Doğası ve Biyoloji : TAMAM  Bilim ve bilimsel bilginin özellikleri  Biyolojinin tarihsel.
Neden kitap okuyoruz.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Bağlar
-Sabun ve deterjan -Kir nedir, nasıl temizlenir? -Çamaşır sodası -Çamaşır suyu.
Sunum transkripti:

Kİmya Temizlik Maddeleri

Gömlekteki Yağ Kir’i Lekesi Kir Nedir ? Suda Çözünmeyen ve Genellikle Apolar Olan Maddeler’e Kir Denir. Genellikle Organik Maddeler Kir Oluşturur. Gömlekteki Yağ Kir’i Lekesi

Anorganik Maddeler Bazı Durumlarda Anorganik Maddelerde Kir Oluşturabilir. Bunun En Rahat Örneği Pas Lekesidir. Gömlekteki Pas Lekesi

Yağ Lekeleri Nasıl Çıkar ? Önce Yağı’ın Yapısına Bakalım…

Yağ Moleküllerinin Çözünebilmesi İçin Aralarındaki Bağların Koparak Çözünebilen Yeni Bağlar Oluşturması Gerekmektedir. Bunu Yapabilecek Maddelerin Hem Polar Hemde Apolar Olması Gerekmektedir. Böyle Maddelere Sabun Veya Deterjanlar Denir.

Kitabımızda Sayfa 180

Sabun ve Deterjanlar Piyasada Satılan Sabun ve Deterjanlarda Kirleri Temizlemeyi Sağlayan Aktif Maddelerden Başka Birçok Katkı Maddesi Bulunur. Deterjanların Temel Bileşenleri ve Bunların İşlevleri’nin Bulunduğu , Tablo 4.6

Slayt’a Devam Et

Temzilik Maddeleri

İzledİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Slayt’ı Bitir