2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Advertisements

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
LOGO DEM DERSANESİ 2011-’12 “10 DALDA BAŞARI ÖDÜLLERİ ” 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
SİNCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (TASLAK) FUNDA YILMAZ Psikolojik Danışman.
ANADOLU TEKNİK ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH YERLEŞTİRME
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR
MEHMET ŞEREF EĞİNLİOĞLU ORTAOKULU
TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (2015) BİLGİLENDİRME SUNUMU İbrahim Kurşungöz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
TEOG Merkezi Ortak Sınavlarının Değerlendirilmesi;
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
Tercih dönemi 2015.
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavının adıdır.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2015 – 2016 Eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
 (TEOG1 + TEOG2) / 2 = SINAV PUANI (700)  SINIF = YILSONU BAŞARI PUANI (300 )  (SINAV+YILSONU PUANLARI)/2= YEP(500)
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.
Aydın Fen Lisesi Toplantı Salonu 29 Haziran 2016 – ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş.
TEOG’TA TERCİH NASIL YAPILMAKTADIR? TEOG’TA TERCİH NASIL YAPILMAKTADIR?
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ÇAMLICA KIZ A.İ.H.L. REHBERLİK SERVİSİ
TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS)2018
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LGS 2018 TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Sunum transkripti:

2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ

2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ TARİH İŞLEM 5 HAZİRAN 2015 Ortak sınav puanların ilanı 5-9 HAZİRAN 2015 Ortak sınavlar puanlarına itirazlar 24 HAZİRAN 2015 Tercihlere esas kontenjan tabloların ilanı 8. Sınıf YEP ilanı 24 HAZİRAN-10 TEMMUZ 2015 Özel okulların kayıt işlemleri 6-16 TEMMUZ 2015 Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması 14 AĞUSTOS 2015 Yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıt

2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ TARİH İŞLEM 14 AĞUSTOS 2015 Boş kontenjanların ilan edilmesi 17-21 AĞUSTOS 2015 Nakil komisyonlarınca tercih başvurularının alınması 24 AĞUSTOS 2015 Nakil komisyonları sonuçlarının ilanı ve kesin kayıt Yerleşemeyen öğrencilerin açık öğretim kurumlarına kayıtlarının yapılması

ORTAÖĞRETİM OKULLARINA BAŞVURU ŞARTLARI 1-2014-2015 8. sınıfı başarıyla tamamlamak 2-Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak 3-YEP ’e sahip olmak

TERCİH İŞLEMLERİ Tercihler öğrenci veya veli tarafından e -okul meb.gov.tr adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir. Özel okullara tercih yapacak öğrenciler tercih yapamayacaklardır. İnternet adresinde tercih işlemleri için «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» ve «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM » butonları seçenek olarak verilecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ Öğrenci 25 okul tercihinde bulunabilecektir https//www.meb.govtr ,https// oges meb.gov.tr veya https//e-okul meb.gov.tr internet adresinden 6-16 temmuz 2015 tarihleri arasında tercih yapacaklardır. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır Tercihlerle ilgili düzeltme işlemi elektronik onaylamadan önce yapılması gerekmektedir. Tercih listesinde öğrenci velisi onay işleminden ise okul müdürlüğü ve veli sorumlu olacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Tüm bilgilendirmeler https//www.meb.govtr , https// oges meb.gov.tr veya https//e-okul meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sisteminden yapılacaktır. Tercih başvurusu bir kere yapılacaktır başvuru işleminden sonra değiştirilmeyecektir.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ Tercih ekranında hiçbir işlem yapmayan öğrencilerin yerleştirmeleri sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yapılacaktır. özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirmeleri açık öğretim kurumlarına yapılmayacaktır. Yerleşemeyen öğrenciler nakil komisyonunca il/ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ Kayıtlar sistem tarafından otomatik yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI Yerleştirme sonuçları 14-24 Ağustos tarihleri arasında https//www.meb.govtr , https// oges meb.gov.tr veya https//e-okul meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir. Öğrenciler kimlik veya okul numarası ile sonuç bilgilerini sorabileceklerdir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Not: okulların tanıtım bilgilerini https// oges meb.gov.tr adresinden, meslek lisesi alan ve dal tanıtımlarını ise https//megep meb.gov.tr adresinden edinebilirler

Dinlediğiniz için teşekkürler.