ELEKTRON DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER. Atomlar katmanlarında belirli sayılarda elektron bulunmaktadır. Tek katmanlıysa bu katmana ve bu katmanda iki.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atom modelleri.
Advertisements

Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikleri
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
Elektronların Dağılımı ve Kimyasal Özellikleri
Atomu oluşturan parçacıklar proton,nötron ve elektronlardır
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Aşağıda katman elektron dizilimleri verilen atomların metal-ametal ya da soygazdan hangisine ait olduğunu belirtiniz. ? ? ? ? ? ? ? ?
Elektronların Dizilişi ve Kimyasal Özellikleri
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
BİLEŞİK FORMÜLLERİ VE ADLANDIRMA
3.Elektronlar›n Dizilimi ve Kimyasal Özellikler
ALİ DAĞDEVİREN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
CANİP AYDIN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
HAFTA 8. Kimyasal bağlar.
2. İYONİK BİLEŞİKLER.
Kimyasal bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
KİMYA KİMYASAL BAĞLAR.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
BİLEŞİKLER NASIL OLUŞUR?
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR İyonik Bağlı Bileşiklerde Kristal Yapı İyonik bağlı bileşiklerde iyonlar birbirini en kuvvetli şekilde çekecek bir düzen içinde.
İYONİK VE KOVALENT BAĞLAR
Kimyasal Bağ.
Eğer bu üç elementin birer elektronu daha olsaydı, her birinde yeni bir katman oluşacaktı. Çünkü her üçünün de en dıştaki katmanları tamamen dolu durumdadır.
ELEMENTLERİN GRUP NUMARALARIYLA İYON YÜKLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
BİLEŞİK VE FORMÜLLERİ.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞ.
KİMYASAL BAĞLAR.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
Elektronların Dizilimi
Bağlar.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikler
1.Elementler ve Sembolleri
ELEKTRON DİZİLİMLERİ.
İKİ YADA DAHA FAZLA MADDENİN ÖZELLİKLERİNİ KAYBETMEDEN ÇEŞİTLİ ORANLARDA KARIŞMASI İLE OLUŞAN TOPLULUĞA KARIŞIM DENİR KARIŞIMLAR İKİ SINIFTA İNCELENİR.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikleri
ELEKTRONLARIN DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
Esen yayınları kimya konu anlatımlı
Hiçbir kimyasal ayırma yöntemi ile kendinden daha basit maddelere ayrıştırılamayan saf maddelere element denir.
S d p f PERİYODİK SİSTEM.
İYONİK BAĞLAR Hazırlayan: Erçin ÇORBACIOĞLU.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikler Eğer bu üç elementin birer elektronu daha olsaydı, her birinde yeni bir katman oluşacaktı. Çünkü her üçünün.
ELEKTRONLARIN DİZİLİMİ
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
1 Kimyasal Bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
A T O M Camı kırmaya devam edersek.
 Kimyasal bağ, çekirdekteki atomları bir arada tutan kuvvettir. İki ya da daha fazla atom arasında elektron alışverişi veya ortak kullanımı ile kimyasal.
İyonik Bağ ve Kovalent Bağ Türü
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOMUN YAPISI VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
ELEKTRONLARIN DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
CANİP AYDIN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Bağlar
KİMYASAL BAĞLAR.
Sunum transkripti:

ELEKTRON DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER

Atomlar katmanlarında belirli sayılarda elektron bulunmaktadır. Tek katmanlıysa bu katmana ve bu katmanda iki elektronu varsa kararlıdır.iki katmanı varsa ve son katmanında sekiz elektron bulunuyorsa yada üç katmanlıysa ve son katmanında yine sekiz elektron bulunuyorsa bu tür atomlarda kararlıdır.

Soygaz olarak adlandırılan helyum neon argon atomları kararlı atomlar oldukları için elektron alışverişi yapmazlar.diğer atomlar elektron alış verişi yaparak kararlı olmaya çalışırlar.

Bir atom tek katmana sahipse ve katmandaki elektron sayısını 2’ye tamamlamışsa “dublet kuralı” denir. Örneğin:lityum atomu son katmanındaki bir elektronu verir ve helyum atomunun elektron dizilimine sahip olur.

Birden fazla katmana sahipse ve son katmanındaki elektron sayısını 8’e tamamlamışsa “oktet kuralı” denir. Bazı atomlarda benzer şekilde elektron alışverişi yaparak neon ve argon atomunun elektron dizilimine sahip olmak isterler.

Atomlar elektron aldığında negatif yükle yüklenerek iyon haline gelirler.negatif yüklü bu iyonlara “anyon” denir. F F¯ durumuna gelir 1 elektron alarak

Atomlar elektron vererek pozitif yüklü iyon haline gelirler.pozitif yüklü bu iyonlar “katyon” olarak adlandırılır. Na 1elektron vererek Na+durumuna

İyonlar Anyonlar katyonlar Atomlar Cl¯(klor anyonu) Li+(lityum katyonu) He(helyum atomu O¯²(Oksijen anyonu) Na+(sodyum katyonu) Ar(argon atomu)

İyonlar her zaman tek atomlu olmayabilir.birden fazla atom grup halinde negatif yada pozitif yüke sahip olur.bu gruplara çok atomlu iyon denir. iyon adı formülü hidroksit OH¯