MUSTAFA KEMAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Advertisements

YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda;
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
İLKNUR DEMİRCİ ÖĞRETİM
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
Benim biricik Canım Babacığım
Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Üçüncü şahsın şiiri Atilla İlhan.
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Çetin Çan çan çikolata. Çetin içti limonata. Osman zil çaldı. Çetin maça çıktı. Maçta çok çalım attı. Kaçma Çetin kaçma.
Yeryüzünde kaç tane Atatürk vardır? Elbetteki bir tane vardır.
İzmir’in dağlarında çiçekler açar Altın güneş orda sırmalar saçar
RUBAI.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
HALK EDEBİYATINDA AGITLAR
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
YAŞ OTUZBEŞ.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Sen de Yan Canım.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
 Yoklu ğ un varl ığı n ate ş ten g ö mlek yoklu ğ un ondanda k ö t ü m ü mk ü n de ğ il senle g ü lmek yoklu ğ un ondan da k ö t ü. bu belay ı a ş k.
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
ZAMİR (ADIL).
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
ÇATLAK KOVA. Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış Kovalardan biri çatlakmış Sağlam olan.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Karanlıklar uzaklaştı
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
Işık, görmemize olanak veren bir enerji biçimidir .
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
SAAT GEÇE ATAM DOLMA BAHÇEDE
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
SEVDALILARIN.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
EYLEMDE (yapılan işte) ZAMAN
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
Lütfen doğal akışında izleyin. Kendi sesinden ( )
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Sunum transkripti:

MUSTAFA KEMAL

-Dağ başını efkar almış, Gümüş dere durmaz ağlar.- Gözyaşından kana kesmiş gözlerim: Ben ağlarım, çayır ağlar, çimen ağlar, Ağlar-ağlar: Cihan ağlar, Mızıkalar iniler: Irlam-ırlam dövülür, Altmış-üç ilimiz: Altmış-üç yetim. Yıllar gelir-geçer: Kuşlar gelir-geçer. Her geçen seni bizden parça-parça götürür. Mustafa’m! Mustafa Kemal’im!

Diz dövdüm: Gözlerim şavkı gitti Sakarya’nın suyuna. Sakarya’nın suları namım söyleşir. Hemşerim Sakarya! Öksüz Sakarya! Ankara’dan uçan kuşlar,- “Kemal’im” der, günler-günü çağrışır, Kahrolur. Bulutlara karışır. Gök bulut, yaşmak bulut. Uca dağlar, dev boyunlu morca dağlar, Divan durmuş, bekleşir, Mustafa’m! Mustafa Kemal’im!

Nasıl böyle varıp geldin? Hoş geldin! Çıngı kaymış, yalazlanmış gözlerin, Şol yüzünde güneş-südü sıcaklık, Ellerinden öperim Mustafa Kemal, Senin dalın yaprağın, biz senin fidanların, Biz bunları yapmadık. Sen elbette bilirsin, bilirsin Mustafa Kemal: Elsiz-ayaksız bir yeşil yılan, Yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa Kemal! Hani bir vakitler, Kubilay’ı kestiler. Çün buyurdun! Kesenleri astılar, Sen uyudun, asılanlar dirildi. Mustafa’m! Mustafa Kemal’im!

Karalar kuşanmış, Karadeniz akmam diyor. Dokunmayın! Ağlamaktan bıkmam diyor. Bu gece kıyamet gecesi. Bu vapur Bandırma vapuru. Yattığın yer nur olsun Mustafa Kemal, Ben ölümden korkmam diyor, Korkmam diyen dilleri: Toz oldu-toprak oldu. Değirmen döndü dolandı: On yıl oldu.

Bir kusur işledik, bağışlar mı kim bilir; O bize öğretmedi kazan kaldırmasını. Günahı-vebali öğretenin boynuna, Erdirip-olduran’a ana –avrat sövmesini, Yüreğim kırıldı. Kanım kurudu. Var git Karadeniz! Var git başımdan. Mızıka çalındı: Düğün mü sandın Bir yol koyup, gideni gelir mi sandın? Mustafa'm! Mustafa kemal'im!

Tut ki baktım: Uzar gider efkârım: Ankara'nın taşına bak! Tut ki baktım: Uzar gider efkârım: Çayır ağlar çimen ağlar, ben ağlarım: Gözlerimin yaşına bak! Ankara Kalesi'nde Rasat-Tepe'de Bir akça-şahan, gezer, dolanır; Yaşın-yaşın, mezarın aranır, Şu dünyanın işine bak!- Mustafa'm! Mustafa Kemal. ATİLLA İLHAN seymen52@yahoo.com