ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta4 : Yenilik Planlaması Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Advertisements

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta6 : Ar-Ge Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta10 : Faaliyet Stratejileri ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z.
YNT/Z 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta12 : Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ. A R A Ç A M Ç A Temel Bilimler Ana Teknolojiler İnovasyonlar Toplumsal (İstihdam ve Yaşam Kalitesi) Ekonomik (Endüstriyel.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SWOT ANALİZİ.
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta14: Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta11ve12 : Kamu Politikaları ve Yenilik, Küresel Değişim, Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta7 : Yeniliğin İktisadi Boyutu Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta11ve12 : Kamu Politikaları ve Yenilik, Küresel Değişim, Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ.
Açık İnovasyon ve Fikri Varlıklar Sertaç Köksaldı İnovasyon ve Sınai Mülkiyet Hakları Konferansı 4 Aralık 2009.
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Teknoloji ve İnovasyon için Gelişim ve İletişim Platformları Selen Kocabaş.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLD514-Hafta5 : Strateji ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta15 : Etik Değerler Açısından Yenilik ve Teknoloji Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta9 : Ürün ve Süreç Yenilikçiliği, Yeni Ürünler Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü,
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta6 : Ar-Ge Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta5 : Strateji ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta14 : Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
Örgütsel bilgi kullanımı
İŞLETMELERİN KURULUŞU
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta10 : Faaliyet Stratejileri ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
İşletmelerin Kuruluşu, İş Planı ve Fizibilite
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta9 : Ürün ve Süreç Yenilikçiliği, Yeni Ürünler Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü,
İşletme Çevreleri, Büyüme, Küçülme ve Analizler
Toplam Kalite Yönetimi
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta4 : Yenilik Planlaması Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181

Konular Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3182 Hafta Detaylı İ çerik Önerilen Kaynak Hafta 1 Derse giriş. Yenilik, Teknolojik Yenilik 1:s9-44, 2:1 Hafta 2 Yenilik Süreci1:s91-111, 2:2 Hafta 3 Yenilik Kuramları1:s44-64, 2:5 Hafta 4 Yenilik Planlaması1:s , 2:3, 2:8 Hafta 5 Strateji ve Yenilik1:s , 2:4 Hafta 6 Ar-Ge Yönetimi1:s , 2:6 Hafta 7 Yenili ğ in İ ktisadi Boyutu 1:s , 1:s , 2:11 Hafta 8 Ara Sınav Hafta 9 Yeni Ürünler1:s , 1:s31-43, 2:9 Hafta 10 Faaliyet Stratejileri ve Yenilik1:s , 2:7 Hafta 11 Ürün ve Süreç Yenilikçili ğ i 1:s40-41, 2:2, 4:4.5 Hafta 12 Teknoloji Yönetimi5:3 Hafta 13 Bilişim- İ letişim Teknolojilerindeki Gelişmeler 5:4 Hafta 14 Küresel De ğ işim 1:s , 3 Hafta 15 Etik De ğ erler Açısından Yenilik ve Teknoloji 3:XI Hafta 16 Dönem Sonu Sınavı

Özet İçerik: Yenilik Planlaması Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3183  Başarılı yenilik için örgüt nasıl davranmalı?

Yenilik sürecinde başarılı olmak- 1 Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3184  Yenilik sürecinin başarılı yönetilebilmesi için işletme şu yetenekleri sa ğ lamalı:  Proje yönetimi  İ ç/dış çeşitli işlevsel kaynaklar arasında ba ğ lantı kurma  Bilgi paylaşımı  Teknoloji ve pazardaki gelişmeleri izleme ve de ğ işim yönetimi  Deneyimlerden yararlanma  Ö ğ renme  Toplumsal çevre ve yenilik a ğ ı içinde bulunma ve bunları yönetebilme.

Yenilik sürecinde başarılı olmak- 2 Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3185  Başarıda, bilgi, uygulamalar, insan kaynakları ve mali kaynaklara ba ğ lantı önemlidir.  Ba ğ lantılar işletmeyi, yenilikle ilgili olan laboratuvarlara, üniversitelere, rakiplere, tedarikçilere, aracılara, müşterilere, kamu/özel kurum ve kuruluşlarla ilişkilendirir.  İ şletmenin bu ba ğ lantılardaki etkinli ğ i ve gücü dış alımda büyük avantajdır.  Ba ğ lantı türleri:  Açık bilgi ve kaynaklar  Bilgi ve teknoloji edinimi  Yenilik işbirlikleri.

Süreçte başarı için gerekli davranışlar Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3186  Başarılı bir yenilik strateji temellidir; ancak standart olacak bir strateji yoktur. Üç etken yüksek önemdedir: 1. İ şletmenin yenilik sistemi içindeki konumu 2. İ şletmenin teknolojik deneyimi / kültürü 3. Açılımlar ve işlevler arasında ö ğ renmeye dayalı sürecin işletmede varlı ğ ı.  Başarılı bir yenilik etkili iç ve dış ba ğ lantılar üzerine kurulur. Özetle, yenilik sistemi: 1. Dışarıya açık 2. Üyeler arasında etkileşim yüksek 3. A ğ niteli ğ inde olmalıdır.  De ğ işimlere olanak tanıyan bir mekanizme gerektir. Fikirleri ürün- / hizmet-lere dönüştürecek etkili uygulama gerekir: 1. Sistematik problem çözme ve karar süreçleri 2. Proje yönetimi 3. Belirsizlikleri denetim altında tutma 4. De ğ işimin yönetimi.  Yenilik kültürü gerekir. Başarılı bir yenilik ancak onu destekleyen örgütsel bir ortamda yapılabilecektir.

Başarılı örgütsel yenilik için çevresel etkenler: Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3187  Yenili ğ i teşvik eden ve destekleyen hükümet siyasası  Fikri mülkiyet, patent ve haksız rekabet üzerine yasal düzenleme  İ şletme ve di ğ er yenilik kuruluşları arası iletişim altyapısı  Yenilik finansmanı oluşumları  E ğ itim sisteminin yenilikçilik yönelimi  İ şletme, tedarikçi, müşteri ilişkileri için etkin altyapı  İ şletmeler arası rekabetin teşviki  İ şletmelerin yenilik etkinli ğ ini aksatacak engellerin kaldırılması.  Ulusal Yenilik Sistemi gerekir.

Ders Projesi: Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3188  TÜB İ TAK 2238 Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’na katılmak üzere TÜB İ TAK 2238Üniversite Düzeyi  İ stekliler: bana yazılı öneri verin: konu, hedef, takım (ad, e- posta)  İ stekli olanların ortak çalışma ve iletişimlerini kolaylaştırmak için altında bir site açtım. Proje önerisi getirenlere erişim hakkı verece ğ im.

Bağlantılar Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3189  5. Biltronik Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması ve 3. Ar-Ge Proje Pazarı:  MÜS İ AD ve Yıldız Teknik Üniversitesi  Katılım: fikir veya proje ile  15 Nisan 2013’e kadar poster ile  ya da  Ana tema: Enerji Teknolojileri  Ödüller:  Girişimciler/Akademisyenler  İ şletmeler için ayrı ayrı:  1.: 30 KTL;  2. :20 KTL;  3. :10 KTL Akıllı şebekelerAlternatif enerjiArıtma tekno. Batarya tekno.Birleşik ısı ve güçBiyo enerji Enerji verimli ürünler Depolama ve güç elektroni ğ i Hibrit/elektrikli araç Enerji kalitesiPolitikalarStratejiler Enerji şebekeleriÜretim takımlarıAnaliz Dalga enerjisiGüneş enerjisiGeri kazanım Hidro enerjiHidrojen enerjisiJeotermal Rüzgar enerjisiYakıt pilleriYazılımlar