ONLARDA ÇOCUKTU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİDERLİK Jose Moruinho’nun Liderlik Sırları
Advertisements

FUTBOL Hazırlayanlar:Ufuk DEMİREL Serhat TOSUN NO:364,158 SINIF:6/C
ELİT GENÇ FUTBOLCU YETİŞTİRME PROGRAMI
TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu.
FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009
TÜRK FUTBOLU NASIL "ÜRETKEN" HALE DÖNÜŞÜR ?
FUTSAL.
FUTBOL VE KURALLARI.
METİN OKTAY.
SPOR İŞLETMECİLİĞİ: Futbol Devleri
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
EFSANELER ÖLMEZ LEFTER
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
Allen Iverson.
“Ne olacak bu Fener’in hali” diye düşünenler için Fenerbahçe Nasıl Kurtulur Procesi Fenerbeyli Esatbahçe’den Enfes Bir Proce Daha… 2010.
Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin;
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk Futsal Nedir ? Futbol Salona Girdi “Futsal” Oldu.
SERTİFİKASYON PROGRAMI
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SEZONU EĞİTİM SEMİNERLERİ (2) ALMANYA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ (BARCELONA-AJAX- V.S.) FUTBOL GENÇLİK AKADEMİLERİNİN ORGANİZASYONU.
1 31 Mayıs 2007 Yatırımcı Sunumu Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. 31 Mayıs Aylık Mali Tablolar Yatırımcı Sunumu 22 Ağustos.
ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK
2011 FIFA U-17 DÜNYA KUPASININ YANSIMALARI Ercan ERTEMÇÖZ Teknik Direktör 13 Şubat 2012 TÜFAD – İZMİR.
YARATICI DÜŞÜNME VE YARATICILIK
EURO 2008 TÜRK MİLLİ TAKIMININ TEKNİK ANALİZİ
ORGANİZASYON KURULU.  8 Şubat: Süper Lig 5.etap karşılaşmaları İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.  Şubat: Çek Cumhuriyeti’nin Hodonin kentinde.
İMRAN KERİMOV.
SAĞLIK KURULU RAPORU Doç. Dr. Nevin Atalay Güzel
YENİ KRAL LeBron JAMES.
biz dünyanın şampiyonlarıyız... ses düğmesini açabilirsiniz.
EMİNE DİLAVER NİSA GÜRBÜZ.  Pekin aralarından 2008 yaz olimpiyatları ve parlimbik oyunlarında da olduğu pek çok spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.1990.
BİLGİSAYAR PERFORMANS ÖDEVİ
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
Teknik Kurulun Görevleri
Bunu bir çok kimse bilmeyebilir:
HAZIRLIYAN NEHİRCAN AKAR 5/G.
TAKIM RUHU.
FUTBOL Dünyada genellikle erkeklerin oynadığı bir spor dalıdır.
AD:ERCAN SOYAD:ERBAY SINIF:5-A NO:239
TAKIM RUHU 11-A.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
HENTBOL.
ETMD LİGİ NEDİR ? Her yıl Mart-Mayıs aylarında İstanbul’da düzenlenen kurumsal şirket çalışanlarının katılımıyla, hizmetleri ve katılımcı kitlesiyle Türkiye'nin.
1)…..saydı tipi düşünmediler Zamanım olsaydı İmkanım olsaydı Param olsaydı Özel dersim olsaydı Daha zeki olsaydım.
ADIDAS IMPOSSIBLE IS NOTHİNG!. ADIDAS Adolf Dassler; 1920'lerde Nürnberg yakınlarındaki Herzogenaurach şehrinde ortağı ve abisi olan Rudolf Dassler ile.
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
Yurtiçi Faaliyetleri & Altyapı Organizasyonları Departmanı İstanbul 2016.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
BİYOGRAFİ NEDİR? Hikmet SIRMA.
ETMD LİGİ NEDİR ? NEDEN ETMD LİGİ ?
Futbol Yönetim Sistemi
GENÇLERDE UYUM.
FIFA OYUNCU STATÜSÜ VE UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM DAİRESİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
Avrupa’nın İlk 5 Futbol Liginde Agresif Oyun Eğilimi ve Hakemlik
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak.
STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors.
Cristiano Ronaldo Hayatı. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz’in Madeira şehrinde dünyaya gelmiştir.
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
DÜNYADA HENTBOLUN TARİHSEL GELİŞİMİ
Galatasaray—A.Konyaspor maçı yarın akşam saat 21.00’de DC GAZETES İ BEŞ İ KTAŞ’IN, FENERBAHÇE MAÇI KARARI Beşiktaş,Ziraat Türkiye Kupası’nda çıkan olaylar.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

ONLARDA ÇOCUKTU

LİONEL MESSİ

Messi, 24 Haziran 1987 tarihinde Arjantin'in Santa Fe eyaletine bağlı Rosario şehrinde dünyaya geldi. Babası, 1958 doğumlu fabrika işçisi Jorge Horacio Messi; annesi ise yarı zamanlı temizlikçi Celia Maria Cuccittini idi.

Babasının ataları İtalya şehri Ancona kökenliydi ve bu atalardan Angelo Messi, 1883'te Arjantin'e göçmüştü. Öte yandan Lionel Messi'nin, Rodrigo ve Matias adlı iki ağabeyi; Maria Sol adlı da bir kız kardeşi vardır.

Messi 5 yaşında, babasının antrenörlüğünü yaptığı Grandoli adlı futbol takımında forma giymeye başladı. 1995'te, doğduğu şehir Rosairo'nun takımı Newell's Old Boys 'un altyapısına geçti.

11 yaşında kendisine büyüme hormonu eksikliği teşhisi konuldu   11 yaşında kendisine büyüme hormonu eksikliği teşhisi konuldu. Primera División Argentina ekiplerinden River Plate, Messi'nin tedavisine yardım etmek istese de aylık 900 $'lık tedavi masrafını karşılayacak paraları olmadığını söylediler. Barcelona'nın sportif direktörü Carles Rexach, Messi'nin Lleida, Katalunya'daki akrabaları sayesinde kendisinin yeteneğinden haberdardı ve bir müddet sonra oyuncu ile babasına deneme süreci önerdi.

Deneme sürecinin ardından Messi'ye, İspanya'ya taşınması halinde sağlık masraflarını karşılayacağını yazan bir sözleşme önerdi.Kısa süre sonra ailesiyle birlikte Avrupa'ya taşındı ve kulübün genç takımında oynamaya başladı.

Messi, Barcelona forması altındaki ilk maçına 16 Kasım 2003 tarihinde daha 16 yaş 145 günlükken hazırlık maçında Porto'ya karşı çıktı. Bundan bir yıl sonra Frank Rijkaard, 16 Ekim 2004 tarihinde Espanyol maçında Messi'ye forma şansı verdi ve Messi, daha 17 yaş 114 günlükken ilk lig maçına çıktı. Messi, böylece La Liga maçına çıkan en genç oyuncu oldu.

İlk golünü ise 1 Mayıs 2005 tarihinde Albacete'ye karşı 17 yaşında attı. Messi, böylece La Liga'da gol atan en genç Barcelona'lı futbolcu oldu. Messi, eski teknik direktörü Rijkaard hakkında: "Ben daha 16 yaşındayken bana güvendi. Benim kariyerimi başlattı. Bu anı hiç bir zaman unutamadım." sözlerini söyledi.

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen ve 2009 yılında hem Barcelona hem de kişisel olarak tüm ödülleri kazanmayı başaran ve şu an 22 yaşında olan Messi, France Football Dergisi’nden Altın Top, FİFA’dan da 2009’un En İyi Futbolcusu ödülüne layık görüldü. 

Arjantinli yıldız, takımıyla ise İspanya Süper Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Ligi, UEFA Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi ve son olarak da FİFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanmıştı.

ARDA İÇEL 3-A