HANS HOLLEIN KÜBRA ÖZDEN 20945997 İÇT-2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Advertisements

Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR,
Fotograf iletisim art photo design studio © fotograf iletisim tüm hakları saklıdır.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
Beyza Duygu Güzel Sanatlar Fakültesi
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
VERİLERİN GRAFİKLERLE GÖSTERİLMESİ
Uzaktan Eğitim Kuramları
STADYUM BİNALARI Stadyum güncel olarak, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için uygun fiziksel mekanı sağlayan spor tesisine verilen isimdir. Tarihten.
İRAN UYGARLIĞI.
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
AYNALAR TUĞÇE ÇINARLI.
Muhammed kahraman İçt-3
EKO KULÜP ECO CLUB.  Bu çalı ş manın uzun süreli olması için okul yönetimiyle konu ş up, ENKA STORE’un önünde sürekli kalacak bir.
Hazırlayan: Naz Yılmaz
The Green Mile (YEŞİL YOL).
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
NEVZAT SAYIN. NEVZAT SAYIN HAKKINDA GENEL BİLGİ Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunudur.( ) Yüksek lisans çalı ş ması.
SINIF DIŞI ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
Santıago calatrava valls
Frank Owen Gehry Beyza DUYGU Güzel Sanatlar Fakültesi.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
TEKNOLOJİNİN EKONOMİ ALANINDAKİ ETKİLERİ. Teknoloji Nedir? Teknoloji, malların veya hizmetlerin üretiminin planlanmasından da ğ ıtımın gerçekle ş tirilmesine.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EĞİTİMİN AMACI yılında derlenmeye başlayacak olan “Öüm Nedeni Belgesi”ni, Türkiye genelindeki tüm Hekimlere tanıtmak Belgenin doldurulması konusunda.
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
DOSYA MENÜSÜ.
Neden gerekli… Department of Commerce Raporu 2011, BLS Raporu 2013, IFTF Raporu 2011.
ÜRÜN SENARYOSU HAZIRLAMA: STORYBOARDING SEÇİL TOROS 2016.
MODA TASARIMCILIĞI.
PressReader Connecting People Through News
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İki ya da daha fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı veya iletişimi için bağlanmasıyla oluşan yapıya “Bilgisayar Ağı” denir.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
Religious and national holidays celebrated in foreign countries.
AD ve SOYAD : Batuhan Ş AHBAZ NUMARA : 7164 KONU: Erwin Schrödinger.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

HANS HOLLEIN KÜBRA ÖZDEN 20945997 İÇT-2

Hans Hollein (30mart1934-) Avusturyalı mimar ve tasarımcıdır. 1956 yılında Viyana’da bulunan güzel sanatlar akademisinden mezun olduktan sonra 1959’da Illionois Teknik Enstitüsü’nde¸1960’da da Kaliforniya Üniversitesi’nde eğitim görmüştür. Tasarımcılığının yanında,şu an Viyana’daki Universität für angewandte Kunst da profesörlük yapmakta olan Hans Hollein birçok farklı üniversitede de ders vermiştir.

ABTEİBERG MÜZESİ PRİTZKER ÖDÜLLÜ ÖDÜLLERİNDEN BAZILARI: Golden Fueger Medal, Vienna, 1954 State Award of the Academy of Art, Vienna, 1956 Reynolds Memorial Award, USA, 1966 for the Candleshop Retti, Vienna Prize of the National Committee, Biennale Brno, CSSR, 1968 Austrian State Prize for Environmental Design, 1968 Elected by "Japan Architect" to be one of the ten international architects who are expected to influence the 1970's considerably through their ideas , 1970 Rosenthal Studio Prize, 1973 PRİTZKER ÖDÜLLÜ ABTEİBERG MÜZESİ

Schullin 11 “Gerçek ile gerçek gibi görünen arasında” şeklinde tabir edilen eserleri Hollein’ın tasarım anlayışını yansıtır.

SCHULLIN 1 KUYUMCU DÜKKANI Altın damarı-kuyumcu metaforu, Hollein’ın bu dükkan için geliştirdiği tasarım kararının eksenini oluşturmaktadır. Yüzey kaplaması olarak seçilen granitin katı ve grid formu üzerinde oluşturulan biomorfik motif, insan yapımı ile doğa arasındaki gerilimi somutlaştırmaktadır. Bu küçük kuyumcu, her özelliği ile öznel yorumlara açık sembolik anlamlar İçermektedir.Dükkanın iç mekanı bir mücevher kutusundan yola çıkılarak tasarlanmıştır.

SCHULLIN 11 Hollein’in ilkinden 10 yıl sonra Schullin ve oğulları için gerçekleştirdiği ikinci kuyumcu dükkanıdır.Giriş cephesi simetrik düzeni ve yalın biçim diliyle ilk dükkanın şaşalı yapısından oldukça uzaktır.Mücevherin gizemi ve kutsallığından yola çıkılarak tasarlanmış bu dükkanda mimari ögeler ilk dükkanda olduğu gibi sembolik anlamlara sahiptir.

MOBİL OFİS(1969) Mobil iletişimin geliştiği yıllarda, Hans Hollein havada çalışma alanı sağlayan bir mobil ofis önermiştir.

VULCANIA Fransa’nın Auvergne bölgesinde yer alan volkan temalı parktır VULCANIA Fransa’nın Auvergne bölgesinde yer alan volkan temalı parktır.Bu bölgeden getirilen volkanik taşlar park ve çevre arasındaki uyumu artırmak için binaların yapımında kullanılmıştır.

Koni,parkın temel mimari unsurudur Koni,parkın temel mimari unsurudur.28 metreye kadar yükselen bu yapıdan çevredeki kırsal gözlenebilmektedir. Çevredeki volkanlarla uyum sağlayabilmesi için dış cephe,Lav taşları kullanılarak titanyum buhar ile işlenmiştir. İç duvarlar ise ateşi temsil eden yoğun bir altın rengi ile kaplanmıştır.

Koni,yeraltı katmanlarına da doğal ışık girmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.En derin noktası yeryüzüne 20 metre mesafededir.

Diğer Çalışmaları..

KAYNAKÇA: Architectural Visions for Europe HANS HOLLEIN, Architecture and Urbanizm Viyana 1900-2000, Boyut yay. Mimarlık ve Kent dizisi The Pritzker Architecture Prize, 1985 www.vulcania.com