SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
AĞAÇLAR Cem Yurtsev Müzik: Elvis Presley - Can’t help falling in love with you Cem Yurtsev
SON NEFESİME KADAR SEN…
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
DOSTLUK DOSTLUKLAR ÖNEMİ DOSTLUKLA İLGİLİ GÜZEL SÖZLER.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
SEVDADIR ŞİİR : Süleyman APAYDIN.
Ilk göz ağrım.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
P a z a r S a b a h l a r ı.
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
ANıLaRıM.
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
1.soru Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerden hangisi genel anlamda kullanılmıştır? A. Fotoğraf,duvardaki yerini aldı. B. Çiçek salonumuza.
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
Haberin olsun Bugünlerde suskunum Özlemin prangalamış sözcüklerimi
Bin yıldan uzak bir hasrete bulanıyorum Kaos günlerinden hırpalanmış kalbimle Durup düşünmeden dönüyorum aynı yerde Kızıl bir gece bekliyor beni kan.
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
RAST MAKAMI Rast, Klasik Türk müziğinde bir makam. Çıkıcı bir makamdır. Durağı SOL sesi, güçlüsü beşinci derecesindeki RE sesidir. Dizisi şu şekildedir:
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
AŞKLaRıM.
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
HASRETİM SANA ....
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
TAKILMALI OLTANA MUTLULUK Yok etmeli kurutmalısın tüm acıları kalbindeki noktada, Ümitle dağıtmalısın heyecanını bedenine, her dokuna Uzaklaşmalısın her.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
BAŞLA. KARŞI CİNSTEN BİRİNİN ADINI DÜŞÜNÜN VE YÜREĞE TIKLAYIN.
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
GiTTiĞiN YeR.
İnsan hayatının bir yerinde durup düşünmeden bilemez gerçekte neler olup bittiğini. Çoğu zaman yorgun mu, yoksa mutlu mu olduğunu bile anlamayabilirsin...
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
AKLIMDASIN...
Beyoğlundan Dolmabahçe'ye Taşınan Bir Aralık Akşamı,,, Sus pus olmuş puslu bir istanbulmuydu yüzün yoksa, çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe'de,
SAVAŞ ÖLÜM YANGIN ŞİDDET DEPREM.
Adı yok.
251.b. Sana bakîyorum. 1.Sana bakîyorum Rabbim, Sana bakîyorum Rabbim, Arkama bakmadan! (:Izlerim yolunu, Rabbim, Izlerim sevincile Rabbim, Izlerim durmadam,
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
Müzik HASRET Tanju Okan.
BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa
Müzik HASRET Tanju Okan.
TÜRK BEŞLERİ.
Sunum transkripti:

SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA ŞARKI GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA BESTE: Necip Celal ANDEL SESLEDİREN: İncesaz Grubu

Sen İstanbul Gibisin, İstanbul gibi uzak Ve yaşamaya tuzak gibisin….

Marmara’dan çıkmış gibi. Bakınca gözlerine anlıyor insan Sen İstanbul gibisin, Ellerin soğuk mu soğuk Marmara’dan çıkmış gibi. Bakınca gözlerine anlıyor insan Gözlerin HÜZÜN MAVİSİ.

Korkak ve ürkek duruşum ondan; Uzaklaştığını düşünmem de bundan; Sen İstanbul gibisin, Korkak ve ürkek duruşum ondan; SANA KARŞI. Ve yakınlaştıkça bana Uzaklaştığını düşünmem de bundan; BANA KARŞI.

Yedi tepeden bakıyorsun aşka Hem yüreğin sevda dolu Sen İstanbul gibisin Yedi tepeden bakıyorsun aşka Hem yüreğin sevda dolu Hem de hüküm yemiş mahkum gibi Ondan uzak Düşündüğün yok aslında Kendinden başka.

Bazen toprağı kadar fedakar Bazen insanı gibi bencilsin. Sen İstanbul gibisin, Bazen toprağı kadar fedakar Bazen insanı gibi bencilsin.

Sen İstanbul gibisin Onun gibi uzak Onun gibi karışıksın, Bir o kadar güzel Bir o kadar albenili Ve bir o kadar da şıksın.

Kalabalığında sessizlik hakimdir. Ey masalların prensesi Sen İstanbul gibisin, Kalabalığında sessizlik hakimdir. Ey masalların prensesi Farkında değilsin ; Seni İstanbul kadar seven kimdir?