Betül ÇELİK BEKİR OĞUZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Advertisements

MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
Nevşehİr Ünİversİtesİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
Girişimcilik.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
HAZIRLAYAN Öğr. Gör. Zümral ÇITAK
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
Yerleştirme Sistemindeki
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
MESLEK NEDİR ? Kişinin belli bir eğitimle edindiği ve geçimini sağlamak için sürdürdüğü etkinlikler bütünüdür.
İŞ ARAMA BECERİLERİNİ GELİŞTİRME
MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
DERS-ALAN SEÇİMİ.
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
YGS-LYS VE TERCİH İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
D.Ö1 YÜKSEKÖĞRETİME SINAVSIZ GEÇİŞ. D.Ö2 Bilişim Teknolojisi Mezunları Sınavsız Geçiş yapacakları programlar Yükseköğretim Ön lisans Programları Süre.
Ankara Çalışma ve İş Kurumu Çankaya Hizmet Merkezi
TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. TÜRKİYE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MESLEKLER.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
 Meslek seçimi neden hayatınızın dönüm noktalarından biridir?  Mesleğin insan yaşamındaki yeri  Mesleğe yönelme  Meslek seçme döneminde gençleri etkileyen.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
ELEME,SEÇME,SIRALAMA!
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
BÜYÜYÜNCE NE OLACAĞIM ACABA?. TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI MESLEK NEDİR? Bireylerin belli bir eğitim sonucu elde ettikleri, Hayatlarını.
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
KARAKEÇİLİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

Betül ÇELİK BEKİR OĞUZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI KONYA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ Betül ÇELİK BEKİR OĞUZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI www.iskur.gov.tr

İŞKUR HER ZAMAN İŞSİZİN YANINDA İş aramanıza ve işe yerleşmenize Kendi işinizi kurmanıza Meslek seçmenize ,edinmenize ve değiştirmenize YARDIMCI OLUR.

İş ve Meslek Danışmanlığı = Kariyer koçluğu

Kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulmaya geldik İŞ VE MESLEK DANIŞMANI Kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulmaya geldik

ÜRETMEK

PARA KAZANMAK

SAYGINLIK İŞ VE MESLEK SAHİBİ OLMAKTIR

HAYATA TUTUNMAKTIR

MESLEK SEÇİM SÜRECİ MESLEKLERİ TANIMALIYIZ KENDİMİZİ TANIMALIYIZ MESLEKİ EĞİTİM YERLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMELİYİZ SEÇTİĞİMİZ MESLEĞİ KAZANABİLECEĞİMİZ UYGUN EĞİTİM YERİNE YÖNELMELİYİZ KENDİMİZ VE MESLEKLER HAKKINDA EDİNDİĞİMİZ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

ÖZETLE İDEAL MESLEK NASIL SEÇİLİR O mesleğin çalışma ortamına gidilir. Mesleğin icraatları görülür. O iş sektörünün avantajları ve dezavantajları gözlenir. Mesleğin kendinize uygun olup olmadığı karar verilir. Aynı meslek grubundaki insanlarla görüşülür. Aynı işi yapan diğer kurum ve kuruluşlar incelenir.

MESLEK SEÇİMİNDE YAPILAN YANLIŞLIKLAR Popüler (herkesin seçtiği) meslekleri seçmek Kulağa hoş gelenleri seçmek Çok gelir getirdiği düşünülen mesleklere yönelmek Yetenekler göz ardı edilerek, statüsüne bakılarak meslek seçmek.

EYVAH! YANLIŞ MESLEK SEÇTİM. İş değiştirme Verim düşüklüğü Özel hayata yansıtma İşinden memnun olmama İsteksiz çalışma Mali zararlara yol açma Mesleki yenilikleri takip edememe

İŞİNİ SEVEREK YAPARSAN HAYATTA BİR AN BİLE YORULMAZSIN.

MEZUNİYET SONRASI

KPSS ÜNİVERSİTE SINAVI SINAVSIZ ÖNLİSANS LİSANS GEÇİŞ ÖZEL SEKTÖR DEVLET KURUMU

YGS – LYS Üniversite Giriş Sınavı, YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) olmak üzere iki aşamalıdır. Sınavdaki testlerin ağırlıklarına göre YGS ve LYS’de 17 değişik puan türü oluşturulmuştur YGS’de 6 LYS’de MF’de 4, TM’de 3, TS’de 2 DİL’de 2 YGS BAŞVURULARI = OCAK AYININ İLK HAFTASI YGS SINAV TARİHİ = 23.03.2014 LYS SINAV TARİHLERİ = HAZİRAN 2014

www.tsk.tr www.pmyo.pa.edu.tr

Hangi yoldan gideyim? Nereye gittiğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok Alice

nereye gideceğinize yani hedefinize siz karar vermelisiniz Bir başkası değil

İŞ ARAMA KANALLARI NELERDİR? Gazete , dergi ilanları İşletmeye bireysel başvurular Türkiye İş Kurumu İstihdam fuarları Öğretim kurumları İnternet İstihdam büroları Sendikalar , meslek odaları Aile ,eş –dost ve akrabalar

İŞ GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ YAPACAĞINIZ HAZIRLIKLAR Kurum ile ilgili bilgi toplamak Topladığımız bilgileri kendi bilgi ve becerimizle ilişkilendirmek Verilecek ücretin miktarını tahmin etmek Başvuru formu için yanımızda bir öz geçmiş bulundurmak Kıyafetin resmi olmasına özen göstermek Görüşmeye vaktinde gitmek

İŞ GÖRÜŞMESİ ESNASINDA YAPILMASI GEREKENLER Saygılı olmak Selam vermek Önce ki çalıştığı yeri eleştirmemek Çalan telefonla yada içeri girip çıkanla ilgilenmemek Sorular dürüst ve tutarlı cevaplar vermek Beden dilini iyi kullanmak

Sözlerin %7’ si Sesin %38’ i Beden Dilinin %55 ‘i etkilidir. Karşı Taraf Üzerinde Sözlerin %7’ si Sesin %38’ i Beden Dilinin %55 ‘i etkilidir.

ÇALIŞMA HAYATININ BİZDEN BEKLEDİKLERİ İşin ehli olma Ekip çalışmasına yatkın olma Yaratıcı olma Zamanında doğru karalar verebilme Kurallara uyma Verilen ücrete kanaat etme Dürüstlük ve sadakat

Ad-Soyad, e-mail, Telefon, Adres ve Fotoğraf ÖZGEÇMİŞ CV (Curriculum vitae) Ad-Soyad, e-mail, Telefon, Adres ve Fotoğraf İş/Kariyer Hedefi veya Amaç İş Tecrübesi /Stajlar Eğitim Başarı ve Özel Beceriler Referanslar

Kötü Hazırlanmış CV ÖZGEÇMİŞ 1961 doğumluyum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Ankara’da tamamladım. 1978-82 öğretim yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan iyi derece ile mezun oldum. Aynı dönemde stajyer olarak girdiğim AK Ajans'ta 5 ay muhabir olarak çalıştım. Daha sonra 1983-87 yılları arasında İzmir/Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girerek ,sahne ve Görüntü sanatları Sinema-Televizyon ve Fotoğrafçılık Ana Sanat dalını iyi derece ile bitirdim. Evliyim, az düzeyde İngilizce biliyorum. Ali ÖZ (imza)

İyi Hazırlanmış CV

KENDİ İŞİNİ KURMA (GİRİŞİMCİLİK) İŞBAŞI EĞİTİM (STAJ) MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI (İŞKUR-MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ-KOMEK)

KOMEK –İŞKUR İŞSİZLİĞE KARŞI OMUZ OMUZA

‘Herkes mesleğinden mutluluk duymalıdır ‘Herkes mesleğinden mutluluk duymalıdır. Mesleği ne olursa olsun bir fayda sağlayacak ve bir görev sahibi olacaktır. İnsan vazifesini, cesaretli, atak, sadık ve namuslu şekilde yapınca elinden geleni ve görevini yapmış olur.’ M.Kemal ATATÜRK

HAYATINIZDA BAŞARILAR TEŞEKKÜR EDERİZ HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ .