ESKİ EVLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
Advertisements

İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
bu özellik çiftlerinden bazılarını inceleyelim.
ISI YALITIMI.
YAPILAN ÇALIŞMALAR Dersliklerin PVC olan kapıları sökülerek yerine çelik kasalı 14 adet ahşap kapı takıldı. Lavabolarda kırık ve kullanılamaz durumda olan.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
Toroslardan gelerek Alanyanın doğusundan Akdenize dökülen Dim Çayının kıyıdan 15 kilometre kadar uzaktaki kıyılarında piknik yerleri vardır. Ulu çınarların.
Maddeyi Niteleyen Özellikler
MADDENİN NİTELİKLERİ.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Madde, Cisim, Malzeme, Eşya Kavramı
ÖRNEK SORU:1 “Senin resmini defterimin arasına sakladım” Cümlesinde hangi sözcükte ünlü düşmesi var? A)Senin B)resmini C)Defterimin D)sakladım.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
9. Sınıf Dil ve Anlatım MART
SÖZCÜKTE ANLAM.
FRANK LLOYD WRIGHT KİMDİR? ABD’li ünlü mimar. 8 Haziran 1867’de Wisconsin’de doğdu. 9 Nisan 1959’da Arizona’da öldü. 20.yy’nin başında modern mimarlık.
SINIFLARIMIZ ÖNCEKİ HALİ ŞİMDİKİ HALİ 1. ÖĞRETMENLER ODAMIZ ÖNCEKİ HALİ ŞİMDİKİ HALİ 2.
 ANLAMI PEKİŞTİRMEK GÜÇLENDİRMEK VE ÇEKİCİ KILMAK İÇİN DEĞİŞİK YOLLARLA OLUŞTURULAN SÖZCÜK GRUPLARINA İKİLEME DENİR.
Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük diğerlerinden farklı bir yapım eki almıştır? A) İri yapılı bir ağacın gövdesine yaslandım. B) Kolu sarılı.
T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI
Sosyal bilgiler proje ödevi
SELMAN BİR ZAMANLAR İSTANBUL... Bölüm 1 SELMAN.
YAPIM VE ÇEKİM EKLERİ.
Matematik Dersi 4. Sınıf 2. Ünite Giriş
Ses Bilgisi.
Maddeyi Niteleyen Özellikler
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
Beylerbeyi Sarayı/Oyuncak Müzesi
İBRETLİK BİR HİKAYE.
BİR ZAMANLAR İSTANBUL....
Sıfat Ve İsim Tamlamaları
-Yalın Hali -E Hali -İ Hali -De Hali -Den Hali
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 30 Nisan 2009 Perşembe Matematik Çocuklar, yapmanız gereken kavanozları ikili gruplara ayırıp, ayrı renklere.
En çok merak edile motif:
Tıklayınız Genç bir çift, şehrin en güzel mağazalarından birine girer.
MUTLU AKKUŞ HALİL AKBIYIK SUNUŞ TEKNİKLERİ. YÖNLENDİRMESİ İLE MEKANIN İÇ HAÇMİNİ GÖSTEREN GENİŞ BİR GİRİŞE SAHİPTİR.
NARDUGAN Çam Süsleme Geleneği: Nardugan  Hıristiyanların İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
Tıklayınız Genç bir çift, şehrin en güzel mağazalarından birine girer.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
BAHARAT YOLU İPEK YOLU KRAL YOLU
ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A.
AKBÜK NURULLAH KOCABIYIK İLKOKULU OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ ÇALIŞMALARI.
Arıcılığın Yeri ve Önemi
LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.
YÜZDE PROBLEMLERİ Yüzde, paydası 100 yapılabilen kesirlerin özel bir yazım şeklidir. 2 kesrini 40 olarak yazabiliriz. O kesir de % 40 olarak yazılır.
LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
Geçmişten geleceğe.
BÜLENT FATİN ÖZMEN Dünyanın en ilginç yapıları 23 NİSAN 2009.
SU KAPLARI TAŞIMACILIKTA VE EVLERDE.
HEPİNİZİ YENİ YAZLIĞIMDAKİ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. ÇOK AZ VAKTİM KALDI… BİRKAÇ ÇEŞİT YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM.. LÜTFEN HERKES YANINDA BİRŞEYLER.
CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
Running a complex system requires attentions to too many details, requiring a different knowledge and training.
KAPI GİYDİRME ÇALIŞMALARI
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Sıfat Ve İsim Tamlamaları
Marmara Turu-2.
Şişe.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
FİİLİMSİ (EYLEMSİ).
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
SÜZEN CAM BALKON Kalitenin adı /
Sunum transkripti:

ESKİ EVLER

ESKİ EVLER Mİ DAHA İYİ ,YOKSA YENİ EVLER Mİ? İkisinin de kendine özgü özellikleri vardı.Örneğin, eski evlerde soba kullanılırken , şimdi ise kalorifer kullanılıyor.Eskiden çoğu evin bahçesi vardı ama şimdi zor bulunuyor.O yüzden eski evleri veya yeni evleri karşılaştıramayız.Ama çoğu kişiye göre yeni evler daha güzel ve kullanışlıdır.

Eski evlerden günümüzdeki evlere Eskideki evler ile şimdiki evler arasında çok fark vardır. Gelibolu’da eski bir ev Bozdağan’ da bir ev İran’da 700 yıllık bir ev Yeni bir apartman

dekorasyon Yeni evlerde ,balkonlarda camlar kullanılmıştır(dekorasyon olarak). Eski evlere değişik şekiller verilmiştir.Çoğu eski ev ahşaptan yapılmıştır. Eskiden yerlere halılarda oturulurdu.Şimdi ise modern koltuklarda oturuyoruz.Eski zamanlarda sofrada yemek yenilirken, şimdi mağazalardan aldığımız güzelim masalarda oturuyoruz.