ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
Advertisements

NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OGES.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) HOŞGELDİNİZ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
SBS 2013 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
GKV ÖZEL OKULLARI.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
SEVİYE BELİRLEME SINAVI BÜLENT BAKİ TELEF BUCA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR BÖLÜM BAŞKANLIĞI.
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEMİN TANITIMI HOŞGELDİNİZ.
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
2013 SBS SİSTEMİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI

SBS  BU GEÇİŞ YENİ MÜFREDATLA PEKİŞTİRİLEN BİR MODELDİR.  ÖĞRENCİYİ OKULA BAĞLAMAYA YÖNELİK BİR MODELDİR.  İLKÖĞRETİM BAŞARI NOTU ORTAÖĞETİME GİRİŞTE ETKİLİ OLACAKTIR.  DAVRANIŞ NOTU VERİLECEKTİR.  TEK BİR PUAN HESAPLANACAKTIR.

SBS %25 YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP) %5 DAVRANIŞ PUANI (DP) %70 SINAV PUANI SBS PUANI

YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP)  İLKÖĞRETİMİN 6,7 VE 8. SINIFLARDA ÖĞRENCİNİN O YIL DERSLERDEN ALDIĞI YIL SONU PUANLARININ  HAFTALIK DERS SAATİ İLE ÇARPILARAK ELDE EDİLEN AĞIRLIKLI PUAN TOPLAMININ,  HAFTALIK DERS SAATİ TOPLAMINA BÖLÜMÜ İLE HESAPLANAN PUANDIR. (AĞIRLIKLI YIL SONU BAŞARI ORTALAMASI)

DAVRANIŞ PUANI(DP)  İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖĞRENCİLERİN  TAVIR, DAVRANIŞ VE YETENEKLERİ İLE İLGİLİ OLARAK BELİRLENEN KRİTERLERE GÖRE  DERSLERİNE FİİLEN GİREN ÖĞRETMENLERİN AYRI AYRI VERECEKLERİ PUANLARIN  ARİTMETİK ORTALMASINDAN ELDE EDİLEN BİR PUAN TÜRÜ.  HER ÖĞRETMEN 100 ÜZERİNDEN PUANLAMA YAPACAKTIR.

ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ PUANI(OGP) 6.SINIF SBS’nın % 25 7.SINIF SBS’nin % 35 8.SINIF SBS’nin % 40

SBS SORU DAĞILIMI DERSLER6.SINIF7.SINIF8.SINIF TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLGİSİ SOSYAL BİLGİLER YABANCI DİL TOPLAM

SBSTESTLER AĞIRLIK KAT SAYILARI TÜRKÇE4 MATEMATİK4 FEN BİLGİSİ 3 SOSYAL BİLGİLER 3 YABANCI DİL 1

7.SINIF ÖĞRENCİLERİ-SBS 7.SINIF SBS’NİN % 40 8.SINIF SBS’NİN %60

6.SINIF ÖĞRENCİLERİ  6.SINIFTA SBS ‘YE GİRMEDİYSE : BU SINAVIN TEKRARI OLMAYACAK.  GİRMEDİĞİ SINAV İÇİN EN DÜŞÜK SBS PUANI VERİLECEK.  SBS ZORUNLU BİR SINAV DEĞİLDİR.  BU YIL 6. VE 7. SINIFLARA SENEYE 6.7. VE 8. SINIFLARA UYGULANACAKTIR.

SBS  6.SINIFLARA 21 HAZİRAN 2008’DE  7.SINIFLARA 22 HAZİRAN 2008’DE YAPILACAKTIR.  SORULAR ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ YILA AİT OLACAK VE GEÇMİŞ YILLARI KAPSAMAYACAK.  OKULUN GENEL BAŞARISI SBS SONUÇLARINA SBS SONUÇLARINA YANSIMAYACAKTIR. YANSIMAYACAKTIR.

SBS  ÖĞRENCİNİN DERSTE GÖRDÜĞÜ KONULARDAN  TEMEL DÜZEYDE VE ZOR OLMAYAN VE ZOR OLMAYAN SORULARDAN SORULARDAN OLUŞMAKTADIR. OLUŞMAKTADIR.  MÜFREDAT DIŞI SORU SORULMAYACAĞINDAN DERSLERLE SORULAR BİRBİRİYLE ÖRTÜŞECEKTİR.

YERLEŞTİRME  LİSELERE YERLEŞTİRME ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE EĞİTİM TEKNOLJİLERİ GENEL MÜDÜRLĞÜ TARAFINDAN 8. SINIFIN SONUNDA TERCİH BAŞVURULARI ALARAK PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYALI BELİRLENEN KONTENJANLARA GÖRE YAPILACAK.

YERLEŞTİRME  FEN LİSELERİ, ANAD.LİSELERİ, SOS.BİLİMLER LİSELERİ, AND. ÖĞR. LİSELERİ : ÖĞRENCİLERİN OYP BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ BARAJ DÜZEYİNİ GEÇMİŞ OLMALARI ŞARTI VE TERCİH SIRALAMALARINA GÖRE YAPILACAK. ÖĞRENCİLERİN OYP BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ BARAJ DÜZEYİNİ GEÇMİŞ OLMALARI ŞARTI VE TERCİH SIRALAMALARINA GÖRE YAPILACAK.

FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU TEKNİK LİSESİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ POLİS KOLEJİ DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK ANADOLU TARIM VE TARIM MESLEK LİSESİ ANADOLU TAPU VE KADASTRO MESLEK LİSESİ ÖZEL OKULLAR FEN LİSESİ DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK ÖZEL OKULLAR

Çanakkale Fen Lisesi MF MP.Anadolu Lisesi (İng) TM Ayvacık Anadolu Öğr.Lisesi TM Gökçeada Anadolu Öğr.Lisesi TM İ.Bodur Anadolu Lisesi TM MP.Anadolu Lisesi (Alm) TM Biga Atatürk Anadolu Lisesi TM Çan İ.Bodur Anadolu Lisesi TM Gelibolu Anadolu Lisesi TM Ç.kale Sağ.Mes. Lisesi Hemşirelik MF Ezine Anadolu Lisesi TM Lapseki MAE Anadolu Lisesi TM Bayramiç Anadolu Lisesi TM Ç.kale Sağ.Mes. Lisesi Acil Tıp MF İMKB Anadolu Meslek Lisesi TM Gelibolu Ar. Y.Aksoy And.Den.Mes.Lisesi TM Ç.Kale And. Meslek Lisesi Elek- Elektro TM MAE Anadolu Ticaret Meslek Lisesi TM And.Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi TM Nedime Hanım And.Kız Meslek Lisesi TM Ç.kale And.İmam Hatip Lisesi TM TABANTAVANGENEL BAŞARI SIRASI

ÖZEL YETENEKLE ALAN LİSELER  SPOR VE GÜZEL SANATLAR LİSELERİ ÖĞRENCİ ALIMI AYNEN ESKİDEN OLDUĞU GİBİ YAPILACAKTIR.

DPY-B  6. VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DPY-B SINAVI SBS İLE BİRLİKTE 21 HAZİRAN 2008 DE 8. SINIFLARIN DPY-B SINAVI OKS İLE BİRLİKTE YAPILACAKTIR. 5. SINIFLARIN 04 MAYIS 2008 DE YAPILACAK.

BAŞVURULAR  ADAY BANKAYA SINAV ÜCRETİNİ YATIRDIKTAN SONRA e-okul SİSTEMİNDE KAYITLI OLDUĞU İÇİN OTAMATİK OLARAK BAŞVURUSU YAPILMIŞ OLACAKTIR.  SINAV ÜCRETİ 10 YTL. OLARAK BELİRLENMİŞ.  BAŞVURU TARİHLERİ DAHA SONRA DUYURULACAK.  ve //oges.meb.gov.tr adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

TEV İNANÇ TÜRKEŞ ÖZEL LİSESİ TARİHÇE  TEVİTÖL, ülkemizdeki üstün zekâ ve özel yetenekli çocuklara, ihtiyaç duydukları özel eğitimi lise düzeyindeki yaş grubuna, karma ve yatılı olarak veren tek kurumdur.  Üstün yetenekli çocuklar, yaşıtlarından daha erken gelişir, daha çabuk ve daha etkin öğrenirler. Bu tür yetenekleri olan çocuklar, bütün gelişmiş ülkelerde özel eğitim görürler. TEVİTÖL bu amaçla 1993 yılında, Sezai Türkeş tarafından eşi İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak için kurulmuştur yılından bu yana, okul eğitim-öğretim etkinliklerini Türk Eğitim Vakfı bünyesinde sürdürmektedir.  Başvurular 10 Nisan’a kadar yapılacak.Sınav 20 Nisan 2008 ‘de.