OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
Advertisements

HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
CANLI SINIFLANDIRMASI
KUŞLAR.
Canlılar.
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ,TANIYALIM
ÇİFT YAŞAMLILAR (AMPHİBİA)
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
CANLILAR DÜNYASI.
HAYVANLAR.
CANLILAR DÜNYASI.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ve TANIYALIM
CANLILARDA SOLUNUM ORGANLARI
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HEDEFLER HEDEF 1:Yeryüzünde yaşayan canlıların çeşitliliği bilgisi.
SÜRÜNGENLER
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
YAKIN ÇEVREMİZDEKİ ORGANİZMALAR
HAYVANLARDA SOLUNUM
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Omurgalılar Biyolojisi Laboratuvarı
Hazırlayan: Selin Şahin
HAYVANLAR ALEMİ.
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
BALIKLAR.
HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.
FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
Fen ve teknoloji dersi 5. Ünite MERVE YALIN 6/F 722.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
CANLILARDA ÜREME VE GELİŞME
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
HAYVANLARI SINIFLANDIRMA
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME Şehit Polis İsmail
HAYVANLAR ALEMİ.
SOLUNUM.
Fen Ve Teknoloji Üreme Sistemi Göker Kökten 6/A 817 Sağlık Slaytları
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
A. Gaz Alışverişi Gaz alış verişi: Canlılar hücresel solunumda kullanılan oksijeni hücre içine almak ve oluşan karbondioksiti hücreden uzaklaştırmak amacıyla.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
PROTİSTA ALEMİ TEK HÜCRELİDİRLER FAKAT ÖKARYOT OLMALARI YÖNÜYLE MONERADAN AYRILIRLAR. BİTKİ VE HAYVANLARA BENZER YÖNLERİ VARDIR AMA TAM ANLAMIYLA BİTKİ.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
SOLUNUM SİSTEMİ.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
SOLUNUM SİSTEMİ Prof.Dr.Kemal SOLAK.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar omurgalı ve omurgasız olmak üzere sınıflandırılır. Vücutlarında kemik yada kıkırdaktan yapılmış bir omurga bulunan.
Canlıların Çeşitliliği
DOLAŞIM SİSTEMİ
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
SLAYTI BAŞLAT. EMBRİYO ; Yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesiyle oluşan zigot, çift sarmallı DNA moleküllerini içerir. Bitkiler, hayvanlar, ve bazı.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Canlılar.
KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.
OMURGALI CANLILAR.
ADI:ŞERİFE SOYAD:GÖKSEL SINIF:11/B NO:571. BURUN NEDİR Koku alma ve solunum organımızdır. Burun, kıkırdak ve kemik dokudan yapılmıştır. Koku alma ve solunum.
Sunum transkripti:

OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ Omurgalılar kıkırdak ve kemikten yapılmış,iç iskelete sahiptir. Omurgalılarda sinir kordonu,beyin ve omurilik vardır. Alt yapılı canlılarda Notokort bulunur. Beyin kemik ve kıkırdakla korunan kafa bölgesindedir.Beyinden bir çift göz gelişmiştir. Embriyonik dönemde solungaç yarıkları vardır. Solungaç yarıkları omurgalılarda solunum görevi yapan organlara destek olur. Hareketlerini çizgili kaslarla yapar. Düz kaslar ise iç organların yapısında bulunur. Omurgalıların boşaltım organı böbreklerdir. Ayrı eşeylidirler. Kapalı kan dolaşımı görülür. Alyuvarlarında hemoglobin bulunur.

Omurgalılarda Embriyonik Gelişim

OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ Katı besinlerle beslenirler. Kuyruk omurgalıların embriyolarında görülür.Bazılarında kuyruk ergin dönemde kaybolur. Omurgalılar 5 Sınıfta incelenir. 1.Balıklar. Çenesiz balıklar. Kıkırdaklı balıklar. Kemikli balıklar. 2.İki yaşamlılar. 3.Sürüngenler. Yılanlar. Kablumbağalar. Timsah Kertenkele 4.Kuşlar. 5.Memeliler. Gagalı memeliler Keseli memeliler Plasantalı memeliler.

1.BALIKLAR Balıklar denizlerde ve tatlı sularda yaşarlar. Solunumlarını solungaçları ile sudaki oksijeni kullanarak yaparlar. Kalplari iki bölmelidir. Soğukkanlı hayvandırlar. Çenesiz. Kıkırdaklı. Kemikli balıklar olmak üzere 3 Sınıfta incelenirler.

ÇENESİZ BALIKLAR Çenesiz balıkların çeneleri,dişleri ve çift halindeki yüzgeçleri yoktur. Pulları bulunmaz. Bazıları yunus ve Balina gibi büyük hayvanlara tutunup onların vücut sıvılarını emerek beslenirler. Dış görünüşleri yılana benzer.

KIKIRDAKLI BALIKLAR Kıkırdaklı balıkların iskeleti kıkırdaktan oluşmuştur. Tuzlu sularda yaşarlar. Örnek olarak:Köpek balığı ve vatoz balıklarıdır. Eşeyli ürerler.

KEMİKLİ BALIKLAR Kemikli balıkların iskeleti kemiktendir. Yüzme kesesi ve pullara sahiptirler. Çoğunda dış döllenme ile üremelerini gerçekleştirirler.Zigotun gelişimi suda gerçekleşir. Derilerinde mukus salgılayan bir çok bezleri vardır. Solungaçları kapaklıdır. Ekonomik değerleri:Omega 3-6 gibi yağ asitleri yönünden çok zengindir.Zeka gelişiminde önemlidir.A ve D vitamini içerirler. Sivrisinek mücadelesinde,balık yağı parfüm,boya ve parlatıcı madde olarak kullanılır.