MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Mesleki Gelişim Dönemlerinde Anne Babaların Rolü
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
ÇAĞDAŞ İNSANIN EN ÖNEMLİ KARARI
MESLEK TANITIM GÜNLERİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
KAZANIMLAR 6. Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercihlerine yönelik planlama yapar.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ÇAĞDAŞ İNSANIN EN ÖNEMLİ KARARI: MESLEK SEÇİMİ
Faruk GÜNEŞ Psikolojik Danışman
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
MESLEK SEÇİMİ.
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
ALAN SEÇİMİMİMİZİ NELER ETKİLER?
KENDİMİ TANIYORUM Kazanım: Kendini tanımanın ders seçimindeki önemini fark eder. 9. Sınıf 74 nolu kazanım etkinliği.
Meslek Giysi mi Aksesuar mı? Şenel KARAMAN Psikolog
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
1 M ESLEK S EÇIMI H. HÜSNÜ TEKIŞIK REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MESLEK NEDİR ? Kişinin belli bir eğitimle edindiği ve geçimini sağlamak için sürdürdüğü etkinlikler bütünüdür.
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Betül ÇELİK BEKİR OĞUZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
DERS-ALAN SEÇİMİ.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
1. Sınıf 86 nolu kazanım etkinliği
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ. MESLEK SEÇİMİ NEDEN HAYATINIZIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR?
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.
TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. TÜRKİYE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
NASIL BİR GELECEK İSTİYORUM?
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda siz ailelere ve çocuklarınıza rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. www.
ALAN SEÇİMİ.
MESLEKİ GELİŞİM DÖNEMLERİNDE AİLELERİN ÖNEMİ.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ.
MESLEK LİSELERİ Ç ARESİZLİK SONUCU VARILAN BİR DURAK DEĞİL, YAŞAMA A Ç ILAN BİR PENCEREDİR`
Meslek Seçimi.
GELECEĞİ PLANLAMAK MESLEK SEÇİMİ.
Tekirda ğ - Kapaklı Anadolu Lisesi. Kişilerin belli bir e ğ itimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
1 2 Meslek Seçimi 3 Meslek Seçmek, Hayat Biçimini Seçmektir. Yalnız Okul İçin Değil, Hayat İçin Öğreniyoruz. Yalnızca Meslek İçin Değil, Hayatımız İçin.
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
MESLEK SEÇİMİ SÜRECİ VE AİLENİN ROLÜ
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
MESLEK TERCİHİNDE AİLE Dr.M.Zeki İLGAR Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr.M.Zeki İLGAR.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
BÜYÜYÜNCE NE OLACAĞIM ACABA?. TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI MESLEK NEDİR? Bireylerin belli bir eğitim sonucu elde ettikleri, Hayatlarını.
 Meslek seçimi konusunda gerçekçi ve doğru karara ulaşabilmek için öncelikle kendinizi tanımalısınız.
Mesleki Rehberlik - I Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
DERS-ALAN SEÇİMİ.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ KAL PDR SERVİSİ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ Hayat Boyu Rehberlik
Mesleki ve Teknik Eğitim
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
OĞUZ EFE ULUÇAY.  1- Kendini Tanıma  Yeteneklerini bilme  İlgi alanlarını bilme  Değerleri ya da kişilik özelliklerini bilme.
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere dayalı faaliyetler bütünüdür.

ÖYLEYSE ; ÖNCELİKLE MESLEK SEÇMEK HAYAT BİÇİMİNİ SEÇMEK DEMEKTİR ! GERÇEKCİ VE DOĞRU SEÇİM YAPMAK ZORUNDASINIZ BİR MESLEK DIŞARIDAN ÇEKİCİ GÖRÜNSE BİLE YETENEK VE BECERİLERİNİZE UYGUN DEĞİLSE SİZİN İÇİN İYİ BİR MESLEK DEĞİLDİR . MELSEK SEÇİMLERİNİZİ TESADÜFLERE BIRAKMAYINIZ ! ÖNCELİKLE BENİM NE GİBİ ÖZELLİKLERİM VAR ? BEN NE YAPABİLİRİM ? HAYATTAN NE BEKLİYORUM ? SORULARINI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE CEVAPLAMALISINIZ !

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ? MESLEK SEÇİMİ KONUSUNDA GERÇEKÇİ VE DOĞRU KARARA NASIL ULAŞABİLİRİZ ? ÖNCELİKLE ; * KENDİNİZİ TANIMALISINIZ , * MESLEKLERİ TANIMALISINIZ , * MESLEKİ EĞİTİM YERLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMELİSİNİZ . DAHA SONRA ; * KENDİNİZ VE MESLEKLER HAKKINDA EDİNDİĞİNİZ BİLGİLRİ DEGERLENDİRMELİ , * SEÇTİĞİNİZ MESLEĞİ KAZANABİLECEĞİNİZ UYGUN EĞİTİM YERİNE YÖNELMELİSİNİZ .

KENDİNİZİ TANIMALISINIZ ! DEĞERLERİNİZİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİZİ YETENEKLERİNİZİ BEKLENTİLERİNİZİ SOSYO-EKONOMİK DURUMUNUZU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNİZİ İGİLERİNİZİ TANIMALISINIZ !

MESLEKLERİ TANIMALISINIZ ! MESLEK NEDİR ? ÇALIŞANLAR NE TÜR GÖREVLER YAPAR ? MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ FİZİKSEL ÖZELLİKLER , YETENEKLER , İLGİLER , KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR ? MESLEĞE YÖNELİK EĞİTİM NERELERDE VE NASIL VERİLİR ? EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR VE KİMLER NE ŞEKİLDE FAYDALANABİLİR ? MESLEKİ EĞİTİMDE HANGİ DERSLER OKUTULUR ? MESLEKTE İLERLEME OLANAKLARI VAR MIDIR ? ÇALIŞMA ORTAMI NASILDIR ?

MESLEKİ EĞİTİM SONRASI İLK İŞE GİRİŞTE NE KADAR KAZANÇ ELDE EDİLEBİLİR ? MESLEKTE İŞ BULMA OLANAKLARI NASILDIR , NEREDE VE NASIL İŞ BULUNABİLİR ?

MESLEKİ EĞİTİM YERLERİNİ TANIMALISINIZ ! HANGİ EĞİTİM KURUMLARINDA HANGİ MESLEK EĞİTİMİ SUNULMAKTADIR ? SEÇMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ MESLEKLE İLGİLİ EĞİTİM KURUMLARI HANGİLERİDİR ? BU EĞİTİM KURUMLARINDAN NASIL VE NE ŞEKİLDE YARARLANILABİLİR ? EĞİTİM OLANAKLARI NELERDİR VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIMLARI NASILDIR ? MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARINA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR ? MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ PİYASASI DURUMU NEDİR ? EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR ?

EDİNDİĞİNİZ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRMELİSİNİZ ! Sizde var olan yetenekler, ilgiler,fiziksel özellikler,kişilik özellikleri , seçmeyi düşündüğünüz mesleğin gerektirdiği nitelik ve şartlara uygun mu ? Meslekle ilgili çalışma koşulları sizin sağlık durumunuza uygun mu ? Seçmeyi düşündüğünüz meslek sizin beklentilerinize cevap verebilecek mi ? Şartlarınız, seçtiğiniz ya da seçmeyi düşündüğünüz mesleği size kazandıracak olan mesleki eğitimden yararlanabilmenize olanak tanıyor mu ? Ailenizin ekonomik gücü , sizin eğitiminiz sırasındaki harcamalarınızı karşılayabilecek düzeyde mi , ailenizden uzakta , bir başka kentte , eğitiminizi sürdürebilecek misiniz ?

İLKÖĞRETİM OKULU / ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ İŞ HAYATI ÜNİVERSİTE Meslek Kursları MESLEK LİSELERİ ÇIRAKLIK EĞİTİMİ GENEL KÜLTÜR EĞİTİMİ VEREN LİSELER İLKÖĞRETİM OKULU