EREN MERCAN GÖKSU İLKÖĞRETİM OKULU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAZANIMLAR 1. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
Advertisements

YERYÜZÜNDE YAŞAM ÖZGÜR GÜVERCİN 6.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
HARİTA ÜZERİNDE HESAPLAMALAR
HARİTA.
HARİTA OKUMA BİLGİSİ SORU 1: Haritaların alt kenar çizgisi hangi anayönü gösterir?    A. Doğu   B.  Batı  C.  Güney   D.  Kuzey   SORU 2: Haritanın sol.
Kazanım 3 Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye’de görülen iklim tiplerinin dağılışında Coğrafi Konumun ve Yeryüzü şekillerinin etkisini.
HARİTA BİLGİSİ.
HARİTA BİLGİSİ.
HARİTALARDA YÜZEY ŞEKİLLERİNİN GÖSTERİLMESİ
HARİTA BİLGİSİ.
YERŞEKİLLERİ GÖSTERME YÖNTEMLERİ ALAN-UZUNLUK HESAPLAMA
HARİTALARDA YERŞEKİLLERİNİN GÖSTERİLMESİ
ÜNİTE ADI:YAKIN ÇEVREMİZ
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
Konu: Dünya Kağıt Üzerinde
ETKİLİ SUNUM HAZIRLAMA TEKNİKLERİ.
Harita Nedir? Yeryüzünün tamamının veya bir bölümünün kuşbakışı görünüşünün belli bir ölçeğe göre küçültülerek kağıt üzerine çizilmesine harita denir.
HARİTA.
HARİTA NEDİR? Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün, istenilen ölçeğe göre özel işaretler yardımı ile küçültülerek çizilmiş örneğidir.
Olayların Dağılışını gösteren ölçeklendirilmiş çizimlerdir.
HARİTA BİLGİSİ Haritalar Bilgilerin Haritalara Aktarılması
KONU: HARİTA BİLGİSİ.
*Kırmızı rengi öğreniyorum
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
HARİTA Yeryüzünün tamamını veya bir bölümünün küçültülerek
Ülkemin Cennet Köşeleri (I) AYANCIK Hazırlayan: Fazlı KÖKSAL Müzik: Memleketim/Ayten ALPMAN.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
Harita Okuma ve Yorumlama
HARİTA VE ÇEŞİTLERİ.
Etkili Sunular Oluşturmak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Aşağıda bir tam elma eş parçalara
Aşağıda bir tam elma eş parçalara
Dünyamızı tanıyalım.
Aşağıda bir tam elma eş parçalara
DRENAJ ETÜTLERİ Prof. Dr. Ahmet ÖZTÜRK.
HARİTALARDA UZUNLUK HESAPLARI
İZOHİPSLER.
SEKİZİNCİ HAFTA Halojenler: Flor, Klor, Brom, İyot, Astatin 1.
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
HAYAT BİLGİSİ DERSİ COĞRAFİ ŞEKİLLER
Dünya Güneş ve ay.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
İNDİKATÖRLER Herhangi bir madde bir ortamda test edildiğinde söz konusu maddenin varlığını gösteren bir ayraca ihtiyaç duyulur. İşte bir maddenin bir ortamda.
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
COĞRAFYA.
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
Floyd Algoritması Floyd Algoritması Dijkstra algoritmasının daha genel halidir. Çünkü şebekedeki herhangi iki düğüm arasındaki en kısa yolu belirler. Algoritma,
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY.
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
KULLANIM AMAÇLARINA GÖRE HARİTALAR 1)SİYASİ(İDARİ) HARİTALAR
DÜNYA’MIZIN YAPISINI TANIYALIM
Renk Kavramı.
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
COĞRAFYA
HARİTA BİLGİSİ.
ETKİNLİK ÇALIŞMA SUNUSU
TÜRKİYE’DEKİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ. Yeryüzü Şekilleri.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
HARİTANIN DİLİ.
Etkili Sunular Hazırlama
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
HARİTANIN DİLİ.
Kural – 1 Oyun Alanı.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
HARİTA BİLGİSİ
Sunum transkripti:

EREN MERCAN GÖKSU İLKÖĞRETİM OKULU HARİTANIN DİLİ EREN MERCAN GÖKSU İLKÖĞRETİM OKULU 5/B SINIFI ÖĞRENCİSİ SİLİFKE- MERSİN

HARİTADA ÖZEL İŞARETLER ******* Haritalarda; yer şekilleri, nehirler, göller, şehirler, deniz ve karalar olduğu gibi gösterilemez. Çeşitli işaretler kullanılır. ******* Haritalarda verilmek istenen bilgiler, harita üzerinde çeşitli işaretlerle gösterilmektedir. Haritanın bir köşesinde, bu işaretlerin ne anlama geldiğini gösteren bir tabloya yer verilmektedir. Bu tabloya, harita anahtarı (lejant) denir. Elimizdeki haritalardan gereği gibi yararlanabilmek için, bu işaretlerin ve renklerin anlamlarını bilmemiz gerekir.

HARİTADA RENKLER Önümüze bir fizikî haritayı alıp incelediğimizde her tarafın aynı renklerde olmadığını göreceğiz. Karaların denizlerin yükseltilerin farklı renklerle gösterildiğine tanık olacağız. Deniz seviyesine yakın olan yerler yeşil ve yeşilin tonları ile; yükseklikler kahverengi ve kahverenginin tonlarıyla gösterilir.

DENİZLER VE GÖLLER Haritalarda genellikle deniz ve göller mavinin tonlarıyla gösterilmektedir. Derinliğin az olduğu yerler açık mavi ile; daha derin yerler ise koyu mavi ile gösterilmektedir. Akarsular da koyu mavi ile gösterilir.

RENKLER HANGİ YÜZEY ŞEKİLLERİNİ GÖSTERİR Haritalarda Değişik Renkler Hangi Yüzey Şekillerini Gösterir? Yeşil : Çukur yerleri ve denizden az yüksek yerleri gösterir. Yeşilden sarıya, turuncuya ve açık kahverengiye gidildikçe yüksekliğin arttığı anlaşılır. Sarı : Yaylaları ve yüksek ovaları gösterir. Kahverengi : Dağları gösterir. Koyu Kahverengi : Yüksek dağları gösterir. Mavi : Denizleri ve gölleri gösterir. Açık Mavi : Denizlerin az derin yerlerini gösterir. Mavi koyulaştıkça derinliğin arttığı anlaşılır.

1 1

RENKLERE GÖRE YÜKSEKLİK Yukarıdaki şekilde 0 - 200 metre arası açık yeşil 200 - 500 metre arası koyu yeşil 500 - 1000 metre arası sarı renkle gösterilmiştir. 1000 metreden yüksek yerler için kahverenginin tonları kullanılmıştır.