Doç. Dr. Hilal Özdağ Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLİMSEL ARAŞTIRMA SÜRECİ
Advertisements

BİLİMSEL BİR MAKALE NASIL YAZILIR
Yrd.Doç.Dr.Mustafa EVREN OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü
Yazar ve Editör Penceresinden Makale Başvurusu
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
Kaynak Gösterme.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Yasal Yönleri ile Açık Erişim İlkay Holt, Kütüphane Direktörü 50. Kütüphane Haftası, Panel: Bilimsel Bilgiye Erişimin Sorunları ve Açık Erişim Hareketi.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Açıkarşiv Sistemi. Açıkerişim nedir?  Bilimsel içerikli çalışmalara internet ortamında serbest erişimin sağlanmasıdır.
Türkiye’de ve Dünyada Dergi Editörlüğü ve Hakemlik Sistemi Doç. Dr. Nazmi KOZAK Anadolu Üniversitesi.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
PROJE HAZIRLAMADA ALANA ÖZGÜ KONU SEÇİMİ
Yazarın Sorumluluk ve Hakları. 2 Soru Bir araştırmacı, daha önce yayımlanmış bir makalede kendi makalesinin sonuç bölümü için çok uygun olduğunu düşündüğü.
Kaynak Gösterme Teknikleri
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
Teknoloji Transfer Ofisi
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Eğitim ile İlgili Uluslararası Bilimsel Dergilerde Yayın Yapma Süreci
Araştırmada Etik Sorunları
Genetik Analiz Deneylerinin Tasarımı
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Editör Penceresinden Dergi (ADS) Ayarları
Genetik Analiz Deneylerinin Tasarımı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
Veri Tabanı-Dergi İletişimi Ve Ortak Yazım Dili, Dergi Formatının Ele Alınması TÜBİTAK-ULAKBİMTVBBVT I. EDİTÖRLER ÇALIŞTAYI A. Nuray DEMİRKOL 2 Kasım 2007.
Avrupa İş Etiği Ağı Türkiye Temsilciliği European Business Ethics Network Turkey (EBEN-TR)
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
RAM DÜNYASI Hazırlayanlar: Abdullah DEDE Aygül ÇELİK Çiğdem AÇIKGÖZ Hikmet AKSOY Seyit GÜNÇAL Mesut SARITAŞ Ders: BTÖ 302 – Internet Ortamında Yazarlık.
BİLİM VE YAYIN ETİĞİ.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Yöneticilerde Sürdürülebilirlik Algısı ve Firma Uygulamalarına Yönelik Değerlendirme Öğr.Gör.Dr. Burcu Mucan Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık MYO Doç.Dr.
UZEM TANITIM.
BÖLÜM 5 LİTERATÜR TARAMASI NASIL YAPILIR?BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİELEŞTİREL OKUYUCU İÇİN KONTROL LİSTESİARAŞTIRMA RAPORUNUN YAZILMASI Beşinci Bölüm Konuları.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
Yaşam Bilimlerinde Araştırma/Yayın Etiği ve Yasal Boşluklar Prof. Dr. Hilal Özdağ Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü
Yaşam ve Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Yazı Değerlendirme Süreci Prof. Bünyamin ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı.
Sayılarla Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi (YAAP) ve Uluslararası Görünürlük Gültekin GÜRDAL İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
SOSYAL BİLİMLERDE YAZILARIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR Gazi Üniversitesi.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
Hafta 4: Dizinleme Süreçleri ve Dizinleme İşlemleri BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİNDE
EDAM EDİTÖR MASASI Adem Başpınar (0532)
ARAŞTIRMANIN TEMELLERİ
Literatür ve Kaynakça Hazırlama
Nicel araştırma sürecinin aşamaları
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
F.Ç DERS: İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ : İKİNCİL KAYNAKLAR.
Eylem planlarının geliştirilmesi
Literatür ve Kaynakça Hazırlama
«Bilim adamlığı bir meslek değil bir yaşam biçimidir.» Cahit Arf
MAN-557 Araştırma Yöntemleri
Teorik kavramlarımızla gerçek dünyayı anlamanın olanaklı olduğu inancı olmaksızın, dünyamızın iç uyumuna inanmaksızın, bilim denen şeyin ortaya çıkması.
MAN-535 Araştırma Yöntemleri
Bilimsel Araştırma Etiği
«Bilim adamlığı bir meslek değil bir yaşam biçimidir.» Cahit Arf
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Kaynak Gösterme Teknikleri
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
Temel Bilgi Teknolojileri
Bir Bilimsel Makale Nasıl Yazılır?
Sunum transkripti:

Doç. Dr. Hilal Özdağ Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü YAYIN ETİĞİ SÜRECİ Doç. Dr. Hilal Özdağ Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü

Yayın Etiğinde Temel Konular Bilimsel araştırmaların sonuçlarının bilim camiası paylaşılması amacını taşıyan makale hazırlama ve yayına gönderme süreci belirli etik kural ve düzenlemeleri gerektirmektedir. Bu süreçte etik: 1. Makalenin temelini teşkil eden araştırma sonuçlarının doğruluğu, 2. Makalenin temelini teşkil eden araştırma sonuçlarının özgünlüğü, 3. Makalede yazarlık konusunun liyakat ve hakkaniyet esaslarına göre düzenlenmesi ile ilgili olarak önem kazanmaktadır.

Veri Fabrikasyonuna Karşı: Verilerde orijinallik, güvenilirlik

Makalenin temelini teşkil eden araştırma sonuçlarının özgünlüğü

MAKALEDE YAZARLIK: Vancouver Protokolü Makale yazarlığı önemli oranda entellektüel katkıyı gerektirmektedir: Çalışmanın fikri temellerinin oluşturulması, tasarımı veya verinin analizi ile yorumlanması Makalenin yazılması veya entellektüel içeriğine yönelik eleştirel değerlendirmenin yapılması Makalenin son halinin onaylanması Makale yazarı olacak araştırmacıların bu üç kritere uyması gerekmektedir. Aşağıdaki durumlar makale yazarlığı için gerekçe kabul edilemez: Çalışma için gerekli çalışma altyapısı ve finansal desteğin bulunması veya sağlanması Yalnızca örnek veya veri toplanması Araştırma grubunun bağlı bulunduğu kurumun yöneticiliğinin icra edilmesi

ETİK DÜZENLEMELER İCRAİ YAPILANMA Üniversite Etik Kurulu Üniversite Senatosu YÖK Bilimsel Dergi Etik Kuralları Bilimsel Dergi Yönetimlerinden oluşacak bir kurul (COPE- Comitee on Publication Ethics)

Yayının tekrar olduğunu düşünüyorsanız..

Yayında bir intihalden şüpheleniyorsanız

Fabrikasyon veriden şüpheleniyorsanız

Çıkar çatışmasından şüpheleniyorsanız

Yayın etiği ile ilgili bir şüpheniz varsa

Editörle ilgili şikayetler