Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

KAVGA sk - per KONTROL İZLEYİCİDE.
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
Mustafa Kemal Gibi Düşünmek...
Siz beni hala anlayamadınız Ve anlayamayacaksınız çağlarca da Hep tutturmuş "yıl 1919, mayıs' ın 19' u" diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor,övüyorsunuzu.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
Atatürk'ten Mektup.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ... “BİR AĞAÇ DİKEN, ÖLÜMSÜZLÜĞE İNANIYOR DEMEKTİR...” “BİR AĞAÇ DİKEN, ÖLÜMSÜZLÜĞE İNANIYOR DEMEKTİR...”
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
Hazırlayan: Şenel Akbaş
ATATÜRK İLKELERİ.
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
HERKES NE ZAMAN ÖLÜR ELBET GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM TURGUT UYAR
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
Atatürk'ten Son Mektup Seval KEMERTAŞ
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Atatürk'ün çocuk sevgisi herkes tarafından bilinmektedir.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
BİLGİ FELSEFESİ EPİSTEMOLOJİ.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI
Ait Ders çalışma soruları.
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
Ait Ders çalışma soruları.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
Yirminci yüzyılın son dekadında emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından katledilen Atatürkçülerin aziz anılarına… * “Atatürk’e Saldırmanın Dayanılmaz.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
1)31 Mart Ayaklanması’nı bastıran buna bu adı mustafa kemal vermiştir. HAREKET ORDUSU.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
Cumhuriyet Bayramınız
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?

şeklindeki, akıl almaz bir tartışmanın gündeme getirildiği günümüz koşullarında; “TÜRKİYE’DE İRTİCA VAR MI, YOK MU ?” “TÜRKİYE’DE İRTİCA VAR MI, YOK MU ?”

İRTİCAİ OLAYLAR HER GEÇEN GÜN ARTARKEN, İRTİCAİ OLAYLAR HER GEÇEN GÜN ARTARKEN, KANIMCA ÇOK DAHA CAN ALICI BİR SORUYA YÖNELME ZAMANI GELMİŞTİR: KANIMCA ÇOK DAHA CAN ALICI BİR SORUYA YÖNELME ZAMANI GELMİŞTİR:

NASIL BU KADAR RAHAT VE KOLAY İLERLEYEBİLİYOR ? NASIL BU KADAR RAHAT VE KOLAY İLERLEYEBİLİYOR ? ÜLKEMİZDE İRTİCA, ÜLKEMİZDE İRTİCA,

Özetle: “Ülkeyi yöneten iktidar, irticaya fırsat veriyor, en iyimser ifadeyle, GÖZ YUMUYOR !” Özetle: “Ülkeyi yöneten iktidar, irticaya fırsat veriyor, en iyimser ifadeyle, GÖZ YUMUYOR !” EN BASİT YANIT, HER GÜN KARŞILAŞTIĞIMIZ AÇIKLAMA VE YORUMLARDIR. EN BASİT YANIT, HER GÜN KARŞILAŞTIĞIMIZ AÇIKLAMA VE YORUMLARDIR.

SORUN gerçekten bu kadar BASİT Mİ ? SORUN gerçekten bu kadar BASİT Mİ ? Peki, Peki,

Diğer deyişle, bu iktidar değiştiğinde, irticanın desteklenmesi ve ilerlemesi de SONLANACAK MI ? Diğer deyişle, bu iktidar değiştiğinde, irticanın desteklenmesi ve ilerlemesi de SONLANACAK MI ?

Yanıtlanması cesaret gerektiren bu soru BİZİ, aşağıdaki DERİN SORU / SORUNLARA getiriyor: Yanıtlanması cesaret gerektiren bu soru BİZİ, aşağıdaki DERİN SORU / SORUNLARA getiriyor:

İ rticaya karşı toplumsal tepkiler, neden halk tarafından yaygın olarak dışa vurulmuyor? İ rticaya karşı toplumsal tepkiler, neden halk tarafından yaygın olarak dışa vurulmuyor?

İ rtica, mürteciler tarafından i slam ile nasıl özdeşleştiriliyor? Daha da önemlisi, bu konuda halk nasıl inandırılıyor? İ rtica, mürteciler tarafından i slam ile nasıl özdeşleştiriliyor? Daha da önemlisi, bu konuda halk nasıl inandırılıyor?

Laiklikle i slam, halkın bilinç ve bilinçaltında nasıl karşı karşıya getiriliyor ve bu durum, ATATÜRK SEVGİSİNE karşı nasıl gizli koz olarak kullanılabiliyor? Laiklikle i slam, halkın bilinç ve bilinçaltında nasıl karşı karşıya getiriliyor ve bu durum, ATATÜRK SEVGİSİNE karşı nasıl gizli koz olarak kullanılabiliyor?

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış bir neslin çocukları, bugün kendi çocuklarına, ATATÜRK’ün armağan ettiği değerlere sahip çıkmayı neden yeterince öğretemiyor? Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış bir neslin çocukları, bugün kendi çocuklarına, ATATÜRK’ün armağan ettiği değerlere sahip çıkmayı neden yeterince öğretemiyor?

i slam’ın temel kaynağı olan KUR’AN-ı KERİM, anadilimizde okunup anlaşılması yerine, denetimsiz açılan kurslarda gencecik beyinlere nasıl papağan gibi ezberletiliyor? i slam’ın temel kaynağı olan KUR’AN-ı KERİM, anadilimizde okunup anlaşılması yerine, denetimsiz açılan kurslarda gencecik beyinlere nasıl papağan gibi ezberletiliyor?

Dinin siyasete karıştırılması ve din üzerinden ticaret yapılması (Dua kitapları, mevlitler, kabirlerde hocalara okutulan Yasin’ler vb.) halka nasıl “DİNDARLIK ” olarak yansıtılıyor?

KANIMCA, İRTİCANIN HORTLAMASINI ŞU YA DA BU KİŞİ, KURUM, KURULUŞ, vs.ye FATURA ETMEDEN ÖNCE, KENDiMiZE AŞAĞIDAKi SORULARI MUTLAKA SORMALIYIZ: KANIMCA, İRTİCANIN HORTLAMASINI ŞU YA DA BU KİŞİ, KURUM, KURULUŞ, vs.ye FATURA ETMEDEN ÖNCE, KENDiMiZE AŞAĞIDAKi SORULARI MUTLAKA SORMALIYIZ:

Karşıt kavramlar olarak dayatılmak istenen LAİKLİK VE İSLAM’ı Türk Ulusu’na gerçek anlamlarıyla ne kadar anlatabiliyoruz Karşıt kavramlar olarak dayatılmak istenen LAİKLİK VE İSLAM’ı Türk Ulusu’na gerçek anlamlarıyla ne kadar anlatabiliyoruz

İ nancın güvence altına alınmasında LAİKLİĞİN DEĞER ve ÖNEMİNİ hakkıyla dile getirebiliyor, halkı bilinçlendirebiliyor muyuz İ nancın güvence altına alınmasında LAİKLİĞİN DEĞER ve ÖNEMİNİ hakkıyla dile getirebiliyor, halkı bilinçlendirebiliyor muyuz

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü hakkıyla anlatabilmek için, bugünkünden daha büyük çaba gösteremez, daha büyük özveride bulunamaz mıyız Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü hakkıyla anlatabilmek için, bugünkünden daha büyük çaba gösteremez, daha büyük özveride bulunamaz mıyız

Eğitim-öğretim sisteminde ATATÜRKÇÜLÜK’ten uzak, gerici dayatmalar var. Peki, çocuklara ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK BİLİNCİNİ, okula başlamadan, aile içinde kazandırmayı kim engelleyebilir Eğitim-öğretim sisteminde ATATÜRKÇÜLÜK’ten uzak, gerici dayatmalar var. Peki, çocuklara ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK BİLİNCİNİ, okula başlamadan, aile içinde kazandırmayı kim engelleyebilir

*ATATÜRK COŞKUSU, büyük önderimizin Onuncu Yıl Nutku’ndaki ses tonunda gizlidir.. *ATATÜRK COŞKUSU, büyük önderimizin Onuncu Yıl Nutku’ndaki ses tonunda gizlidir.. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün düşünce sistemini, ilke ve devrimlerini yeterince düşünüp inceleyebiliyor ve GENÇLERE *ATATÜRK COŞKUSUYLA AKTARABİLİYOR MUYUZ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün düşünce sistemini, ilke ve devrimlerini yeterince düşünüp inceleyebiliyor ve GENÇLERE *ATATÜRK COŞKUSUYLA AKTARABİLİYOR MUYUZ

İrticanın ilerlemesini önleyebilecek tek güç, HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİDİR. İrticanın ilerlemesini önleyebilecek tek güç, HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİDİR. Ancak bunu, KARANLIĞI YUMRUKLAYARAK asla başaramayız. Ancak bunu, KARANLIĞI YUMRUKLAYARAK asla başaramayız.

Hepimiz kendi çapımızda, etrafımızı aydınlatacak küçük birer IŞIK yakabilirsek, i RT i CANIN KARA BULUTLARI DA ülkemizin üstünden kısa zamanda çekilecektir... Hepimiz kendi çapımızda, etrafımızı aydınlatacak küçük birer IŞIK yakabilirsek, i RT i CANIN KARA BULUTLARI DA ülkemizin üstünden kısa zamanda çekilecektir...

İLETİŞİM İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) İLETİŞİM İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) Aslı DİNÇMAN