SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 4. 1- Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Formüllerle Çalışma. ÖRNEK ALIŞTIRMA 14 ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ.
Advertisements

EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KAÜ İÇİN BELİRLENEN NOT ARALIKLARI
VTYS Öğr. Gör. Engin DUTAR
Verileri gruplayarak analiz
EXCEL-2.
SQL (Structured Query Language)
Bilgisayar (2) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Microsoft Excel 2010 Formül Kullanımı ve Grafikler
Excel’de istatistik fonksiyonları
Diziler Dizi, bellekte aynı isim altında toplanmış değişkenler kümesidir. Eğer ki aynı türden veriler grubunu bellekte tutmak gerekirse diziler kullanılır.
EXCEL ÖZET EXCEL’i başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Excel Veya Başlat+Programlar + Microsoft Office+Excel.
EXCEL 2003 Ders 1.
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
Fonksiyonlar Hafta 4.
MATLAB’ de Programlama XII Hafta 12 Matlab Ders Notları.
Excel.
10 Gruplandırarak Sorgulama
11 ekim 2011 VTYS –II Dersi. Kalıp İfadelerle Sorgu (Pattern) Eğer bir sözel verinin sadece belli kriterlere uyanlarını seçeceksek sütun_adı LIKE kalıp.
SQL Komutlar 3 Sibel SOMYÜREK.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Formül Hazırlama ve Kullanma
1. Formül Kullanma Kuralları
Temel Bilgi Teknolojileri
Excel.
EXCEL FORMÜLLER&FONKSİYONLAR
Microsoft Excel 2007 Ders Notu Öğr. Gör. Mustafa YAVAŞ
MySQL Operatörleri ve Fonksiyonları
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
SQL SERVER 2008 Yücel YILDIRIM.
 Merkezi eğilim ölçüleri: Ortalama Ortanca Mod  Ortalama: İki veya ikiden fazla sayının toplamının toplanan sayıların adedine bölünmesiyle elde edilen.
SQL Komutları (2) Uzm. Murat YAZICI.
Tuğçe ÖZTOP İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf
Merkezi Eğilim Ölçüleri
EXCEL 2003 Ders 3,4,5,6. HESAPLAMALAR Fonksiyon Düğmesi Bu düğmeye tıkladığımızda karşımıza 5 tane seçenek çıkmaktadır. Bunlar; 1. Sum(Topla)= Belirtilen.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Fonksiyonlar ile Çalışmak
Sayıların Basamaklarını Tanıyalım
Karenin Çevresi ve Alanı
 Tablo stilleri aracı, tablonuzun satır ve sütunlarının formatını düzenleyerek daha iyi okunmasını sağlar. Bir tablo oluşturduğunuzda Excel standart.
Bir programlama dilinde fonksiyon denildiğinde akla ilk olarak belli işleri yapmak üzere tasarlanmış kod blokları gelir. Fonksiyonlarla çalışmak, tekrarlanan.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
Elektronik Tablo Programı Formüller ve Fonksiyonlar
Dersin Amacı Bu dersin amacı, o İşlem tabloları, o Başlıca işlem tabloları, o Microsoft Excel 2010’da dosya işlemleri, o Microsoft Excel 2010’da bilgi.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -2) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
3. HAFTA 03 Mart MATEMATİKSEL İŞLEMLER Aritmetik Islemlerde Öncelik Durumu.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -3)
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
PROGRAMLAMA TEMELLERİ Burak UZUN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burak UZUN.
Matematik Artan-Azalan Fonksiyonlar Artan fonksiyon nedir?, azalan fonksiyon nedir?, artan-azalan fonksiyonların formülünü nasıl kullanırım?, artan-azalan.
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
HESAP VE TABLO PROGRAMI (LİBRE OFFİCE CALC veya M.OFFİCE EXCEL)
ALAN HESAPLAMALARI Doğru Parçası Milyonlarca Noktanın Birleşmesi ile oluşmuştur. … Şeklin Çevresini Ölçmek için uzunlukları.
İŞLEM TABLOLARI (Bölüm 1)
SQL Server’da Fonksiyon Kullanımı
PİVOT TABLOLAR (Özet Tablolar)
Sayıların Basamaklarını Tanıyalım
Bilgisayar EXCEL II
Bilgisayar II 8 Mart Mart
4. HAFTA.
Sunum transkripti:

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 4

1- Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden E11 hücresine kadar olan tüm hücrelerin toplamını alır.

2-Average (Ortalama) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların ortalamasını verir. Kullanma şekli aynı diğer fonksiyonlar gibidir. Örneğin; =AVERAGE(B2:D2) örneğe göre belirtilen hücrelerin arasında bulunan sayılarından ortalamasını alır.

3- Max ve Min Fonksiyonu Max fonksiyonu belirtilen hücre aralığındaki en büyük sayıyı verir. Örneğin : Aşağıdaki tabloya =MAX (E2:E10) fonksiyonu en büyük sınıf ortalama notunu verir.

MIN fonksiyonu belirtilen hücre aralığındaki en küçük sayıyı verir. Örneğin; : Aşağıdaki tabloya =MIN (E2:E10) fonksiyonu en küçük sınıf ortalama notunu verir.

4- Large (Büyük) Fonksiyonu =LARGE (hücre aralığı;x) Hücre aralığındaki x. Büyük sayıyı bulur. Örneğin; yukarıdaki aşağıdaki göre =LARGE(B1:B10;3) Fonksiyonu 1. sınavdan en yüksek 3. notu verir. Yani sonuç olarak 85 değerini verir.

5- Small (küçük) fonksiyonu =SMALL (hücre aralığı;x) Hücre aralığındaki x. Küçük sayıyı bulur. Örneğin; yukarıdaki aşağıdaki göre =SMALL(B1:B10;3) Fonksiyonu 1. sınavdan en küçük 3. notu verir. Yani sonuç olarak 75 değerini verir.

3.Uygulama

6- Counta Fonksiyonu Belirtilen hücre aralığındaki dolu hücrelerin sayısını verir. Örneğin ; Aşağıdaki tabloda sınıf mevcudunu hesaplamıştır. Sonuç: 9 verir.

7- Count Fonksiyonu Belirtilen hücre aralığındaki sayı, tarih ve saat gibi veri hücrelerin sayısını verir. Aşağıdaki tabloda sınıva giren hesaplamıştır. Sonuç: 7

8-CountBlank (Boşluk Say) Fonksiyonu Belirtilen Hücre aralığındaki boş hücrelerin sayısını bulmak için kullanılır. Örneğin; CONTBLANK(A1:A10) A1’den A10’ a kadar olan boş hücreleri sayar.

4.Uygulama