ATOM MODELLERİ MODERN ATOM MODELİ İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

Hazırlayan:Selma Kayaköy
Elektromagnetik Radyasyon (Işıma)
Hazırlayanlar Murat Kaya Emel Yıldırım Fevzullah Kurt
Dalton Atom Modeli. Thomson Atom Modeli. Rutherford Atom Modeli. Bohr Atom Modeli.
Çok Elektronlu Atomlar
ATOM TEORİLERİ.
Konu:4 Atomun Kuantum Modeli
ATOM MODELLERİ HAZIRLAYANLAR : ERDOGAN YILMAZ TACETTİN ŞIHMAN
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
ATOMUN YAPISI.
Bohr Atom Teoremi Hipotezine göre; elektronlar sadece belli enerji seviyelerinde bulunabilirler. Her bir düzey çekirdek etrafında belli bir uzaklıkta bulunan.
Konu:4 Atomun Kuantum Modeli
Maddenin Tanecikli Yapısı
Çok Elektronlu Atomlar
Elektron dağılımı ve periyodik cetvel
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
Atomlar.
MODERN ATOM MODELİ İstanbul Atatürk Fen Lisesi
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
Atom ve Yapısı.
Modern kuantum mekaniği. Elementlerin periyodik tablosu.
Schrödinger Dalga Eşitliği
ATOM MODELLERİ DALTON ATOM MODELİ THOMSON ATOM MODELİ
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
Spin ve parite: Ders Çekirdek fizik I.
Büşra Özdemir.
ATOMUN YAPISI.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı ATOM MODELLERİ.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
DİLAN YILDIZ KİMYA BÖLÜMÜ
Maddenin Tanecikli Yapısı
Bohr modeli Niels Hanrik Bohr 1911 yılında kendinden önceki Rutherforth Atom Modeli’nden yararlanarak yeni bir atom modeli fikrini öne sürdü. Bohr atom.
Maddenin yapısı ve özellikleri
ATOM.
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
YENİLEVENT ANADOLU LİSESİ
ATOM VE KURAMLARI.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
GENEL KİMYA DOÇ. DR. AŞKIN KİRAZ
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son.
ELEKTRON DAĞILIMI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
DALTON ATOM MODELİ(KÜRE MODELİ) Maddenin en küçük yapı taşı atomdur. Atomlar parçalanamaz. Atomları içi dolu bir küreye benzetmiştir. Aynı elemente ait.
Atom Molekül Dersi (Kerem Cankoçak) Bu belgeler ders notları olarak değil, Atom Molekül Ders konularının bir kısmına yardımcı olacak materyeller olarak.
Avusturyalı Fizikçi Erwin Schrödinger, de Broglie dalga denkleminin zamana ve uzaya bağlı fonksiyonunu üst düzeyde matematik denklemi hâline getirmiştir.
Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi
Atom ve yapısını inceleyelim
Atomun Kuantum Modeli Hafta 7.
ATOMUN KUANTUM MODELİ.
KİMYA Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi M. Utkucan isenlik.
Atom Modelleri ve Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI ..
Kuantum Teorisi ve Atomların Elektronik Yapısı
Elektron Dizilişleri Elektronlar öncelikle enerjisi en az olan orbitali doldurur. Bir orbitalin enerjisi çekirdeğe yaklaştıkça azalır. Aynı temel enerji.
ATOMUN YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

ATOM MODELLERİ MODERN ATOM MODELİ İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ

BOHR ATOM MODELİNDEKİ ÇELİŞKİLER Dairesel yörüngede dönen yüklü bir tanecik enerji yayar. Enerjisi azalan taneciğin hızı düşer,döndüğü dairenin yarıçapı küçülür. Bu durumda elektronun çekirdeğe çarpması ve atomun yok olması beklenir. Ancak böyle bir olay gözlenmez. Bohr atom modelindeki diğer bir çelişki de elektronların yarıçapları belirli dairesel yörüngelerde hareket etmesidir. Heisenberg’in öngördüğü belirsizlik ilkesine göre elektronların hareket ettiği kesin bir yörüngeden söz etmek yerine elektronların bulunma olasılıklarının çok olduğu bir hacimden söz etmek daha gerçekçidir. İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ

ORBİTAL TÜRLERİ Temel enerji düzeyinde elektronların bulunma olasılıklarının yoğun olduğu hacme orbital denir.Her enerji düzeyi,kendi n sayısına eşit alt enerji düzeyi ya da orbital türünden oluşur İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ

KUANTUM SAYILARI Baş Kuantum Sayısı: Elektronun çekirdeğe uzaklığını gösterir. Değeri 1,2,3,……n olabilir. n küçüldükçe elektron çekirdeğe uzaklaşır. Azimutal Kuantum Sayısı: Elektronun bulunduğu orbitalin çekirdeğe göre konumunu, diğer bir deyişle orbitalin türünü belirtir.Değeri 0,1,2,3,……..(n-1) olabilir. İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ

KUANTUM SAYILARI Manyetik Kuantum Sayısı: Manyetik alanda bir orbital türünün kaç gruba ayrıldığını gösterir. Yan kuantum sayısı l olan orbital manyetik alanda -l,…-2,-1,0,1,2,3,….+l olmak üzere toplam 2l+1 tane orbitale ayrışır. Spin Kuantum Sayısı: Bir elektronun dönme yönünü belirtir. Değeri +1/2 veya -1/2 olabilir. Bir atomda 4 kuantum sayısı da aynı olamaz.(Pauli Dışlama İlkesi) İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ

İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ www.ataturkfenlisesi.com