ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Advertisements

3R.
Geri Dönüşüm Nedir?.
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
HALİL AYCAN Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
Bu sembol Neyi İfade Eder ?
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
PLASTİKLER VE ÇÖZÜM YOLU
AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
Çevre kİmyasi.
Yapılan araştırmalar sonucunda anız yakmanın toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozduğu, verimliliği düşürdüğü ve biyolojik dengeyi.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
Çevre Koruma Haftası 5-11 Haziran.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
PİLLERİ KEŞFEDELİM VİDEO 1
AMBALAJ ATIKLARI GERİ KAZANIMI Ve ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI.
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
İnsan ve Çevre Kirlenme Çeşitleri Çevre Kirliliği ve Sağlığımız
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ NUPELDA YÜKSEKOL 3/A
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
Yer kabuğunun gizemi dünya ve evren
Hayatın Kaynağı Su.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
HAZIRLAYAN: MEİ MELİSA CHEN
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ Toprağın bir doğal kaynak olarak öneminin
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ VE KAYNAKLARIMIZ.
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
Çevremiz neden kirlenir?
DÜNYAMIZIN YAPISINDA NELER VAR?
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
GERİ DÖNÜŞÜM.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME YOLLARI
DAHA AZ ÇÖP Hikmet SIRMA. ÇEVRE NE DEMEKTİR ? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri dış ortama çevre denir.
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt
HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ HAVA SU TOPRAK CANLILAR İÇİN TEMEL YAŞAM KAYNAKLARI.
3R.
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİ
TEMEL ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ. ÇEVRE Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri.
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
Sunum transkripti:

ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD

Hava Kirliliğini Nasıl Azaltırız? -Sanayi ve iş merkezlerinin mümkün olduğu kadar yerleşim merkezleri dışına alınması -Kişisel vasıta kullanımı yerine toplu taşımacılığın yaygınlaştırılması ve elektrikli taşıma araçlarının geliştirilmesi ve kullanımının artırılması -Konutlarda yakıt yakma tekniklerinin geliştirilmesi ve özellikle sanayi alanlarındaki bacalara, hava filtrelerinin takılması ayrıca yakıt olarak doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması -Şehir merkezlerindeki yoğun trafiğin çevre yollara aktarılması  -Ağaçlandırma çalışmalarının artırılması, özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde yeşil alanların arttırılması -Şehir yerleşim planlarında meteorolojik faktörlerin özellikle rüzgar durumunun göz önünde bulundurulması  -Halkın, hava kirliliği konusunda bilinçlendirilmesi için ilköğretimden başlamak üzere tüm okullarda ve sivil toplum örgütlerince bu amaca yönelik eğitim programlarının hazırlanması. http://www.delinetciler.net/

Su Kirliliğini Nasıl Azaltırız? Arıtma tesisleri kurulmalı ve özenle işletilmeli Belirli yerlerde nüfus artışının önüne geçilmeli İnsanlar bilinçlendirilmeli Su kaynaklarının korunması için iyi politikalar geliştirilmeli,plan ve programlar yapılmalı Hava ve toprak kirliliğine sebep olan faktörler ortadan kaldırılmalıdır http://www.msxlabs.org/

Toprak Kirliliğini Nasıl Azaltırız? Verimli tarım topraklarında yerleşim ve sanayi alanları kurulmamalı yeşil alanlar arttırılmalıdır. Ev ve sanayi atıkları toprağa zarar vermeyecek şekilde toplanıp depolanmalı ve toplanmalıdır. Yapay gübre ve tarım ilaçlarının kullanılmasında yanlış uygulamalar önlenmelidir. Nükleer enerji kullanımı bilinçli şekilde yapılmalıdır. http://www.frmsu.net/ Not: Toprak kirliliği, erozyon ve toprak kayması gibi olaylar sonucu oluşur. Vikipedi

Çevre Kirliliğini Nasıl Azaltırız? 1· Ormanlarda izinsiz ağaç kesmeyip, ateş yakmamalıyız. 2· Fabrikaların zehirli atıkları ve kanalizasyon suları akarsulara, göllere ve denizlere akıtılmamalıdır. 3· Çöpleri rastgele çevreye, akarsulara, göllere ve denizlere atmamalıyız. 4· Kaliteli yakıtlar kullanmalıyız. 5· Çevre sorunlarının çözümü için sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmalıyız. 6· Çevre sorunlarının önlenmesi için devletin çeşitli zorunluluklar getirmesi gerekmektedir. 7· Çevre bakanlığı daha aktif bir şekilde çalışmalıdır. 8· Yerel yönetimler çevre sorunlarına daha fazla ilgi göstermelidir. http://www.bizimkulis.com/

Geri Dönüşüm Vikipedi Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir. Kullanılmış kağıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Örneğin bir ton atık kağıdın kâğıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir. Geri dönüşebilen maddeler Kimyasal atıklar Cam Kağıt Alüminyum Plastik Piller Motor yağı Akümülatörler Beton Organik atıklar Elektronik atıklar Demir Tekstil Ahşap Metal

Bizim size tavsiyelerimiz: Ağaçları kesmeyelim. Çünkü; ağaçlar kesildikçe oksijen azalacağı için gezegenimiz yaşanmaz bir hale gelecek. Böcekleri, sinekleri ve arıları öldürmeyelim. Besin zinciri bozulmasın. Yere çöp atmayalım. Yere çöp atılınca ne kadar nahoş görüntülerin ortaya çıktığını gördünüz. Mutlaka kağıt, metal, pil, cam ve plastiği normal çöpe atmayın. Geri dönüşüm kutularına atın. Bitki ekin. Her evde mutlaka oduna ihtiyaç vardır; ama bu kesilen fidanın yerine yenisinin dikilmeyeceği anlamına gelmiyor. Bizim derneğimiz olmasa da mutlaka bir derneğe katılın. Çevreyi kurtarmak için projeler üretin. Unutmayın ki dünyamızın kaderi bizlerin elinde.