Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Advertisements

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
LOGO DEM DERSANESİ 2011-’12 “10 DALDA BAŞARI ÖDÜLLERİ ” 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
SİNCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (TASLAK) FUNDA YILMAZ Psikolojik Danışman.
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
ANADOLU TEKNİK ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BAĞCILAR REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
YUSUF İZZET GÖKÇE ORTAOKULU
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Merkez atatürk ortaokulu EDA BİRCAN EDA BİRCAN (Okul Rehber Öğretmeni.
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH YERLEŞTİRME
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
MEHMET ŞEREF EĞİNLİOĞLU ORTAOKULU
TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (2015) BİLGİLENDİRME SUNUMU İbrahim Kurşungöz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
TEOG Merkezi Ortak Sınavlarının Değerlendirilmesi;
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
Tercih dönemi 2015.
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavının adıdır.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2015 – 2016 Eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
ALAN SEÇİMİ. ALANLARA TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADALU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA ALANA GEÇİŞ.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.
Aydın Fen Lisesi Toplantı Salonu 29 Haziran 2016 – ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş.
TEOG’TA TERCİH NASIL YAPILMAKTADIR? TEOG’TA TERCİH NASIL YAPILMAKTADIR?
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEK SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TEPEŞEHİR YATILI BÖLGE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MAHALLİ YERLEŞTİRME SINAVI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LGS 2018 TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Sunum transkripti:

2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (TASLAK)

Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler: Tercih işlemleri öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

2015 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Takvimi 05 Haziran 2015 ‘’Ortak Sınavlar Puanlarının İlanı’’ 5-9 Haziran 2015 ‘’Ortak Sınavlar Puanlarına İtiraz’’ 24 Haziran 2015 ‘’Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı’’ ve ‘’8. Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı’’

24 Haziran 2015- 10 temmuz 2015 ‘’Sınava Öğrenci Alacak özel Okulların Kayıt İşlemleri’’ 06-16 Temmuz 2015 ( saat 17:00’ye kadar) ‘’Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması’’ 14 Ağustos 2015 ‘’Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt’’ 14 Ağustos 2015 ‘’Boş Kontenjanların İlan Edilmesi’’

Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Sınava öğrenci alacak özel okullar 24 Haziran -10 Temmuz 2015 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak , tercih doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir.

Tercih İşlemleri 8.sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir. Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapabilecektir.

3. Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamazlar. Nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar yapabilecek. 4. İnternet adresinden kayıt işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, ‘’ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM’’ ve ‘’TERCİH YAPMAK İSTİYORUM’’ butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır.

5. Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. 6. Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr , http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 06-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

7. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği tercih listesine göre 16 Temmuz 2015 saat 17:00’ye kadar yapabileceklerdir. 8. Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kere yapılacağından başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecektir.

Yerleştirme İşlemleri Öğrencilerin yerleştirme işlemleri YEP üstünlüğü, tercih önceliği ve okul kontenjanına göre yapılacaktır. Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak, tercihler doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Tercih ekranında hiçbir işlemi yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri ise sistem tarafından açık öğretim kurumlarına gerçekleştirilecektir.

Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler ‘’Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ ilçe sınırları içerisinde 5 (beş) tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul. meb. gov Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

Yerleştirme Esasları Yerleştirme yapılacak okul kontenjan listeleri http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları ; yerleştirme sonuçları 14 ve 24 Ağustos 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr , http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler TC kimlik numarası ve Okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir.

Okul Tanıtım Bilgileri, Kayıt ve Nakil İşlemleri Okul tanıtım bilgileri: YEP sonuçlarına göre öğrenci alan okulların ‘okul tanıtım bilgileri ‘ http://oges.meb.gov.tr adresinde yer almaktadır. Mesleki ve teknik anadolu liselerine ait alan ve dal tanıtım bilgileri http://megep.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilmektedir.

Okul Adları ve Tercih Kodları Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullarda dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak tercihte 25 (yirmi beş) okul tercihi yapabileceklerdir.

Kayıt İşlemleri Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.