Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEMA TUNA.
Advertisements

Güneş Sistemi ve Ötesi:Uzay Bilmecesi
İKLİM VE ATMOSFER.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar.
SU HALDEN HALE GİRER.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
Güneş Enerjisi Osman ZORBA.  Galaksimizdeki 14 trilyon yıldızdan biri  İç sıcaklık: 40 milyar derece  Yüzey sıcaklık: 6 bin derece  Çap: 1.39 milyon.
dersimiz.com başarılar diler
GÜNEŞ ENERJİSİ VE FOTOVOLTAİK PİLLER
GEZEGENLER VE UYDULARI
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
MADDE DÖNGÜLERİ.
Hazırlayanlar Hakan Arıcı Utku Gümüşay Görkem Tüzüner Burcu Taşköprü
KONU:SÜPERNOVALARIN PATLAMA GÜCÜ KONU:ÜSTNOVALARIN PATLAMA GÜCÜ HAZIRLAYAN VE SUNAN: FARUK YAZĞAN.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
GÜNEŞ SİSTEMİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
Dünyamız ve Gökyüzü Dünyamızın şekli Dünyamızın katmanları
ELEMETLER VE ÖZELLİKLERİ SEDEF ÇİÇEK.
DÜNYA, GÜNEŞ ve AY.
Prof. Dr. M. Ali TOKGÖZ 3. HAFTA
ISI VE SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK.
Yıldız Kümeleri, Galaksiler ve Samanyolu
“KORDİNATLAR DÜNYASI”
SEİLİNGER ÇEVRİMİ TERMODİNAMİĞİ
ISI.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
ATMOSFER VE ÖZELLİKLERİ
ELEMENT Kimyasal çözümlemeyle ayrıştırılamayan veya bireşim yoluyla elde edilemeyen maddeye Element denir. Elementler aynı cins atomlardan meydana.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
GÜNEŞ ENERJİSİ VE GÜNEŞ PİLLERİ
ELEMENTLER.
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
Yıldızlar.
DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ-1
Yerkürenin Katmanları
GÜNEŞ SİSTEMİ. GÜNEŞ SİSTEMİ Gezegenler ve uyduları ile Güneş’in oluşturduğu sisteme güneş sistemi adı verilir. Gezegenlerin tümü Güneş’in çevresinde,
ATOMUN YAPISI.
Atmosfer ve özellikleri
Evren ve Yapıtaşları Tuncay Özdemir
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
SUDAN HİDROJEN ÜRETİMİ VE EKONOMİDE HİDROJEN
KUTUP IŞINIMI AURORA.
Dünya ve Ay.
GEZEGENLERİN OLUŞUMU Gezegenler, merkezde oluşan Güneş’in çevresinde artakalan gaz ve tozdan meydana geldi. Bu toz ve gaz bulutu, başlangıçta Güneş’in.
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
GÜNEŞ OLMASAYDI NE OLURDU?
AST207 Güneş Sistemi Prof. Dr. Selim O. SELAM
GEZEGENLER GEZEGENLER İLE İLGİLİ BİLGİLER:. GEZEGEN NEDİR? Gezegen veya planet, bir yıldızın etrafında dolanan gök cismidir. Dar anlamıyla, Güneş Sistemi.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ ENERJİSİ Güneş 1,39 milyon km. çapında ve yeryüzüne yaklaşık 150 milyon km. uzaklıkta, sıcak gazlardan meydana gelmiş bir kütledir. Yüzey sıcaklığının.
GÜNEŞ ENERJİSİ VE GÜNEŞ PİLLERİ AYŞE NUR KOYUNBAKAN( ) MUZAFFERE HİÇYILMAZ ( )
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
VENÜS DÜNYA MARS JÜPİTER SATÜRN URANÜS NEPTÜN MERKÜR NE YAPMALISIN?
TERMİK SANTRAL NEDİR Yanmayla ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten merkez. Yanma, bir kazan yada buhar üretecinde gerçekleştirilir ve.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
Güneş Sistemi Güneş sistemi, güneşin çekim kuvvetinin etkisiyle; gezegenler, gezegenlerin uyduları, kuyruklu yıldızlar ve meteorların yine güneş etrafında.
GEZEGENLER VE YAPILARI
Güneş Sistemi ve Tutulmalar
GÜNEŞ, DÜNYA ve AY.
Aşağıdakilerden hangisi, Dünya’nın geoit oluşunun sonuçlarından biri değildir?
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan canlılar için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bugün kullanılan çeşitli enerji kaynaklarının büyük kısmı, güneşin sebep olduğu olaylar sonucu ortaya çıkar

Güneş yarıçapı 700.000 km (dünya yarıçapının yaklaşık 109 katı),kütlesi 2×1030 kg (dünya kütlesinin yaklaşık 330.000 katı)olan bir yıldızdır. Güneş kendi ekseni çevresinde dönmektedir. Bu dönüş, güneş ekvator bölgesinde 24 günde, kutup bölgelerinde de 30 günde olmaktadır

Dünyaya, güneşten saniyede, yaklaşık 4×1026 J’lük enerji, ışınımlarla gelmektedir. Güneşin saldığı toplam enerji göz önüne alındığında bu çok küçük bir kesirdir; ancak bu tutar Dünyada insanoğlunun bugün için kullandığı toplam enerjinin 15-16 bin katıdır)

Güneş Enerjisinin Üstünlükleri ve Dezavantajları Güneş enerjisinin üstünlükleri şu şekilde sıralanabilir: - Güneş enerjisi tükenmeyen bir enerji kaynağıdır. - Güneş enerjisi, arı bir enerji türüdür. Gaz, duman, toz, karbon veya kükürt gibi zararlı maddeleri yoktur.

Güneş Enerjisinin Kullanım Alanları Kimyasal depolamada hidrat tuzlarından yararlanılır. Elektrik depolamada ise enerji depolaması bataryalarla (akü) yapılır.

Güneş enerjisi bu çevrimlerle veya doğrudan : Kullanım suyu ısıtılması, yüzme havuzu ve limonluk ısıtılması ; kaynatma ve pişirme ; soğutma, toplam enerji sistemleri ile ısı ve elektriğin birlikte üretilmesi ; sulama suyu pompalanması endüstriyel işlem ısısı üretilmesi , elektrik üretilmesi ve fotokimyasal ve foto sentetik çevrimlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılır.

Bu çevrimlerden en çok kullanılanları sırasıyla inceleyelim Bu çevrimlerden en çok kullanılanları sırasıyla inceleyelim.Bu çevrimlerle ; Güneş Enerjisinden Doğrudan Isı Enerjisi , Güneş Enerjisinden Doğrudan Elektrik Enerjisi, Güneş Enerjisinden Hidrojen Enerjisi elde etmek mümkündür.