Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü www.afyonram.cjb.net Büyük düşün, küçük adımlarla başla...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Advertisements

Sınavlar; Öğrenci ve Veliler
ÖZEL ÇAYCUMA AÇI DERSHANESİ
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
SINAV KAYGISI VE SINAV KAYGISIYLA BAŞ ETME YOLLARI
3D DEFTER VE SES.
Bursa Birey Dershaneleri
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMET ÇEŞİTLERİ
Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
BAŞARI VE MOTİVASYON.
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Sevgili Öğrencilerimiz ;
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Hüsnü DURSUN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Yaşamınızı planlayın hayalleriniz gerçek olsun
SINAV KAYGISI.
MEHMET EKİCİ REHBER ÖĞRETMEN
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ
Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARI VE MOTİVASYON PSİKOLOJİK DANIŞMAN ZEYNEP HATUN ÜNAL.
MOTİVASYON Fatma Nur İSPENOĞLU
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
Hayat Biçimini Seçmektir
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ EĞİTİMDE KOÇLUK SİSTEMİ SUNUSU
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
HEDEF BELİRLEME, VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
1)…..saydı tipi düşünmediler Zamanım olsaydı İmkanım olsaydı Param olsaydı Özel dersim olsaydı Daha zeki olsaydım.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
ICF Aylık Üye Toplantısı 11 Aralık 2012 Didem Şen Pamuk.
MESLEK TERCİHİNDE AİLE Dr.M.Zeki İLGAR Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr.M.Zeki İLGAR.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYI KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEMLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 3 DESTEK SÜREÇLERİ.
TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Rehberlik Servisini Tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Rehberlik Servisini Tanıyalım
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Büyük düşün, küçük adımlarla başla...

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÜNİVERSİTE SINAVI DEN FAZLA KİŞİNİN GİRDİĞİ EFSANEVİ YARIŞMA! KAZANANLA KAYBEDENLERİN, KESİN ÇİZGİLERLE AYRILDIĞI KIRMIZI HAT. SİZ GENÇLERİN UZUN SÜRE “SİNİRLERİNİN SINIRLARINDA” YAŞAMASINA NEDEN OLAN, BÜYÜK GERGİNLİK KAYNAĞI...

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Pek çok genç, hayatının en görkemli başarısını bu sınavda yaşaması gibi, pek çoğu da hayatının en büyük hezimeti ni bu sınavda yaşar. Pek çok insanın hayatında “ ilk başarı öyküsüdür”

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÜNİVERSİTE SINAVI HAYATTADAKİ DİĞER SINAVLARDAN AYIRAN EN ÖNEMLİ FARK İSE Okul Sonrası Hayatta Olduğu Gibi Kaybedenler Kazananların Birkaç Katıdır. Hayat Okulun Diğer Sınavlarından Tek Farkla Bu Sınavda Başarı Daha Çok Gencin Kendi Ellerindedir.

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü GENÇLER NE YAŞAR/ NE ÖĞRENİR KAZANMA HIRSINI VE KAYBETME KORKUSUNU AYNI ANDA YAŞARSINIZ... KENDİNİZİ ZORLAMAYI BU DÖNEMDE ÖĞRENİRSİNİZ... KAPASİTELERİNİZİN UÇ SINIRLARINI KEŞFEDERSİNİZ..

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü SINAVI KAYBETMEK VE KAZANMAK ADETA İÇ İÇE GEÇMİŞTİR BASKIYA DAYANMA GÜCÜNÜZÜ BASKI ALTINDA SAKİN KALABİLME YETENEĞİNİZİ, EN YOĞUN HALİYLE BU SINAVDA TEST EDERSİNİZ

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü CUMHURİYET BENİM KARAKTERİMDİR... ÜNİVERSİTE SINAVININ SİZİN İÇİN KARİYER VE YAŞAMININIZIN SONUNA KADAR KULLANACAĞINIZ BİR KARAKTER GELİŞTİRMESİ DİLEĞİYLE...

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANMAYA HAZIR MISIN? Psikolojik ve teknik Duygusal dayanıklılık Hafıza gücü Okuma hızı Öğrenme verimi Motivasyon seviyesi Konsantrasyon seviyesi Kişisel gelişmişlik seviyesi yönündenyönünden

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü SEN NEYE HAZIRSAN, ODA SENİN İÇİN HAZIRDIR... Bu çalışma sizi üniversite sınavına hazırlamaya dönük bir çalışma değildir. Niyetimiz o olsaydı size, fizik, kimya, Türkçe filan anlatırdık. Bu çalışmanın amacı sizi üniversite sınavına hazırlanmaya hazırlamaktadır. Unutmayın hazırlanmakta başarısız olduysanız, başarısız olmaya hazırlanıyorsunuz demektir...

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PLANLAMAYA AYRILAN ON DAKİKA, UYGULAMADA BİR SAAT KAZANDIRIR

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÇALIŞMANIN ADI Liseye devam edenlere en çok istedikleri şey sorulduğunda “üniversiteyi kazanmak” cevabını vermektedir. SİZ GENÇLERE Motivasyonu Kazanmak için teknik bilgileri bulacaksınız

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü BU ÇALIŞMANIN AMAÇLARI Ö.S.S adaylarını, kendini geliştirme teknikleri konusunda içgörü kazandırmak “Mecburiyetten” bu konferansa katılanlara hızlı, kolay ve eğlenceli öğrenme seçenekleri sunmak Etkili ders çalışma ile ilgili, fikir ve teknikleri toplu bir şekilde sunmak Öğrencileri Ö.S.S ye hazırlanmaya hazırlamak

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü HAYATTA EN BÜYÜK EĞLENCE BAŞKALARININ “YAPAMAZSIN” DEDİĞİNİ YAPMAKTIR

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖĞRENCİLERİN EN YAYGIN SORUNLARI(*) Her dersi nasıl çalışacağımı; nasıl çalışmam gerektiğini tam bilmiyorum Ne kadar çalışmam gerektiğinin sınırını çizemiyorum Verimli ders çalışma yollarını bilmiyorum Dikkatim çok dağınık Kendimi bir türlü çalışmaya veremiyorum Çalışıyorum ama bir türlü anlamıyorum *1998 DE YAPILAN ARAŞTIRMAYA GÖRE

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü EĞER HAYALLERİN YOKSA NASIL GERÇEKLEŞEBİLİRLER Kİ!

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Bu Nedenleri Biz Dört Grupta Toplayacağız 1.Motivasyon ve İç Disiplin (İrade) Yetersizliğinden Doğan Sorunlar 2.Öğrenmeyi Öğrenememiş Olmaktan Kaynaklanan Sorunlar 3.Konsantre Olamamaktan Kaynaklanan Sorunlar 4.Etkili ve Bilinçli Çalışma Tekniklerini Bilmemekten Doğan Sorunlar

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Kendine söz geçirememek, öğrenme isteği oluşturamamak, ilgi ve istek yetersizliği gibi problemlere yol açmaktadır. Kendimi bir türlü çalışmaya veremiyorum ! MOTİVASYON VE İÇ DİSİPLİN (İRADE) YETERSİZLİĞİNDEN DOĞAN SORUNLAR Kİ :

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖĞRENMEYİ ÖĞRENEMEMİŞ OLMAKTAN ve KONSANTRE OLAMAMAKTAN KAYNAKLANAN SORUNLAR Çalışıyorum ama bir türlü anlamıyorum Dikkatim çok dağınık Neyi, niçin, nasıl öğrenilmesi gerektiğini belirleyememekte, pasif ve bilinçsizce çalışmaya devam ETMEKTİR yanlış öğrenmeler ve yapılan çalışmaya özenmemekle alakalı bir durumdur.

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ETKİLİ VE BİLİNÇLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİNİ BİLMEMEKTEN DOĞAN SORUNLAR Hangi konuyu, nasıl öğrenilmesi gerektiğini bilmeden bilinçsizce yapılan çalışmalar verimsiz olmaktadır. Her dersi nasıl çalışacağımı; nasıl çalışmam gerektiğini tam bilmiyorum, Ne kadar çalışmam gerektiğinin sınırını çizemiyorum, Verimli ders çalışma yollarını bilmiyorum

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Bir kucak odun küçük ateşi söndürür, büyük bir ateşi ise daha da canlandırır.

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü BİZLERİ DİNLERKEN Canlı ve enerjik olduğunuz günlerden birindeymiş gibi dinleyin. Notlar alın, aldığınız notları uygulamaya çalışın

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Yeni teknikler öğrenirken onun nerde işe yaramayacağını değil, nerede ve hangi işinize yarayabileceğini düşünün. Burada dinlediklerinizi en az üç kişiye anlatın ki, öğrenmeleriniz pekişsin.

Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Yaşamak kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilginin gücünü kullanarak, etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır. Kendinizden Başka Hiçbir Güç Sizi Durduramaz.