PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE 2013.
Advertisements

Mutluköy İlköğretim Okulu
SATRANÇ ÖĞRETME YÖNTEMLERİ
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
 Sık sık ara vermeye gereksinim duyabilirsiniz.  Öğrenirken ellerinizi kullanabileceğiniz her fırsat size yardımcı olacaktır.  Ders çalışırken hareket.
EK FİİL KONUSUNDA EN İYİ 3 SİTEYE İLİŞKİN SUNUM
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
3D DEFTER VE SES.
İmece usulü ders 44. Kütüphaneler Haftası Irmak Okulları / 1 Nisan 2008.
Bir konuda bilgi edinmek ya da problemi çözmek için araştırma yaparız. Veri toplamak ve bu verileri yorumlamak araştırma sürecinin başında gelir.
EŞKULEMATİK.
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 3
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
AKILLI TAHTA’NIN PEDAGOJİK OLARAK KULLANIMI
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN TASARLANMASI, HAZIRLANMASI VE SEÇİMİ
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
SUNU YAPIYORUM Hazırlayan:Merve Özdemir
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Sefa BARIŞ U Eşref TİRYAKİ U Taha AKKOL U
Grup üyeleri: Selen ERGÜ Galip Kaya Nazgül BARPİEVA
Öğrenme Öğretme Süreci
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Turgut Reis Orta Okulu
Etkinlikler ve Örnek Formlar
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
- 1 - Microsoft PowerPoint (1) DERSİN AMACI PowerPoint ile etkili sunular hazırlamak Powerpoint ile hazırlanan sayfaları HTML olarak saklamak DERSİN.
Eğitimde FATİH Projesi,
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
BİLGİSAYAR NEDİR?.
ÖĞRETİM STRATEJİSİ, YÖNTEM ve TEKNİKLER
HALİL FAHRİ ORMAN İLKÖĞRETİM OKULU Hazırlayan SİRAÇ AKSAN.
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
ÜNİTE:VERİ KONU: MERKEZİ EĞİLİM VE YAYILIM ÖLÇÜLERİ
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
ÖĞRETİM ARAÇLARI Bölüm 6. Öğretim Araçları Yazı tahtası Akıllı tahta Bilgisayar Tarayıcı Dijital kamera Dijital fotoğraf mk. Web kamerası Dijital ses.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy.
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L POWER POİNT 2003 ÖĞRETMEN= KÜRŞAT KUŞ =
Satranç Derslerinde Kullanabileceğimiz Öğretme Yöntemleri.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
AKTS Hesaplaması.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
ÖĞRETİM TASARIMI DERSİ PROJE SUNUMU
Mutluköy İlköğretim Okulu
ÖZET Ders planı hazırlamak için konu belirlemek
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR
Profesyonel sunu hazırlama
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Sunum transkripti:

PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama P.Png Eğitici Kılavuz PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama HAZIRLAYAN Duygu KAYA Şenay KURT

Bu eğitim 14 kişilik grup için hazırlanmıştır. Hedef kitlesi ilkokul öğretmenlerdir. Öğretmenlerin PowerPoint’i kullanarak etkili ders materyalleri oluşturması amacıyla düzenlenen bir öğretim tasarımıdır. Öğretim ortamı olarak 14 kişinin kullanabileceği internet bağlantısı olan laboratuar seçilmiştir. Projeksiyon cihazı, Microsoft Office PowerPoint programı ve kişi başına bir bilgisayar gereklidir. Hedef kitlenin gereksinimlerini belirlemek için görüşme yapılmıştır. Görüşme soruları EK2’dedir. Hedef kitlenin özelliklerini belirlemek amacıyla EK1’deki anket uygulanmıştır. Hedef kitlenin gereksinim türü duyumsanan gereksinim türüdür. PowerPoint’i kullanmayan 2, temel düzeyde kullanan 9, ileri düzeyde kullanan 2 öğretmen vardır. PowerPoint’i derslerinde kullanmayan öğretmen sayısı 7, kullanmayan öğretmen sayısı 4’tür.

Hedef kitleye uygulanan anket sonucunda öğretmenlerin PowerPoint’i ders notu paylaşmak için kullanmadıkları kullanırken en çok ders anlatımında kolaylık sağlamak amacıyla kullandıkları görülmüştür. Derslerinde PowerPoint’i kullanacak öğretmenlerin sınıflarında projektör veya akıllı tahta bulunması gerekir. Bu eğitim 4 saatlik bir süre zarfında verilir. Blogda bulunan öğretim planı izlenerek ders anlatılmalıdır. Ek3’deki eğitim materyali kullanarak ders anlatılır. Hedef kitlenin tekrar ve çalışması için EK5’deki öğrenci kitabı internet yoluyla paylaşılır. Eğitim gerçekleştirilirken sunuş ve buluş yoluyla öğretim stratejisi kullanılmıştır. Öğretim yöntem ve teknikleri olarak anlatma, gösterip yaptırma, bireysel çalışma, düz anlatım, grupla öğretim ve bilgisayar destekli öğretim kullanılmıştır.

Alınan eğitim sonunda her katılımcıya EK4’deki katılım belgesi verilir. Eğitim sırasında anket uygulaması, ders materyali ve katılım belgeleri için 15.5 tl bütçe kullanılmıştır.