Soma maden faciası: Ölü sayısı 284, kaza protesto edildi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSGBOSB YÖNETMELİK TASLAĞI SUNUM SERİSİ NO: 1 YÖNETMELİĞİN HİKAYESİ Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU.
Advertisements

Sosyal Bilgiler Öğreniyorum
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
Geçtiğimiz hafta Karadeniz programımız çerçevesinde İlk olarak Artvin, ardından Rize ve son olarak da Trabzon’daydık…
Işıklar Askeri Hava Lisesi Kardeş Okul ve Şehit Ailesi Ziyareti 24 Haziran 2014/Kınık.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Santa Fe, New Mexico. 130 yıllık bir muamma yılda yaklaşık ziyaretçiyi hayretler içinde bırakıyor. Söz konusu mekan: Loretto kilisesi.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Gökhan YILMAZ. İçerik Grev yürüyüşünün olmasının nedenleri Eylem süresince işçilerin ve sendikaların verdiği tepkiler Eylem süresince hükümetin aldığı.
DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
ÖĞRETİCİ METİN ÖRNEKLERİNİ OKUMA
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ tarihinde kanun tasarısı TBMM ye gönderilmişti.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
İSKENDERUN AK PARTİ KADIN KOLLARI FALİYETLERİ
1.soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna nokta konmalıdır ?
2014 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 29 ARALIK 2014.
Anons:Tehlikenin Farkında mısınız? Haberin adı:İnsanlar Ölebilir Muhabir:Nihal Aşkın Yayın tarihi :28 Mart 2008 Yayın kurumu:Yeni Asır Gazetesi Ek:29 Mart.
Hazırlayan ve Sunan Ela Nur ÖZKAR TÜRKİYE’DE BULUNDUĞU YER ( ANKARA )
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
1.soru Aşağıdaki cümlelerin soru anlamı zamirle sağlanmıştır ?
ENDÜSTRİYEL DEMOKRASİ
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
HABERLER. Başbakan Riyad dönüşü uçakta, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’yle görüşme konusunda çok önemli bir bilgi veriyor. Erdoğan, "Kerkük’ün Irak’ın.
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
SABİHA GÖKÇEN.
EDİP BAŞER: TÜRKİYE SİLAHLI HAREKAT BAŞLATABİLİR Terör örgütü PKK ile mücadele özel temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, ‘ PKK’nın silahlı unsurlarını.
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
HAZIRLAYAN EBRU YILDIZ=)
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
İZMİR İLİ KUZEY KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
PROJE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ DERSİ
Monitoring the deprivation of liberty procedure and conditions in Turkey: Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim.
Romanlar da kendi içlerinden çıkacak adayları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istiyor. Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan.
2013 – 2014 GAYRİMENKUL SEKTÖR ANALİZİ Hazırlayan : Y. Müh.Murat ERGİN.
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Kül olan 175 yıllık cami ayağa kaldırıldı.
ANLATIM BOZUKLUKLARI 1. Dün beklenmedik bir sürprizle karşılaştık. Gereksiz S ö zc ü k Kullanımı.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın.
1 David Debold Gibson Dunn Ankara, Türkiye – Nisan 2016.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
AİLEM.
TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 9
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ANKARA TREN GARI TERÖR SALDIRISI
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sağlık Alanındaki Gelişmeler
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
Elektrik kazalarını oluşum nedenleri
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
DİYARBAKIR TANITIMI. İZLEDİĞİNİZ VE DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.
Sunum transkripti:

Soma maden faciası: Ölü sayısı 284, kaza protesto edildi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında ölü sayısı 284'e ulaşırken, kazayı protesto eden sendikalar iş bıraktı, Türkiye genelinde çeşitli illerde eylemler vardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gece geç saatlerde yaptığı açıklamada ölü sayısının 284'e çıktığını söyledi.

Kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirten Yıldız, maden içinde süren ve arama-kurtarma çalışmalarını aksatan yangının "çok önemli miktarda" sönmeye doğru gittiğini, çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Madenin içinde kaç işçi olduğu hala bilinmiyor. Yıldız sabah saatlerinde yaptığı açıklamada da 217 cenazenin ailelere teslim edildiğini, son 12 saatte madenden canlı çıkarılan işçi olmadığını söylemişti. Gün boyu madenden canlı çıkarılan olmadı. Bakan Yıldız açıklamasında ailelere cenazelerini almak için kendilerine başvurabileceklerini söyledi.

Madendeki kazayı protesto etmek için DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), TTB (Türkiye Tabipler Birliği) ve Türk - İş (Türkiyen İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bir günlük iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul ve İzmir'de müdahale Başta İzmir olmak üzere, İstanbul, Ankara ve diğer illerde protesto gösterileri yapıldı. Göstericiler, birçok ilde polisin TOMA ve biber gazlı müdahalesi ile karşılaştı.

Akşam saatlerinde özellikle İstanbul'un Kadıköy ilçesinde polis ile göstericiler arasında çatışma yaşandı. İzmir'de DİSK, KESK, Türk - İş ve İzmir Barosu'nun protesto yürüyüşü sırasında polis müdahalesi gerçekleşti ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko dahil bazı göstericiler fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da ise, Taksim'e yürümek isteyen göstericilere polis izin vermedi. BBC Türkçe muhabiri Mahmut Hamsici, Barbaros Bulvarı'nda yolu kapatan göstericilerin "Soma işçisi onurumuzdur" sloganı attığını belirtti. Bazı arabaların ise, korna çalarak eyleme destek verdiği söylendi. Gayrettepe'de toplanan grubun Fındıklı'ya yürümesine izin verilmezken, protestocular Mecidiyeköy'e yürüdü, burada bir basın açıklaması yaparak dağıldı.

Ankara ve Diyarbakır'da eylemler Ankara'da düzenlenen gösterilerde, protestocular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı. Diyarbakır'daki gösterilerde ise, protestocular ellerinde "İçeride kaç kardeşimiz öldü bilmiyoruz ama dışarıda 76 milyon yaralı var" yazılı pankartlarla yürüdü.

Cumhurbaşkanı Soma'ya gitti cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün facianın yaşandığı Soma'daydı.

Gül önce hastaneye kaldırılan madencileri ziyaret etti, ardından maden alanında işçi yakınları ile görüştü. Burada basına bir açıklama yapan Gül, "Çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse yaşamıyorlarsa artık biz de tüm kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli tebdirler tekrar almalı, denetleme kurulu olarak tavsiyelerimz var eminim bunlar da bu tür düzenlemelere ışık tutacaktır" dedi. "Her tür soruşturma başlamış ve titizlikle devam edecektir," diyen Gül, "Devletimiz ailelere yardım için ne gerekiyorsa yapacaktır," diye konuştu.

Cenazeler defnediliyor Hayatını kaybeden madencilerden kimlik tespiti yapılanlar ailelerine teslim edildi. Cenazeler Soma ve çevresindeki ilçe ve köylerde gün boyu süren törenlerle defnedildi. Soma Belediye Mezarlığı'nda, son olayda hayatını kaybeden madenciler için özel bir bölüm hazırlandı.

Madenciler için toplu cenaze töreni düzenlenmiyor. Bazı aileler yakınlarını bulabilmek için tüm hastaneleri ve morga dönüştürülen soğuk hava depolarını tek tek dolaşmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Yakınları kayıp olanlar ise maden ocağının kapısında beklemeye devam ediyor.

BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ HAZIRLAYAN= ÖZKAN ELEMEN/ERAY ÇAMLI