Elinin arkasında güneş duruyordu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

HANGİMİZ KARŞILAŞMADIK Kİ SAHTE YÜZLERLE
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
İstanbul ağrısı Atilla İLHAN.
AŞK YARASI SESLİDİR.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
O Mahur beste çalar…..!!.
P a z a r S a b a h l a r ı.
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
Üçüncü şahsın şiiri Atilla İlhan.
SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
Düzenleme: mynet.com. Düzenleme: mynet.com Şimdi sen işyerinde falansındır. Yanağına elin dayalı sıkılmaktasındır. Ya da gazeteyi.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
“Sonsuza Dek” sesli.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
Designed By : CardinaLe
AĞUSTOS GARİP BİR AĞUSTOS TADI DAMAKLARIMDA
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Eski Sokaklar.
Sonbaharımsın Artık
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
Üçüncü şahsın şiiri.
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
Üşüyorum Üşüyorum inat inat Sen
Sabahlar yarınlara yalnızlığım
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
SENI SEVDIM BEN BIR TEK SEYI UNUTMA
Uzaklara Apansız Bil ki sesleniyorum
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
GiTTiĞiN YeR.
BİLMEZLER İÇİNE ATILARAK BÜYÜTÜLEN KAYIP AŞKLARIN ADRESLERİNİ
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
AYTEN Ümit Yaşar OĞUZCAN ŞİİRLER MİLYON KERE AYTEN AYTEN’İN SONU ÇIKIŞ
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
SEVİLDİM DÜŞÜN, NİCE GÜNLER GEÇECEK ARADAN NİCE YILLAR GEÇECEK DÜŞÜN FARKINDA BİLE OLMAYACAKSIN NASIL BİR GİRDABA DÜŞTÜĞÜMÜZÜN ALTIN SARISI SAÇLARIN AK.
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz.. Elimden tut yoksa düşeceğim, Yoksa bir bir yıldızlar düşecek,
ZORUMA GİDİYOR.
ZAMANSIZ….! Zamansız başlar her şey hayatımda, Aşık olurum zamansız , Yatarım zamansız, Kalkarım zamansız. Zamansız yer, zamansız içerim. Zamanlı şeyler.
AKLIMDASIN...
Cem Yurtsev ÖZLET İ YOR BU YA Ğ MURLAR SEN İ Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel.
EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN
Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar; Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. İçimde tüten bir şey; hava, renk, eda, iklim; O benim, zaman, mekan aşıp.
Seni Sevdiğimi Söyleyeceğim Sen bilmiyorsun Bugün ben, Bende olan seni anlatacağım sana! Bazen sevgiyle Bazen acıyla harmanlayacağım sözcüklerimi Ama.
Küçük Resimler (Okuma Metni 3) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
BiLMeZSiN.
BEN SENİ SEVİYORDUM İCLAL AYDIN. S Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi… Onca zamanın üstünde.
GENEL TEKRAR - 02 TAMLAMALAR TÜRKÇE. SIFAT TAMLAMALARI sarı yapraklar güler yüz masmavi deniz birkaç soru bu ev hangi kitap kaçan balık ihtiyar adam.
Kapımı çalıp durma ölüm, Açmam; Ben ölecek adam değilim.
Sunum transkripti:

Elinin arkasında güneş duruyordu aylardan kasımdı üşüyorduk ağacın biri bulvarda ölüyordu şehrin camları kaygısız gülüyordu her köşe başında öpüşüyorduk sisler bulvarı'na akşam çökmüştü omuzlarımıza çoktan çökmüştü kesik birer kol gibi yalnızdık dağlarda ateşler yanmıyordu deniz fenerleri sönmüştü birbirimizin gözlerini arıyorduk

HANGİMİZ KARŞILAŞMADIK Kİ SAHTE YÜZLERLE Sisler bulvarı'nda seni kaybettim sokak lambaları öksürüyordu yukarıda bulutlar yürüyordu terkedilmiş bir çocuk gibiydim dokunsanız ağlayacaktım yenikapı'da bir tren vardı sisler bulvarı'nda öleceğim sol kasığımdan vuracaklar bulvar durağında düşeceğim gözlüklerim kırılacaklar sen rüyasını göreceksin çığlık çığlığa uyanacaksın sabah kapını çalacaklar elinden tutup getirecekler beni görünce taş kesileceksin ağlamayacaksın! ağlamayacaksın! HANGİMİZ KAPILMADIK Kİ İMKANSIZ SEVDALARA HANGİMİZ UMUTSUZLARA DÜŞMEDİK ŞU YALAN DÜNYADA

HANGİMİZ KARŞILAŞMADIK Kİ SAHTE YÜZLERLE Sisler bulvarı'ndan geçtim sırılsıklamdı ıslak kaldırımlar parlıyordu durup dururken gözlerim dalıyordu bir bardak şarabda kayboluyordum gece bekçilerine saati soruyordum evime gitmekten korkuyordum sisler boğazıma sarılmışlardı bir gemi beni afrika'ya götürecek ismi bilmiyorum ne olacak kazablanka'da bir gün kalacağım sisler bulvarını hatırlayacağım kırmızı melek şarkısından bir satır lodos'tan bir satır yağmur'dan iki senin kirpiklerinden bir satır simsiyah bir satır hatırlayacağım seni hatırlatanın çenesini kıracağım limanda vapur uğuldayacak HANGİMİZ KAPILMADIK Kİ İMKANSIZ SEVDALARA HANGİMİZ UMUTSUZLARA DÜŞMEDİK ŞU YALAN DÜNYADA

METİN www.by.kulubu.com HANGİMİZ KARŞILAŞMADIK Kİ SAHTE YÜZLERLE Sisler bulvarı bir gece haykırmıştı ağaçları yatıyordu yoksuldu bütün yaprakları sararmıştı bütün bir sonbahar ağlamıştı ağlayan sanki istanbul'du öl desen belki ölecektim içimde biber gibi bir kahır bütün şiirlerimi yakacaktım yalnızlık bana dokunuyordu eğer sisler bulvarı olmasa eğer bu şehirde bu bulvar olmasa sabah ezanında yağmur yağmasa şüphesiz bir delilik yapardım hiç kimse beni anlayamazdı on beş sene hüküm giyerdim dördüncü yılında kaçardım belki kaçarken vururlardı sisler bulvarı'ndan geçmediğim gün sisler bulvarı öksüz ben öksüzüm yağmurun altında yalnızım ağzım elim yüzüm ıslanıyor tren düdükleri iç içe giriyorlar aklımı fikrimi çeliyorlar aksaray'da ışıklar yanıyor sisler bulvarı ayaklanıyor artık kalbimi susturamıyorum HANGİMİZ KARŞILAŞMADIK Kİ SAHTE YÜZLERLE HANGİMİZ BİR DOST YÜZÜ ARAMADIK EN KÖTÜ ANLARIMIZDA AMA BULAMADIK HANGİMİZ KAPILMADIK Kİ İMKANSIZ SEVDALARA METİN VE.. YANLIZLIKLARDA KAYBOLMADIK MI ÇOĞU ZAMAN www.by.kulubu.com HANGİMİZ UMUTSUZLARA DÜŞMEDİK ŞU YALAN DÜNYADA