ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BAZI ÖNERİLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖFKEYLE BAŞ ETME.
Advertisements

ZOR HASTA İLE İLETİŞİM ARİFE ÖZEN.
Sosyal Beceri Eğitimi.
NİÇİN ÖFKE VEYA BU KONFERANS NİYE? ACABA ÖFKELENMEMEYİ ÖĞRENSEK;
Duygularımızı Nasıl Kontrol Edebiliriz?
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
Öfke Kontrolü – Öfke Seni Kontrol etmeden Sen Onu Kontrol Et.
ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
İletişim Kaynak Mesaj Kanal Alıcı Kim Ne Söyledi Hangi Yolla Kime
Stres ve Stres Yönetimi
ÖFKENİN ETKİLERİ Kazanım: *Öfkenin yarattığı fiziksel, duygusal ve düşünsel etkileri açıklar. 9. Sınıf 31 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi.
9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
Öfke, insanı inciten ya da yararına dokunan bir olay karşısında içinde duyduğu, kendisini sert davranışlara zorlayan durumdur. ÖFKE NEDİR?
ÖFKE SARE MAVİ REHBER ÖĞRETMEN.
ÖFKEYLE BAŞ ETME PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ VE VELİLERE ÖNERİLER
ÖFKE KONTROL.
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
ÖFKE KONTROL EDİLEBİLİR BİR DUYGUDUR
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ??? ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ.
AGİT IŞIK PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Okul Rehberlik Servisi
Sevgili Öğrencilerimiz ;
ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK VE ŞİDDET
İLETİŞİM BECERİLERİ KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ŞİDDET VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ
ÖFKE KONTROL EDİLEBİLİR BİR DUYGUDUR
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI İlk-Ortaokul Öğrenci Semineri
ÖFKEMİ UYGUN YOLLARLA NASIL İFADE EDEBİLİRİM?
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NEDİR ?
ÖFKE KONTROLÜ Hatice ARAN Rehber Öğretmen.
AİLE İÇİ ŞİDDET.
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI
STRES VE STRES TEPKİLERİ
ÖFKEMİZE YENİK DÜŞMEYELİM
ÇOCUKLARDA OLUMSUZ DAVRANIŞLARI AZALTMA YÖNTEMLERİ
ÖFKE VE ŞİDDET SEMİNERİ
Kişisel rehberlik kapsamında öğrencilerin iletişim becerilerini iyileştirmeye, sorumluluk bilinci kazanmalarını, farkındalıklarını artırmaya, problem.
İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT.
ÖFKE VE BAŞAÇIKMA YOLLARI
ÖFKENİ KONTROL ET 1. Üzgün olduğunuzda neler yaparsınız ? Söyleyiniz.
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. İstediğini alamama, haksız davranışlara.
 Öğrencinin; 1. Adı:Ahmet Fatih 2. Soyadı:Seven 3. Sınıfı:9/C 4. Numarası:1339  Öğretmenin; 1. Adı:Ramazan 2. Soyadı:  Okul:Ali Güral Lisesi.
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
ÖFKEYLE BAŞ ETME.
NAGİHAN KAŞAR PSİKOLOJİK DANIŞMAN
DUYGULARIMI İFADE EDİYORUM
ÖFKE İLE BAŞA ÇIKMA. Öfke Bireyin bir tehlikeyle ya da engellenmeyle karşılaştığında yaşadığı çaresizliğin, güçsüzlüğün, yetersizliğin yarattığı kaygıdan.
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, yürütülen Erasmus+
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur.
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI Ortaokul Öğrenci Semineri
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK VE ŞİDDET
PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ
ÖFKEYLE BAŞ ETME PSİKOLOJİK DANIŞMAN RIFAT YUSUF BAHADIR.
Duygularımızı Nasıl Kontrol Edebiliriz (Öfkeyle Başetme)
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI HAZIRLAYANLAR: İREM CERYAN ve ÖZGENUR ERDAĞ.
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI İlk-Ortaokul Öğrenci Semineri.
ÖFKEYLE BAŞETME.
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI Öğrenci Semineri
ZORBA MISIN?.
Sunum transkripti:

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BAZI ÖNERİLER REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER; Bizler ilişkilerimizde sürekli insanlarla iletişim halindeyiz. Ancak zaman zaman ilişkilerimizde sorunlar yaşayabiliriz. Bu tür sorunlar hayatın bir parçasıdır. Gereksinimleriniz ve istekleriniz birbirine ters düştüğünde gerginlik yaşar, öfkelenirsiniz. Okulda ve evde sizi öfkelendiren engellenme, önemsenmeme, aşağılanma gibi davranışlarla karşılaşabilirsiniz.

Öfke denildiğinde aklımıza ilk gelen, olumsuz bir duygu olduğudur Öfke denildiğinde aklımıza ilk gelen, olumsuz bir duygu olduğudur. Acaba öfke gerçekten yıkıcı bir duygu mudur? Çoğunlukla EVET, ancak öfkelenmek sağlıklı ele alındığında NORMALDİR. Yani öfke sağlıklı ve normal bir duygudur. Sağlıksız olan öfkemizi saldırganlığa dönüştürmektir.

YORUMSUZ!!!

Problemi sürdürmek YA DA problemi çözmek. Bir problem yaşadığımızda iki seçeneğimiz vardır : Problemi sürdürmek YA DA problemi çözmek. Sizler öfkesini kontrol edebilen, doğru düşünüp, doğru davranan kişiler olun. Problemin parçası olmaktansa çözümün parçası olun.

Yaşadığınız sorunları çözebilmek için, bunlara dikkat edin ! Karşındakini dinlemeyi bilmelisin. Sabırlı ve esnek olmalısın. Karşındakinin kalbini kırmaktan çekinmelisin. Sinirlerine hakim olmalısın. Şaka yaparken sonuçlarını çok iyi düşünmelisin. Asla başkalarıyla alay etmemelisin; lakap takmamalısın. Düşünmeden konuşmamalısın.

Sürekli dert yanan biri olmamalısın. Kaybetme ihtimalini göz önünde bulundurmalısın. Gereksiz eleştiriden kaçınmalısın. Görüşünü başkasına zorla kabul ettirmeye çalışmamalısın. Sesini gürültü yapmadan duyurmalısın. Yüz ifadeni kontrol etmelisin. Birisi konuşurken başkaları ile fısıldaşmamalısın. Başkası konuşurken konuşmasını kesmemelisin. Aynı kelimeleri sürekli diline dolamamalısın.

Duygularını tanımaya çalış. Öfkeni kabul et. Kendine ve başkalarına zarar vermeden önce öfkeni kontrol etmeyi öğrenmelisin. Bunun için; Kendini tanımaya çalış. Bazı davranışların sana zarar veriyorsa onları değiştirmek için yeni kararlar al. Duygularını tanımaya çalış. Öfkeni kabul et. Öfkenin kaynağını (nedenini) bul. Kendine sık sık “Ne Hissediyorum?” diye soru sor.

Neye öfkelendiğini ve ne zamanlar üzgün olduğunu anlamaya çalış. Kızdığın zaman ne yapıyorsun? Kullandığın yöntemler işe yarıyor mu? Diye düşün. Kızgınlığını biriktirmeden önce hissettiklerini ifade et. Öfkeni yenmek için, bağışlamanın işe yaradığını unutma! Bağışla. Karşındakine bir şans daha tanı.

ÇOK KIZGIN OLDUĞUNDA İZLEYECEĞİN YOL Dur, sakinleşmek için gayret et ve harekete geçmeden önce düşün. İçinden 10’a kadar say. Problemin ne olduğunu kendi kendine söyle; ne yaşadığını bulmaya çalış (kırgınlık, endişe, korku, can sıkıntısı). Ne hissettiğini bulduktan sonra düşün; “Şimdi ne yapabilirim?”.

Zihninde birkaç çözüm bul. Sana ve karşındakine zarar vermeyecek en iyi çözümü seç. Eğer kızgınlığın çok yoğun ise, o an bir şey yapma, o ortamdan uzaklaş. Daha sonra sakinleştiğinde seni kızdıran kişi ile görüşüp, kendini ifade et. Karşındaki kişi seni ne kadar kışkırtırsa kışkırtsın sükunetini kaybetme ve şiddete başvurma.

ÖFKE NORMAL BİR DUYGUDUR, AMA; BAŞKALARINI İNCİTME, KENDİNİ İNCİTME, ÖFKEN HAKKINDA KONUŞ..

HER ZAMAN BİR SEÇENEK DAHA VARDIR!!!

SEÇİM ÇARKI BİR PROBLEMİNİZ OLDUĞUNDA BU FİKİRLERDEN EN AZ İKİ TANESİNİ UYGULAYIN…

Sınıf öğretmeniyle paylaşın Psikolojik danışmanla paylaşın ? Paylaşın Ben mesajı verin Görmezlikten gelin Yürüyerek uzaklaşın Özür dileyin Zaman tanıyın Ona kadar sayın ve sakinleşin Derin derin beş defa nefes alıp verin olarak konuşun Onunla ayrıntılı Başka bir faaliyete geçin Sınıf öğretmeniyle paylaşın Psikolojik danışmanla paylaşın Durmasını söyleyin

“EN AZ İKİSİNİ DENEDİKTEN SONRA VEYA ACİL BİR DURUMDA NÖBETÇİ ÖĞRETMENDEN YADA OKUL YÖNETİMİNDEN YARDIM İSTEYİN!

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim…