OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “ŞUBAT AYI BÜLTEN”
Advertisements

Sununun Başlığı Öğrenci İsimleri Öğretmenin İsmi Ders periyodu Sununuzu güçlendiren her hangi bir grafik Bu slaydı gruptaki bütün öğrenciler hazırlayacak.
AÇILAR VE AÇI ÇEŞİTLERİ
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
PARALARIMIZ.
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Çocuğumuzu tanımanın önemi:
Mandalanın Ölçme Değerlendirme Sürecindeki Rahatlatıcı Etkisi
EYŞAN ALTIOK  Bir mal ya da hizmeti para karşılığı alma ve satma işidir..
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
Bilgisayarla tanışmak ya da bilgisayar eğitimine başlamak için okulöncesi yıllar, çoğu eğitimci tarafından uygun dönem olarak değerlendirilmektedir. Öğrenmeyi.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
YANSITICI DÜŞÜNME.
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
ÖZEL TERCÜMAN LİSESİ ANAOKULUNDAN İLKÖĞRETİME SEMİNER PROGRAMI
3-5 Yaş Oyun Ve Oyuncak Seçimi
3-4 Yaş Gelişim Özellikleri
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar işleyerek maddeleri değiştirirler. Örneğin okul çantanız deri ve kumaştan değil de demirden yapılmış olsaydı kolaylıkla taşınabilir.
TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ
ETKİLİ İLETİŞİM ve EMPATİ Hazırlayan: Psk. Sezgi Gümüş
ARALIK -OCAK AYI BÜLTENİMİZDE
OLAMAZ YİNE HAL DEĞİŞTİRİYORUM 
Okulöncesi dönemde okuma yazmaya hazırlık çalışmaları
4 YAS GELISIM ÖZELLIKLERI
OYUN VE OYUNCAK.
OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ.
Narlı 26 Ocak İlkokulu 2-B Sınıfı Selami YÜKSEKLER.
ANASINIFI ÇOCUĞA NELER KAZANDIRIR.
CÜMLEDE ANLAM.
KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
ZİHİNSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILANABİLECEK MATERYALLER
PARA BİRİKTİRİYORUM.
AİLEYE VERİLECEK GENEL ÖNERİLER 1.Çocuğunuzla normal çocuklarla nasıl iletişime giriyorsanız aynı şekilde sözlü iletişime girin. 2.Çocuğunuzla sözlü iletişime.
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ?
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE YARATICILIK EĞİTİMİ
BÖLÜM 11 YAŞLARA GÖRE OYUNCAK SEÇİMİ
BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini.
Eğİtİcİ Oyuncaklar Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
KISIM II Matematiksel Kavram ve Prosedürlerin Gelişimi
Adım Adım Başarıya.... Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın. Ders çalışırken kesinlikle.
1. 2 Üstüne yazılmayan satır hangisidir? Kasap satırı.
AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT
BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEK POPÜLASYONUNUN KONTROLÜ HAKKINDA OIE BÖLGESEL FARKINDALIK KAMPANYASI BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEKLER Öğretmenler için.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
Sulu Oyunlar. Birbirinden e ğ lenceli ve güzel oyunlarımızı sizlerle payla ş mak istiyoruz. Sulu ş ekerler Diyarı Şekerler diyarını sular altında görevimiz.
ÇOCUĞUM NASIL ÖĞRENİYOR?. “Geleceğin Cahili,okumayan kişi olmayacaktır. Nasıl öğreneceğini bilmeyen kişi olacaktır. Alvin Toffler.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
FARKLI YAŞLARA GÖRE OYUN MATERYALLERİ VE OYUNCAKLAR
Doğal Çocuk/Çevre (ortam)
RAKAM NEDİR? Rakamlar sayı sembolleridir. Her rakam bir miktarı, yani verilmek istenilen nesnenin ne kadar olduğunu belirtir.
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
Ders 13 Okuma-yazmaya hazırlık becerileri
DUYUŞSAL GELİŞİME YÖNELİK ETKİNLİKLER PLANLAMA
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
COLOR CUPS İREM AKSOY HÜSEYİN YÜKSEL.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Herkese Açık Okul Adı Tarih.
OYUN Halime Helin YILMAZ Hazal Ekşi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
RİTİM ÇALGISI İLE KISA VE UZUN SESLER
İlgili Kazanım: B.5. Duyduğu ince ve kalın sesleri ayırt eder
DOĞADAKİ GÜRLÜK ÖZELLİKLERİ VE RİTİM
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı AOÖ-207 Çocukta Oyun Gelişimi
MATEMATİK DERSİ PARALARIMIZ
Sunum transkripti:

OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL

Dinleme becerilerini destekleyen oyun:(3-5 yaş) Alkışşş

Çocuğunuzun taklit edeceği eğlenceli, ritmik alkışlar yapın ve çocuğunuzun dinleme, düşünme ve modelleme becerisinin gelişmesine yardımcı olun. Modelleme becerileri matematik ve okuma kavramlarının idrak edilmesi için gereklidir.

Gerekli malzemeler Müzik Nasıl yapacaksınız? Ellerinizi belli bir ritimle çırpın ve çocuğunuzdan da aynısını yapmasını isteyin. Örneğin, iki kısa alkış, bir alkış, iki kısa alkış bir alkış modelini deneyebilirsiniz. Çocuğunuz belli bir ritim modelini birçok kez tekrarladıktan sonra, daha zor bir modeli deneyin ya da çocuğunuz parmak şıklatabiliyorsa, aralara parmak şıklatmayı da ekleyin. Daha sonra çocuğunuzun en sevdiği müzikleri açın ve öğrendiğiniz ritmik alkış modellerini yeniden tekrarlamasını isteyin. Onun da size öğretmek üzere ritmik alkış modelleri üretmesine izin verin.

Dinleme becerilerini destekleyen oyun: (3-5 YAŞ) Kim o ?

Bu oyunda çocuğun en sevdiği oyuncaklar, onun dinleme, dil ve düşünme becerilerini geliştirmesine yardımcı olacak.

Gerekli malzemeler Çocuğun çeşitli bebekleri ve pelüş oyuncakları, bir sandalye

Nasıl yapacaksınız? Çocuğunuzun en sevdiği bebekleri ve pelüş oyuncaklarını bir araya toplayın. Daha sonra çocuğunuzu arkası oyuncaklara dönük bir şekilde sandalyeye oturtun. Oyuncaklardan birini alın ve sandalyenin arkasını tıklatın. Çocuğunuz kapıyı kimin çaldığını sorsun. Sesinizi değiştirerek oyuncağın ağzından konuşun ve kendisiyle ilgili ipuçları verin. Örneğin şöyle diyebilirsiniz: “benim, yumuşak uyku arkadaşın”. Çocuğun kapıyı çalan oyuncağı tahmin etmesi için gerekirse daha fazla ipucu verin. “Arkadaşların” hepsini bitirdikten sonra sandalyeye siz oturun ve ipuçlarını çocuk versin.

Matematik becerilerini destekleyen oyun: (3-5 yaş) Bakkalcılık

Bakkalcılık oyununun en güzel tarafı çocuğun evde kolaylıkla bulunabilecek birçok nesneyi “satabilmesidir”. Bu deneyim çocuğun gerçek hayatta ticaretin nasıl işlediğini anlamasına ve aynı zamanda da yetişkin rolü oynamasına yardımcı olacak. Çocuklar bakkalcılık oynadıklarına hem hayal güçlerini hem de dili hafıza, sınıflandırma ve rakam becerilerini kullanırlar. Bu oyun çocuğunuzun matematik, düşünme, eşleştirme ve rakam becerilerinin gelişime katkıda bulunacak

Gerekli malzemeler Evde bulunabilecek çeşitli küçük nesneler: Kavanozlar Dergiler Boş kutular Poşetler Oyuncak para Kalem veya boya kalemi Resim kağıdı

Çocuğunuzdan, mutfağın bir köşesinde, dolaptaki kavanozlar veya yiyecek kutularını kullanarak bir bakkal kurmasını isteyin. Resim kartonu ve kalemleri kullanarak, bakkalın adını gösteren tabela, fiyat etiketleri ve “özel indirimleri” belirten etiketler hazırlayın. Çocuğunuz size ve diğer çocuklara oyuncak paralar karşılığında mal satsın. Çocuğunuza gerçek bir müşteri gibi sattığı mallar hakkında sorular sorun. Sırasıyla bakkal ve müşteri rollerini oynayın. Başka zamanlarda da farklı mağazalar oluşturun (ayakkabıcı, giyim, oyuncakçı, evcil hayvan mağazası vb.). Çocuğunuza bakkalcılık oynamanın, oyun bittiğinde oyun malzemelerini toplamayı gerektirdiğini öğretmeyi de unutmayın.

Doğru ipi bul!   Bu oyun, birlikte eğlenirken, çocuğunuzun ön matematik becerilerini destekleyecek ve ölçüm kavramlarını anlamasına yardımcı olacak.

Gerekli malzemeler İki farklı renkte yün yumağı, bant , makas

Nasıl yapacaksınız? Her iki renk iplikten aynı boydan birer tane olmak üzere, farklı boylarda ipler kesin. İplerden bir renkte olanları odada çeşitli yerlere bantla asın veya görünür yerlere koyun. Çocuğunuza diğer renk ipliklerden birini vererek, aynı boyda olanını bulmasını isteyin. Tüm iplerin eşini bulana kadar devam edin. Oyun sonrasında bir boyda olan ipleri göstermesini ve bunu diğer iplerle kıyaslamasını isteyin. Hangi ip en uzun, hangisi en kısa gibi sorular yöneltin. İple aynı boyda başka eşyalar (kitap, ayakkabı vb.) bulup bulamayacağını sorun.