Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AİLEYE VERİLECEK GENEL ÖNERİLER 1.Çocuğunuzla normal çocuklarla nasıl iletişime giriyorsanız aynı şekilde sözlü iletişime girin. 2.Çocuğunuzla sözlü iletişime.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AİLEYE VERİLECEK GENEL ÖNERİLER 1.Çocuğunuzla normal çocuklarla nasıl iletişime giriyorsanız aynı şekilde sözlü iletişime girin. 2.Çocuğunuzla sözlü iletişime."— Sunum transkripti:

1 AİLEYE VERİLECEK GENEL ÖNERİLER 1.Çocuğunuzla normal çocuklarla nasıl iletişime giriyorsanız aynı şekilde sözlü iletişime girin. 2.Çocuğunuzla sözlü iletişime girerken sözel iletişim öğelerini de kullanın. 3.Çocuğunuzun oyununa katılın.

2 4.Çocuğunuzu kendi işinize katın. 5.Çocuğunuzla birlikte 30 dakikalık dil aktiviteleri düzenleyin. 6.Çocuğunuzla rutin işler hakkında konuşun.(el yıkama vb.) Bu 6 öneri önemli önerilerdir. Bu 6 öneri önemli önerilerdir.

3 ANA-BABALARIN YAPACAKLARI ve YAPMAYACAKLARI KURALLAR 1.Çocuklara özgü dili kullanarak çocuklarınızla konuşmayın.Hatalarına gülmeyin. 2.Çocukların kelime hazinesiyle sınırlı kalmayın,yeni isimler,sıfatlar,zamirler,zarflar öğretin.

4 3.Çocuklarınızın sorularına onların anlayacağı sözdizimi ve içeriğini kullanarak cevap verin. Anlayışlı ve sabırlı olun. 4.Çocukların sorularını cevaplarken düzgün sözdizimi kullanın.Evet-hayır gibi cevaplardan kaçının.Çocuklarınızın anlattıklarını anlamazsanız bile ilgiyle dinleyin. 5.Çocuklarınızın oyun oynamasına fırsat verin; arkadaş gruplarına katılmasını sağlayın.

5 AİLEYE VERİLECEK AKTİVİTE ÖNERİLERİ 1.Birlikte aile albümüne bakarak fotoğrafları ona anlatın. 2.Evdeki çatal-bıçak gibi nesnelerin isimlerini söyleyerek onları gruplayın. 3.Birlikte kağıttan oyuncaklar yapın.Yaparken onunla konuşun.

6 4.Giysi dolabını birlikte düzenleyin.Düzenlerken çocukla konuşun. 5.Gazete ve dergilerden hoşlandığı resimleri alarak bunun hakkında konuşun. 6.Birlikte sofrayı hazırlayın.Hazırlarken yaptığı iş hakkında konuşun. 7.Evdeki eşyaları temizlerken iş hakkında konuşun.

7 8.Buzdolabındaki meyve ve sebzeleri çıkartın,onunla konuşurken tekrar yerleştirin. 9.Birlikte bir komşunuza gidin selamlaşmayı öğretin. 10.Kitapçıdan resimli bir kitap alarak resimler hakkında konuşun. 11.Ona bir şarkı ya da tekerleme öğretin.

8 12.Birlikte kek yapın.Kekin içine koyduğunuz malzeme hakkında konuşun. 13.Birlikte bebeğini yıkayın, kurulayın, giydirin. 14.Alışveriş listesini birlikte hazırlayarak alışverişe gidin.

9 15.Yürüyüş yaparak çevrenizi gözlemleyin. 16.Evde yapılması gereken işlerden bir tanesinde onu görevlendirerek onun yapmasını sağlayın ve her gün anlattırın.

10 ÇOCUĞUN SOSYAL ETKİLEŞİME GİREBİLMESİ İÇİN ANNE-BABAYA VERİLECEK ÖNERİLER 1.Birlikte postaneye,bankaya gidin.(Faturayı onun yatırmasına izin verin) 2.Çocuğunuzla pazara gidin,alışveriş yapmasını sağlayın.

11 3.Her gün kitap-dergi gibi yazılı materyalleri okuması için onu ödüllendirin. 4.Bir yemeği sizin sözel yardımınızla pişirmesine izin verin. 5.Kuaföre kendi başına gitmesi için izin verin.

12 6.Bir gün arkadaşlarını eve çağırmasına ve hazırlık yapmasına izin verin. 7.Evdeki ayakkabıları boyamasına izin verin. 8.Evde bir işi onun sorumluluğuna vererek o sorumluluğu yerine getirmesini isteyin.

13 9.İlgi alanına göre koleksiyon yapmasını sağlayın. 10.Bir sosyal aktivite(spor-müzik vb.) ile uğraşmasına fırsat tanıyın, ortam hazırlayın.


"AİLEYE VERİLECEK GENEL ÖNERİLER 1.Çocuğunuzla normal çocuklarla nasıl iletişime giriyorsanız aynı şekilde sözlü iletişime girin. 2.Çocuğunuzla sözlü iletişime." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları