HEPİMİZİN ÖDEVİ VERGİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kanunun şümulü, terimler, vazifeliler ve selahiyetliler
Advertisements

Vergi ile İlgili Kavramlar
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
YEMEK HİZMETLERİNİN SUNUMUNDA YAPILAN YOLSUZLUK
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
KAMU GELİRLERİ VE TÜRLERİ
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
Yerel Yönetimler Maliyesi
Mali İstatistik Kavramı ve Ülkemiz Uygulamaları
MUHASEBE EĞİTİMİ.
İKTİSAT Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz -. Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz  Faaliyet konusu. İşletme hangi ürün ve hizmetleri üretecektir?  Mülkiyet.
Kamusal Mal ve Hizmet Nedir?
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
GELİR VERGİSİ KANUNU SEMİNERİ
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
VERGİ HUKUKUNUN GENEL ESASLARI
SERMAYE PİYASASINDA FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERİLEN DİĞER KURUMLAR
Teminat Gümrük Kanunu ( ).
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
KAMU HARCAMALARI ve GELİRLERİ
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Kanun, kalkınma planları ile ilgili yatırımlar veya bir yıldan fazla sürecek iş ve hizmetler için.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
İşletmelerin Yükümlülükleri
Hazırlayan:Asuman Ezgi
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
(Genel) Vergi Hukuku.
KAMU MALİYESİ.
İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN BORÇLAR
BEN BİLİNÇLİ BİR TÜKETİCİYİM
TRANSİT REJİMİ.
BÜTÇE NEDİR 1. Bütçe: Bütçe, gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi öngörülen gelir ve giderlerin karşılıklı tahminlerini içeren cetveldir.
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
2006 GELİR BÜTÇESİ YENİ RAPORLAMANIN TEMEL NİTELİKLERİ VE VERGİ GELİRLERİNE YANSIMALARI.
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
SOSYAL BİLGİLER.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
TÜRK VERGİ SİSTEMİ 1. ÜNİTE:
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
©McGraw-Hill Education, 2014
FİNANS YÖNETİMİ.
 4. Hafta: Bütçe ve Faiz Dışı Denge  Yasama organının, yürütme organına, gelir toplama ve harcama yapma konusunda yetki verdiği ayrıntılı olarak hazırlanmış.
6.SINIF ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
ADI : RİFAT ÇABAS SINIF :MALİYE BÖLÜMÜ ŞUBE :E NO : DERS : EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI DERSİN ÖĞRT:SUAT ÇAPUK MUHASEBE VE FİNANSMAN VERGİ.
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİMİN MALİYETİ VE FİNANSMANI
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 1: HASILANIN ÖLÇÜLMESİ
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
AB’DEVERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
Merkezi Yönetim ile Yerel Yönetim İlişkileri
MALİYE BİLİMİNİN KONUSU
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
SERVET VERGİLERİ Servet; -Gerçek veya tüzel kişi
BÜTÇENİN UYGULANMASI Bütçenin uygulanma aşamasında iki esas mevcuttur:
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
TÜRK BEŞLERİ.
SOSYAL BILGILER ÖDEVI KONU VATANDAŞ OLARAK SORUMLULUKLAR HAZıRLAYAN EYLÜL DEFNE KURTLUGIL ÖĞRETMEN REFIYE YAVUZ SıNıFı/NUMARASı 6 -Ö / 1546.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
VERGİNİN YAPISI Devletin kamu hizmetlerini yerine getirmek üzere, vatandaşlarından zora dayanarak aldığı iktisadi değerler olarak tarif edilebilir. Kamu.
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
Sunum transkripti:

HEPİMİZİN ÖDEVİ VERGİ

VERGİ ÖDEYEN KURUMLARIN TABELASI

Verdiğimiz vergilerle okullar,hastaneler yapılır.

Vergi vermek ,vatandaşlık görevimizdir Vergi vermek ,vatandaşlık görevimizdir.Her yıl vergi haftasında görevimizin bilincine varmamız için kutlanır….

Vergi Haftası 19-23 Şubat tarihleri arasında VERGİ görevimizi hatırlarız.

Vergi Halk hizmetlerinde harcanmak üzere hükümet tarafından ya doğrudan doğruya ya da bazı maddelerin fiyatlarının üstüne eklemeler yapmak suretiyle herkesten toplanan para. Devletin veya devletten aldığı yetkiye dayanan kamu tüzel kişilerinin, geniş anlamdaki faaliyetlerinin gerektirdiği harcamaları karşılamak ve amme hizmetlerinin gereklerini yerine getirmek gâyesiyle, ekonomik birimlerden (bunlar gerçek veya tüzel kişiler olabilir) kânunda öngörülen esaslara uymak kaydıyla ve hukûkî zorlama altında  özel bir karşılık vaadi olmaksızın geri vermemek üzere aldıkları para tutarları. Günümüzün şartlarına uygun olmak maksadıyla yapılan bu tarifin tarih boyunca vergi kavramının geçirdiği çeşitli değişmeleri kavramadığı açıktır. 

Vergiyi kimler toplar?

Niçin Vergi toplanır? Toplum hayatı yaşayan herkes, topluma karşı bir takım vazifelerle yüklüdür. Bu vazifelerin meydana getirilmesi ile toplum için iş gören hükümetler, bu işleri yapabilmek imkanlarını sağlamış olurlar.

Bir hükümetin, vatandaşlarının rahat yaşaması için gerekli olan vazifelerini yapabilmesi, ancak, o hükümetin düzenleyebileceği bütçeler aracılığı ile olabilir. Bu bütçelerin düzenlenmesinde çeşitli gelirler baş rol oynar. Bu gelirlerin başında da hükümet tarafından vatandaşlardan alınan vergi yer alır. Toplumdan çeşitli gelirler elde eden bir kimse, bu gelirlerin belirli oranda olan bir bölümünü, toplum hayatın temsilcisi olan hükümete vermek suretiyle, geri vermiş olur. Böylece toplumun gelişmesi, vatandaşın daha rahat yaşama imkanlarının sağlanması, mümkün olur.

Vergiler toplanışına göre iki türlüdür…

1)Dolaysız(Vasıtasız) vergiler: Her hükümet, ihtiyaçlarına, halkının uğraştığı işlere, kazanç nispet ve derecelerine göre çeşitli vergiler alır. Türkiye'de, hükümete verilen vergiler, on beşten fazladır: Gelir, Kurumlar, Esnaf, Hayvan, Veraset, Madenler, Orman, Gümrük Muameleleri, İstihlak, Av, Taşıt, Gemi, Damga, Tekel, Yol vergileri gibi.  Hükümet tarafından, vatandaşların gelir durumlarına göre, çeşitli oranlarda doğrudan doğruya alınan vergilerdir.

Hükümet tarafından alınan bu vergilerin dışında, çeşitli şehir hizmetleri gören belediyeler de, o şehrin sınırları içinde bulunan vatandaşlardan, belediye hizmetlerinin görülebilmesi için çeşitli vergiler alırlar. 

Dolaylı(Vasıtalı) Vergiler: Sigara, şeker gibi… Devlet tarafından belirli malların birim fiyatına, vergi olarak eklenen bir ek ücret şeklinde o malları kullanan vatandaşlardan tahsil edilir.

Çocuklarımıza yatırım sevgi, geleceğimize yatırım vergi.

Anayasa da vergi: Türk vergi mevzuatında ve özellikle VergiUsul Kanunu’nda, verginin tarifi yapılmamıştır. Ancak 1982 Anayasası’nın 73. maddesinde Vergi Ödevi başlığı altında şöyle bir ifade mevcuttur: “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi, resim, harç ve benzeri malî yükümlülükler kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır.”

İstiyorsan hakkını almak, vereceksin vergini muhakkak İstiyorsan hakkını almak, vereceksin vergini muhakkak! Elbette olmaz, vermeden almak!

Vatana karşı gönlünde sevgi, düzenli olarak devlete verirsin vergi.

Düzenleyen : M . Ali BEKTUR