SINAV KAYGISI KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

SINAV KAYGISI.
STRES YÖNETİMİ.
NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
BİLGİ SBS, 1 YIL İÇİNDE NEYİ NE KADAR ÖĞRENDİĞİNİZİ ÖLÇEN BİR SINAVDIR. SON GÜNLERİ YENİ BİLGİ ÖĞRENMEK İÇİN DEĞİL BİLDİKLERİNİZİ PEKİŞTİRMEK İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ.
Aşırı Sınav Kaygısı Yard.Doç.Dr.M.Zeki ILGAR
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
KAYGI-KAYGI İLE BAŞ ETME YOLLARI
AŞIRI SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
SINAV KAYGISIYLA BAŞAÇIKMA
KAYGI YÖNETİMİ Dr.Samiye Kuzudişli.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Çağdaş Bilimler Merkezi Dershanesi
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
Mahmut Fehime Güleç İlköğretim Okulu
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI.
ÇOCUĞUMUN KAYGISINI AZALTMAK İÇİN NE YAPABİLİRİM?
Travma nedir? Travma sonrası tepkiler nelerdir?
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
ÇOCUĞU SINAVA HAZIRLANAN AİLELER
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞAÇIKMA YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
SINAV KAYGISINI NASIL YENERİZ ?
SINAV KAYGISI
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
Psk.Birkan BUZOL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK HİZMETLERİ SERVİSİ
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Şenay ERTÜRK Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
ABDULKADİR ERİŞ ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI. SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle.
T.C Yıldırım Kaymakamlığı Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Sınav Kaygınızı Azaltın
SINAV KAYGISI  Kaygı, herhangi bir stresli durumda yaşanan doğal bir duygudur ve yaşamın doğal bir parçasıdır.  Bizler saksıdaki bir çiçek veya herhangi.
KAYGI İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan biridir. İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan.
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. İstediğini alamama, haksız davranışlara.
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
SINAV NASIL KAZANILIR? BİLGİ EDİNME SINAV TEKNİKLERİ PSİKOLOJİK HAZIRLIK.
SINAV KAYGISI. Kaygı nedir? Kaygı, Kaynağı belirsiz korkudur. Gelecekle ilgili kötümserlik,karamsarlık, umutsuzluk duygularıyla birlikte ortaya çıkar.
Rehber Öğretmenler Mail Grubu # Rehber Öğretmenler Mail Grubu #
KONTROL ETMEK YA DA KONTROL EDİLMEK !
Anksiyete ve depresyonla karışan durumlar Prof. Dr. Kültegin Ögel Acıbadem Üniversitesi
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
BAĞIMLILIK YAPICI MADDELER VE ETKİLERİ
Sınav Kaygısı.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
DİYABETES MELLİTUS ve BESLENME
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
 Stresi yönetebilmek için önce yöneteceğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sunum transkripti:

SINAV KAYGISI

KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir. Kaygı temelde kişiye rahatsızlık veren olayların kendisinde değil, olayın kişi için taşıdığı anlamdan kaynaklanır. Kaygının özünde, davranışlarımızın ve performanslarımızın değerlerinin kişiliğimizin değerlerini yansıttığı inancı yatar.

KAYGININ FİZYOLOJİK ETKİLERİ Hormon üretimi artar Rahatlama ve gevşeme durumlarından sorumlu parasempatik sistem yavaşlar Hareket ve enerjiden sorumlu sempatik sistem hızlanır Bedende birikmiş şekeri enerjiye dönüştürmek için gerekli oksijeni sağlamak için solunum hızlanır Kalp atışı hızlanır, kan basıncı artar Kaslar hareket için hazırlanır ve gerginleşir Terleme artarak vücudun aşırı ısınması önlenir Bağırsak ve idrar torbası kaygı anında vücudu hafifletmek için gevşer

KAYGININ FİZYOLOJİK ETKİLERİ Tüm duyumlar optimum düzeye gelir Göz bebekleri genişleyerek, göze daha fazla ışık girmesine dolayısıyla görüşün keskinleşmesine yardımcı olur Sindirim sistemi durur ve sistemdeki kan, beyin ve kaslara yönelir Kana daha fazla alyuvar karışarak daha çok oksijen taşıması sağlanmış olur Mide kasılır Aşırı bir şekilde tedirginlik olur Duygular yoğunlaşır

KAYGININ DUYGUSAL ETKİLERİ Sinirlilik Gerilim Üzüntü Düşük öz saygı Yorgunluk İlgisizlik Utanç ve suçluluk Değişken ruh hali Yalnızlık

KAYGININ DAVRANIŞSAL ETKİLERİ Uykuya dalma güçlüğü veya çok erken uyuma Duygusal olarak patlama Saldırgan davranışlar Aşırı yeme veya iştah kaybı Titreme Kaygı yaratan durumlardan kaçınma Hiçbir şey yapmak istememek

KAYGININ ZİHİNSEL ETKİLERİ Konsantrasyon zorluğu Karar verme zorluğu Unutkanlığın artması Eleştiri alıp eleştiri verebilme güçlüğü Kendi kendine eleştirici düşünceler Düşüncelerin çarpıtılması Eskiye göre daha katı tutumlar sergileme

KAYGIYI ARTTIRAN OLUMSUZ TUTUMLAR “Ya Hep, Ya Hiç” Türü Düşünme Aşırı Genelleme Zihinsel Süzgeç Olumluyu Geçersiz Kılmak Hemen Bir Sonuca Varmak Aşırı Büyütme Ya Da Aşırı Küçültme Duygusal Mantık Yürütme “-meli”, “-malı” Cümleler Etiketleme ve Yanlış Etiketleme Kişiselleştirme

KAYGIYI ARTTIRAN BESLENME ALIŞKANLIKLARI Kafein ve tein içeren içecekler vücutta kaygı tepkisi oluşturur. Kahvenin aşırı tüketimi sonucunda kaygı, sinirlilik ve huzursuzluk halleri, ishal, düzensiz kalp atışları (aritmi) ve dikkati yoğunlaştıramama gibi belirtiler ortaya çıkar. Vitamin eksikliği de kaygıya yol açar (özellikle C vitamini ve B kompleks vitamini eksikliği). B kompleks vitamini eksikliğine yol açan önemli bir beslenme alışkanlığı da beyaz şeker tüketimidir.