TOHUM MORFOLOJİSİ ve ANATOMİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

III. ÜNİTE ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI ETKİNLİKLER
BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza.
Kazanım 1. Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir.
Anarcardiacea.
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
TARIMIN ORTAYA ÇIKIŞI.
BÜTÜN - YARIM.
SEBZELERİN DEKAR’A VERİM BİLGİLERİ.
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
5.SINIF 4.ÜN İ TEÜRETT İ KLER İ M İ Z. Bu ğ day ülkemizin neresinde yeti ş tirlir ?
Yerfıstığı.
EKONOMİK BOTANİK Yard.Doç. Dr. Hasan AKGÜL.
SAĞLIKLI BESLENME.
TÜRKİYE’NİN EKONOMİK COĞRAFYASI
TOHUM OLUŞUMU.
BAHÇE BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI
YIKAMA GEREKSİNİMİ Prof.Dr.Belgin ÇAKMAK.
Çevremizdeki Canlılar
Tohumun Dış Morfolojisi
DIABET Kan şekerinin yüksekliği Diabet 1Diabet 2 Genetik Yaşam stili ve gıda Genetik Yaşam stili ve gıda.
BAHÇE BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI.
Bizi Destelemek için Lütfen ÜYE olunuz…
Ayçiçeği taksonomisi Bu nesne Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu “kullan-destekle” kategorisinden bir öğrenme nesnesidir. Kullan-Destekle nesneleri.
TÜRKİYENİN EKONOMİK COGRAFYASI
BESİNLER.
HEDEFLER: 1.Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli beslenmeyle ilgili davranışları gösterebilme. 2.Verilen nesneleri çeşitli özelliklerine göre sınıflayabilme.
Çevremizdeki Canlılar
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ.
HİNTYAĞI Tak: Euphorbiales Fam: Euphorbiaceae Cins: Ricinus
Bölgelerimizi tanıyalım
SOYA.
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği
Türkiye’nin coğrafi konumu
CANLILAR DÜNYASINI TANIYALIM
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Canlı Ve Enerji İlişkisi
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
K A B A K Cucurbita pepo L. (Sakız kabağı)
YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER
TOHUMDAKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM EVRELERİNİ GÖZLEMLEYEREK
EKONOMİK COĞRAFYA.
İsveç ve Norveçliler asit yağmurunun iç suları etkilediğini; yüzlerce hatta
Ziraat Yüksek Mühendisi Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
KÜLTİVATÖR.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
TÜRKİYE'DE TARIM İnsanların  toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine  tarım denir.
Yem Bitkilerinin Sınıflandırması
Ekim: Çeltik ekimi dört şekildedir:  1- Elle,  2- Tohum ekme makinaları ile sıraya, a- Kuru tavalara buğday, arpa mibzerleri ile, b- Sulu tavalara özel.
Çimlenmiş bir buğday. Buğday (solda) ve Arpa (sağda) ’da çim kını (coleoptile) ile ilk yapraklar.
SEBZELER.
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
ŞATO Tabldot ve Ev Yemekleri
AĞIRLIK ÖLÇÜLERİ.
TÜRK MUTFAĞINDA ÇORBALAR
Kültür Bitkilerinin Orijin Merkezleri
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
TÜRKİYE'DE ORGANİK ÜRÜN PAZARLARI
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
LİPİTLER.
Tohumun Dış Morfolojisi
MOLEKÜLER MARKÖRLER VE BİTKİ ISLAHINDA KULLANIMI
Latincesi Türkçesi Yöntemi
DOĞAL VİYOLLER ELDE ETME
Sunum transkripti:

TOHUM MORFOLOJİSİ ve ANATOMİSİ 22.05.2012

1.Cicer arietinum:Nohut

2.Zea mays:Mısır

3.Lens sp.:Sarı mercimek

4.Cucurbita pepo:Bal kabağı

5.Lens culinaris:Kırmızı mercimek

6.Phaseolus sp.:Fasulye

7.Pistacia vera:Antep fıstığı

8.Arachis hypogaea:Yer fıstığı

9.Oryza sativa:Pirinç

10.Citrullus vulgaris:Karpuz çekirdeği

11.Helianthus annuus:Ayçiçegi çekirdeği

12.Juglans regia:Ceviz

13.Phaseolus sp.:Şeker fasülye

14.Ocimum basillicum:Reyhan

15.Ricinus communis:Hint yağı bitkisi