KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
Advertisements

Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
YGS-LYS. 1. YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) 2. LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) 2 AŞAMALI SINAV SİSTEMİ.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS’de Hesaplanacak Puan Türleri
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
Nereye,Nasıl Gidebilirim?
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ. BÖLÜMLER.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
ARAS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
D.Ö1 YÜKSEKÖĞRETİME SINAVSIZ GEÇİŞ. D.Ö2 Bilişim Teknolojisi Mezunları Sınavsız Geçiş yapacakları programlar Yükseköğretim Ön lisans Programları Süre.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK (ANADOLU) LİSESİ 2014.
2010 yılında kapsamlı olarak değiştirilen üniversiteye giriş sınavları;
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
2012 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. GRUP BAŞARISI YERİNE DERS BAŞARISINI ÖLÇMEK Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI
2013 – YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
? YGS-LYS NEDİR.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI SINAVSIZ GEÇİŞ.
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE PUAN VE BÖLÜM SİSTEMİ. 1.YGS ( Yüksek Öğrt. Geçiş Sınavı ) + 2.LYS ( Lisans Yerleştirme + Sınavı ) 13 Mart ayında yapılacak Tek oturumda.
Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri.
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
YGS 13 Mart 2016 – Pazar LYS 4 18 Haziran Cumartesi (Sosyal Bilimler) LYS 1 19 Haziran Pazar (Matematik) LYS 2 25 Haziran Cumartesi.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
 SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ VE ALANLARIN SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ.
SARUHANBEY MESLEK İ ve TEKN İ K ANADOLU L İ SES İ TANITIM SLAYTI Telefon: Faks: Adres: Cengiz Topel Mh. Namık Kemal Cd.
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
TERCİH.
DGS-KPSS-AÖF BİLGİSAYAR-MUHASEBE-İNGİLİZCE ALES-KPDS-ÜDS HAZIRLIK
Hazırlayan: Beyşehir rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Sunum transkripti:

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI AHŞAP TEKNOLOJİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MUHASEBE VE FİNANS Alanları bulunmaktadır.

SINAVSIZ GEÇİŞ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ AŞAĞIDAKİ ÖNCELİKLERE GÖRE MERKEZİ SİSTEMLE YAPILIR. 1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir. 2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise veya Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi, göre öncelik verilir 3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir. 4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP’si yüksek olan adaylara öncelik verilir. 5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

AHŞAP TEKNOLOJİSİ Ahşap Teknolojisi alanında 4 yıllık fakültelere gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Ahşap Teknolojisi bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümleri seçtiğinizde sizin Ortaöğretim Başarı Puanınız (OBP) yani lise diplomanızın puanı 0.12 ile Çarpıldıktan sonra ek olarak 0.06 çarpılacaktır ÖRNEĞİN ALİ VELİ Düz Liseye gidiyor Meslek Lisesine gidiyor Diploma notu:100 Diploma notu:100 500 çarpı 0.12=60 500 çarpı 0.12= 60 500 çarpı 0.06= 30 90 puan Meslek Lisesi mezunları kendi alanlarında üniversiteye gitmek istediklerinde EK PUAN alırlar.

Ahşap Teknolojisi alanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına (MYO) gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Ahşap Teknolojisi bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümlere sınavsız olarak yerleşirsiniz Mobilya ve Dekorasyon………………………..2 Ormancılık ve Orman Ürünleri ……………….2

4134-Ahşap Teknolojisi 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI   TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (M.T.O.K.)--------MF-4

BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ Bilgisayar alanında 4 yıllık fakültelere gitmek istediğinizde eğer Meslek lisesi Bilgisayar bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümleri şeçtiğinizde sizin Ortaöğretim Başarı Puanınız (OBP) yani lise diplomanızın puanı 0.12 ile Çarpıldıktan sonra ek olarak 0.06 çarpılacaktır ÖRNEĞİN ALİ VELİ Düz Liseye gidiyor Meslek Lisesine gidiyor Diploma notu:100 Diploma notu:100 500 çarpı 0.12=60 500 çarpı 0.12= 60 500 çarpı 0.06= 30 90 puan Meslek Lisesi mezunları kendi alanlarında üniversiteye gitmek istediklerinde EK PUAN alırlar.

Bilgisayar alanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına (MYO) gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümlere sınavsız olarak yerleşirsiniz Sınavsız gidebileceği 2 YILLIK ÖNLİSANS PROGRAMLARI Basım ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Yönetimi Bilgisayar Operatörlüğü Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Teknolojisi Coğrafi Bilgi Sistemleri Görsel İletişim İnternet ve Ağ Teknolojileri Mobil Teknolojileri Pazarlama Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

4176-Bilişim Teknolojileri ek puan alacağınız 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI   Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği-------------------------YGS-1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (YO)--------------------------- YGS-1 Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Yüksekokul)--------------------------YGS-1 işletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul)-----------------------------------------YGS-6 Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul)------------------------------------YGS-6 Basım Teknolojileri (Yüksekokul) ----------------------------------------- YGS-1

4176-Bilişim Teknolojileri mezunlarının gideceği teknoloji fakülteleri 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI   TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)------------------------------------MF-4 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)------------------------MF-4 Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.)----------------------------------------MF-4 Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) -------------------------------MF-4 Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) -------------------------MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) --------------------------------MF-4  

ELEKTRİK-ELEKTRONİK BÖLÜMÜ Elektrik alanında 4 yıllık fakültelere gitmek istediğinizde eğer Meslek lisesi Elektrik bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümleri şeçtiğinizde sizin Ortaöğretim Başarı Puanınız (OBP) yani lise diplomanızın puanı 0.12 ile Çarpıldıktan sonra ek olarak 0.06 çarpılacaktır ÖRNEĞİN ALİ VELİ Düz Liseye gidiyor Meslek Lisesine gidiyor Diploma notu:100 Diploma notu:100 500 çarpı 0.12=60 500 çarpı 0.12= 60 500 çarpı 0.06= 30 90 puan Meslek Lisesi mezunları kendi alanlarında üniversiteye gitmek istediklerinde EK PUAN alırlar.

Elektrik-Elektronik alanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına (MYO) gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümlere sınavsız olarak yerleşirsiniz Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Elektrik Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Elektrikli Cihaz Teknolojisi Elektromekanik Taşıyıcılar Elektronik Haberleşme Teknolojisi Elektronik Teknolojisi Enerji Tesisleri İşletmeciliği Grafik Tasarımı Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Mekatronik Mobil Teknolojileri Otomotiv Teknolojisi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi Uçak Teknolojisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği

4238-Elektrik-Elektronik Teknolojisinin ek puan alacağınız 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI Uçak Elektrik-Elektronik (Yüksekokul)------------YGS-1

4238-Elektrik-Elektronik Teknolojisi mezunlarının gideceği teknoloji fakülteleri 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)------------------------------------ MF-4 Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) ------------------------- MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) --------------------------------- MF-4 Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) ---------------------------------MF-4 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)------------------------ MF-4 Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)----------------------------------- MF-4 Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) ------------------------ MF-4

METAL TEKNOLOJİSİ Metal Teknolojisi alanında 4 yıllık fakültelere gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Metal Teknolojisi bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümleri seçtiğinizde sizin Ortaöğretim Başarı Puanınız (OBP) yani lise diplomanızın puanı 0.12 ile Çarpıldıktan sonra ek olarak 0.06 çarpılacaktır ÖRNEĞİN ALİ VELİ Düz Liseye gidiyor Meslek Lisesine gidiyor Diploma notu:100 Diploma notu:100 500 çarpı 0.12=60 500 çarpı 0.12= 60 500 çarpı 0.06= 30 90 puan Meslek Lisesi mezunları kendi alanlarında üniversiteye gitmek istediklerinde EK PUAN alırlar.

Metal Teknolojisi alanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına (MYO) gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Metal Teknolojisi bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümlere sınavsız olarak yerleşirsiniz Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Endüstriyel Kalıpçılık Gemi Makineleri İşletme Grafik Tasarımı İş Makineleri Operatörlüğü Makine Mekatronik Metalurji Oto Boya ve Karoseri Otomotiv Teknolojisi Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Sondaj Teknolojisi Tarım Makineleri Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi Kaynak Teknolojisi Tahribatsız Muayene

4375-Metal Teknolojisi 4375-Metal Teknolojisi 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (YO) YGS-1 Ek puan

4375-Metal Teknolojisi 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI   TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ İmalat Mühendisliği (M.T.O.K.)------------------------MF-4 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (M.T.O.K.)---- MF-4 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (M.T.O.K.) -------MF-4

MUHASEBE VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ Muhasebe ve Finansman alanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına (MYO) gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansman bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümlere sınavsız olarak yerleşirsiniz Bankacılık ve Sigortacılık Deniz ve Liman İşletmeciliği Dış Ticaret Emlak ve Emlak Yönetimi Enerji Tesisleri İşletmeciliği Hava Lojistiği Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi Kooperatifçilik Lojistik Maliye

MUHASEBE VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ Muhasebe ve Finansman alanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına (MYO) gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansman bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümlere sınavsız olarak yerleşirsiniz Marina İşletme Marka İletişimi Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Pazarlama Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Posta Hizmetleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Sosyal Güvenlik Tarımsal İşletmecilik Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi Turizm ve Seyahat Hizmetleri

Muhasebe ve Finansman alanında 4 yıllık fakültelere gitmek istediğinizde eğer Meslek Lisesi Muhasebe ve Finans bölümü mezunuysanız aşağıdaki bölümleri seçtiğinizde sizin Ortaöğretim Başarı Puanınız (OBP) yani lise diplomanızın puanı 0.8 ile Çarpıldıktan sonra ek olarak 0.24 çarpılacaktır ÖRNEĞİN ALİ VELİ Düz Liseye gidiyor Meslek Lisesine gidiyor Diploma notu:100 Diploma notu:100 500 çarpı 0.12=60 500 çarpı 0.12= 60 500 çarpı 0.06= 30 90 puan Meslek Lisesi mezunları kendi alanlarında üniversiteye gitmek istediklerinde EK PUAN alırlar.

4396-Muhasebe ve Finansman ek puan alacağınız 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI 1 sayfa Bankacılık (Yüksekokul)----------------------------------------------------------- YGS-6 Bankacılık ve Finans (Yüksekokul)----------------------------------------------YGS-6 Bankacılık ve Finansman(Yüksekokul)------------------------------------------YGS-6 Bankacılık ve Sigortacılık (Yüksekokul)-----------------------------------------YGS-6 Uluslararası Finans (Yüksekokul)-------------------------------------------------YGS-6 Sermaye Piyasası (Yüksekokul)--------------------------------------------------YGS-6 Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi (YO) --------------------------------YGS-6 Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme (YO)------------------------YGS-6 Sigortacılık (Yüksekokul) ----------------------------------------------------------YGS-6 Sigortacılık ve Risk Yönetimi (Yüksekokul)------------------------------------YGS-6

4396-Muhasebe ve Finansman ek puan alacağınız 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI 2 sayfa Uluslararası Finans (Yüksekokul)------------------------------------------------ YGS-6 Gümrük işletme (Yüksekokul)---------------------------------------------------- YGS-6 Uluslararası Ticaret (Yüksekokul)----------------------------------------------- YGS-6 Uluslararası Ticaret ve işletmecilik (Yüksekokul)-----------------------------YGS-6 Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Yüksekokul)-----------------------------------YGS-6 Muhasebe (Yüksekokul)-------------------------------------------------------------YGS-6 Muhasebe Bilgi Sistemleri (Yüksekokul)-----------------------------------------YGS-6 Muhasebe ve Finansal Yönetim (Yüksekokul)---------------------------------YGS-6 Muhasebe ve Denetim (Yüksekokul) ---------------------------------------------YGS-6 Uluslararası Perakende Yönetimi (Yüksekokul) ---------------------------------YGS-6 Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi (Yüksekokul) ------------------------------------YGS-6

MESLEK LİSESİNİN DEZAVANTAJLARI 1)-Meslek lisesi mezunlar kendi alanları dışında 4 yıllık fakültelere yerleşmeleri çok zor olmaktadır. 2)-Meslek lisesi öğrencileri daha çok mesleki olarak kendilerini geliştirirler dolayısıyla dersleri uygulama yöneliktir. Bu öğrencilerimizin diğer liselerdeki öğrencilere göre daha az kültür dersleri (Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler) görmelerine neden olmaktadır.