Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK (ANADOLU) LİSESİ 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK (ANADOLU) LİSESİ 2014."— Sunum transkripti:

1 2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK (ANADOLU) LİSESİ 2014

2 YGS YÜKSEK ÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVILYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

3

4 2014-ÖSYS BAŞVURU TARİHİ ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2-15 Ocak 2014 Kimler Başvurabilir Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

5 NASIL BAŞVURACAĞIM? Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır. Okulun bağlı olduğu başvuru merkezi çalışır durumda değilse okul müdürü adayları belirli bir başvuru merkezine yönlendirecektir. SINAVSIZ GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU GEREKİR Mİ? Sadece sınavsız geçişten faydalanmak isteyip, YGS ye girmek istemeyenlerinde başvur yapmaları gerekir. Sadece Sınavsız geçişten yaralanmak istiyorum seçeneğini işaretleyecekler.

6 ASKERÎ OKULLARA GİRME İSTEĞİ Bu alanı, kılavuzdaki.“Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına Girmek İsteyen Bayan ve Erkek Adayların Dikkatine.” ile.“Kara, Deniz, Hava, Jandarma ve GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okullarına Girmek İsteyen Erkek Adayların Dikkatine.” bölümlerini okuyarak işaretleyiniz. Bu alanı işaretlemek bu okullara başvuru niteliği taşımaz. Bu okullara başvurular, duyurularda belirtildiği şekilde ilgili kurumların resmî İnternet sitesinden yapılmalıdır. Bu okullara gitmek istemeyen adaylar bu alanı boş bırakacaklardır.

7

8 GENEL BİLGİLER YGS - LYS 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda, İkinci aşama sınavı LYS, 5 oturumda yapılacaktır.

9 YGS KAÇ SORU SORULACAK? SINAV İÇERİĞİSORU DAĞILIMISÜRE TÜRKÇE40 SORU 160 dk TEMEL MATEMATİK40 SORU SOSYAL BİLİMLER40 SORU FEN BİLİMLERİ40 SORU

10 YGS’ DE TESTLERİN KAPSAMLARI 9. SINIF KONULARINDAN SORULAR SORULACAK

11 YGS’ DE TESTLERİN MÜFREDAT KAPSAMLARI

12 YGS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN PUAN TÜRLERİNE GÖRE KATKILARI PUAN TÜRÜ TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) ESKİ PUAN TÜRÜ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER TEMEL MATEMATİK FEN BİLİMLERİ YGS-120104030 SAY YGS-220103040 YGS-340302010 SÖZEL YGS-430402010 YGS-537203310 EA YGS-633103720

13 YGS’DE EN AZ KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR

14 2. AŞAMA LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS) –LYS sınavları 5 ayrı oturum halinde gerçekleşecektir. –Öğrenciler girmek istedikleri bölümlere göre en az iki LYS sınavına katılacaktır. –YGS’ de 180 barajını geçen herkes LYS sınavlarına girebilecektir. –Sorular lise-2, lise-3 ve lise-4 ağırlıklı konulardan oluşacak. Lise-1 konularında da az oranda soru gelecek. Soru tarzları da daha çok bilgiye dayalı sorular olacaktır.

15 LYS’LERDEKİ TESTLER

16 LYS-1(MATEMATİK-GEOMETRİ)

17 LYS-2 (FİZİK-KİMYA-BİYOLOJİ)

18 LYS-3 ( TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-COĞRAFYA-1 )

19 LYS-4 ( TARİH-COĞRAFYA-2- FELSEFE GRUBU ) Aday Başvuru Formunun “24. YGS VE/VEYA LYS SOSYAL BİLİMLER SINAVINDA (LYS-4) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARINI VEYA İLAVE FELSEFE/FELSEFE GRUBU SORULARINI CEVAPLANDIRMA DURUMU” bilgi alanında “1- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım.” seçeneğini işaretleyen adaylar; 2014-LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu İle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde yer alan 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31. ve 32. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplandırmakla yükümlüdür.

20 LYS-5 ( YABANCI DİL SINAVI )

21 MF TESTLERİNİN AĞIRLIKLARI MF-1 MATEMATİK AĞIRLIKLI BİR PUAN TÜRÜDÜR(MATEMATİK- ASTRONOMİ-İSTATİSTİK-UZAY BİLİMLERİ) MF-2 FEN AĞIRLIKLI TEMEL BİLİMLER PUAN TÜRÜDÜR(FEN BİLGİSİ- BİYOLOJİ-KİMYA-FİZİK) MF-3 SAĞLIK BİLİMLERİ OKUMAK İSTEYEN ADAYLARIN TERCİHLERİNDE KULLANACAKLARI PUAN TÜRÜDÜR. (TIP-VETERİNER-ZİRAAT-DİŞ HEK.) MF-4 MÜHENDİSLİK VE TEKNİK PROGRAMLAR İÇİN GEÇERLİ PUAN TÜRÜDÜR. (MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ)

22 MF PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERDEN BAZILARI MF–1 Puan türü: Aktüerya, İstatistik, Matematik, Matematik Öğretmenliği, Matematik Mühendisliği, Astronomi ve Uzay Bilimleri gibi bölümler için kullanılacak. MF–2 Puan türü: Biyoloji, Fizik, Kimya bölümleri, Biyoloji, Fizik Öğretmenlikleri, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Su ürünleri Mühendisliği, Bahçe Bitkileri ve Zootekni gibi bölümler için kullanılacak. MF–3 Puan türü: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Genetik ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Gerontoloji ve Veteriner gibi bölümler için kullanılacak. MF–4 Puan türü: Bilgisayar, Bilgisayar sistemleri, İnşaat, Makine, Çevre, Deniz Ulaştırma, Gıda, Elektrik, Elektronik, Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri, Gemi İnşaatı Mühendislikleri gibi bölümler için kullanılacak.

23 TM TESTLERİNİN AĞIRLIKLARI TM-1 MATEMATİK AĞIRLIKLI BİR PUAN TÜRÜDÜR(İKTİSAT-İŞLETME- EKONOMİ-TURİZM) TM-2 MATEMATİK, TÜRKÇE VE EDEBİYAT DERSLERİNİN AĞIRLIKTA OLDUĞU EŞİT AĞIRLIKLI BİR PUAN TÜRÜDÜR (HUKUK-KAMU YÖNETİMİ-ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER-SINIF ÖĞRETMENLİĞİ) TM-3 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI İLE AZ DA OLSA MATEMATİK AĞIRLIKLI BİR PUAN TÜRÜDÜR. (REHBERLİK-SOSYOOJİ-PSİKOLOJİ)

24 TM PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERDEN BAZILARI TM–1 Puan türü: İktisat, İşletme, Maliye, ÇEKO, Ekonometri, Bankacılık ve Sigortacılık (Fakülte) Turizm ve Otelcilik (Fakülte), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı gibi bölümler için kullanılacak. TM–2 Puan türü: Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Sınıf Öğretmenliği gibi bölümler için kullanılacak. TM–3 Puan türü: Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Hizmet, Antropoloji, Arkeoloji gibi bölümler için kullanılacak.

25 TS TESTLERİNİN AĞIRLIKLARI TS-1 FELSEFE GRUBU,TARİH, TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI AĞIRLIKLI BİR PUAN TÜRÜDÜR(COĞRAFYA-SOSYAL BİLGİLER-GAZETECİLİK) TS-2 TÜRKÇE, TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSLERİNİN AĞIRLIKTA OLDUĞU EŞİT AĞIRLIKLI BİR PUAN TÜRÜDÜR,

26 TS PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERDEN BAZILARI TS–1 Puan türü: Coğrafya, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Radyo ve Televizyon, Halkla İlişkiler, Gazetecilik gibi bölümler için kullanılacak. TS–2 Puan türü: Türkçe öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Sanat Tarihi, Sümeroloji, Hiti-toloji gibi bölümler için kullanılacak.

27 DİL TESTLERİNİN AĞIRLIKLARI DİL-1 DAHA ÇOK BATI DİLLERİNİN TERCİHİNDE KULLANILAN BİR PUAN TÜRÜDÜR, DİL-2 TÜRKÇE DERSLERİNİN AĞIRLIKTA OLDUĞU BİR PUAN TÜRÜDÜR, DİL-3 DAHA ÇOK DOĞU DİLLERİNİN TERCİHİNDE KULLANILAN BİR PUAN TÜRÜDÜR,

28 MESEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN SINAVSIZ GEÇİŞ ÖNCELİKLERİ 1- Mezuniyet yılı daha büyük adaylara öncelik verirler (Yani yeni mezun olacaklara en öncelik, sonra sırasıyla daha yeni mezun olanlardan başlayarak böyle giderler. Yani eski mezunların şansı düşüyor.). 2- Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. Anadolu Teknik Lisesi, 2. Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi, 3. Meslek Lisesi ve 4. çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir. 3- Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir. 4- Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi veya METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP'si yüksek olan adaylara öncelik verilir. 5- Yukarıdaki 4 şarta göre eşit olan adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir. METEP: Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi (Isparta METEB İl merkezi ve ilçelerindeki okullar dan oluşur)

29 KATSAYI UYGULAMASI VE OBP HESAPLANMASI  Okul puanları hesaplanırken Tüm adayların OBP’si 0.12 katsayısı ile çarpılacaktır.  Öğretmen lisesi mezunları ile meslek lisesi mezunları kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde OBP’leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak (En fazla 30, en az 15 net puan gelecektir) ve bulunan değer, 0.12 katsayısı ile hesaplanan puana eklenecektir. Toplamda okul puanları 0.12 + 0.06= 0.18 ile çarpılarak toplamda en fazla 90 puan olabilecektir.  Ek puanın en büyük değeri 500 x 0.06= 30 olacaktır.

30 KATSAYI UYGULAMASI VE OBP HESAPLANMASI Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) OBP ‘ si 100 olan öğrenci (En yüksek) 100x5=500 500x0,12= 60 OBP ‘ si 50 olan öğrenci (En düşük) 50x5=250 250x0,12=30 YERLEŞTİRME PUANI HESPALAMASI :YGS (%40) + LYS (%60)+OBP ÖRNEK: Ortaöğretim Başarı Puanı 80 olan bir öğrencinin yerleştirme puanın hesaplanması YGS 250 %40 = 100 LYS 230 %60 = 138 OBP: 80 X 5=400X0,12=48 YERLEŞTİRME PUANI = 100+138+48= 286 Meslek Lisesi İçin 0,06 katsayı ile çarpılacak bölümler için 400x0,06= 24

31 2013 eğitim öğretim yılı itibariyle meslek (endüstri ve teknik) ve öğretmen liselerinde okumaya başlayanlar (lise-1) için ek puan (0.06) artık uygulanmayacak. Yani öğretmen lisesi ve meslek lisesi öğrencileri, 2017 yılında mezun oldukları zaman ek puan alamayacaktır. Fakat 2013-2014 eğitim öğretim yılında lise-3, lise-4′de okumakta olan ve mezun durumdaki öğrenciler için ek puan (0.06) uygulanmaya devam edilecektir ( İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Madde 16′daki geçici 61 madde ) YENİ DÜZENLEME

32 DİL PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERDEN BAZILARI DİL–1 puan türü: İngilizce, Almanca ve Fransızca Öğretmenlikleri, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Çeviribilim (Alm., İng, Fran.), İngiliz Dil Bilimi, Karşılaştırmalı Edebiyat (Alm., İng., Fran.), Mütercim-Tercümanlık (Alm., İng., Fran.), Turizm Rehberliği (Alm., İng., Fran.) DİL–2 puan türü: Arnavutça, Boşnakça, Bulgar Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı, Çeviribilim (Batı bilimleri), Dilbilim (Batı dilleri), Eski Yunan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat (Batı Dilleri), Latin Dili ve Edebiyatı, Leh Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (Batı Dilleri), Turizm Rehberliği (Batı Dilleri), Yunan Dili ve Edebiyatı, Yunanca DİL–3 puan türü: Arap dili ve edebiyatı, Arapça öğretmenliği, Çeviribilim (Doğu Dilleri), Çin Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Dilbilim (Doğu Dilleri), Gürcü Dili ve Edebiyatı, Hindoloji, Hungaroloji, Japon Dili ve Edebiyatı, Japonca Öğretmenliği, Karşılaştırmalı Edebiyat (Doğu Dilleri), Kore Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (Doğu Dilleri), Rus Dili ve Edebiyatı, Sinoloji, Turizm Rehberliği (Doğu Dilleri, Urdu Dili ve Edebiyatı

33 MEZUNLARIMIZA YERLEŞTİRMEDE EK PUAN (0,06) VERİLECEK BÖLÜMLER 4238-Elektrik-Elektronik Teknolojisi Uçak Elektrik-Elektronik (Yüksekokul) 4 YGS-1 4176- Bilişim Teknolojileri Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (YO) 4 YGS-1 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4YGS-1 Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Yüksekokul) 4 YGS-1 Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) 4 YGS-6 4369-Makine Teknolojisi İş Sağlığı ve Güvenliği (Yüksekokul) 4 YGS-2 4381-Motorlu Araçlar Teknolojisi İş Sağlığı ve Güvenliği (Yüksekokul) 4 YGS-2 Uçak Gövde-Motor (Yüksekokul) 4 YGS-1 Uçak Gövde-Motor Bakım (Yüksekokul) 4 YGS-1

34 ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEKLERİ BÖLÜMLER

35 4238-E LEKTRIK -E LEKTRONIK T EKNOLOJISI Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi 2 Elektrik 2 Elektrik Enerjisi Üretim, ıletim ve Dağıtımı 2 Elektrikli Cihaz Teknolojisi 2 Elektromekanik Taşıyıcılar 2 Elektronik Haberleşme Teknolojisi 2 Elektronik Teknolojisi 2 Enerji Tesisleri ışletmeciliği 2 Grafik Tasarımı 2 Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi 2 Mekatronik 2 Mobil Teknolojileri 2 Otomotiv Teknolojisi 2 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi 2 Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi 2 Uçak Teknolojisi 2

36 4176- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri 2 Bilgi Güvenliği Teknolojisi 2 Bilgi Yönetimi 2 Bilgisayar Operatörlüğü 2 Bilgisayar Programcılığı 2 Bilgisayar Teknolojisi 2 Coğrafi Bilgi Sistemleri 2 internet ve Ağ Teknolojileri 2 Mobil Teknolojileri 2 Pazarlama 2 Ağ teknolojileri 2

37 4375-M ETAL T EKNOLOJISI Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2 Elektrik Enerjisi Üretim, ıletim ve Dağıtımı 2 Endüstriyel Kalıpçılık 2 Gemi Makineleri ışletme 2 Grafik Tasarımı 2 ış Makineleri Operatörlüğü 2 Kaynak Teknolojisi 2 Makine 2 Mekatronik 2 Metalurji 2 Oto Boya ve Karoseri 2 Otomotiv Teknolojisi 2 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2 Sondaj Teknolojisi 2 Tahribatsız Muayene 2 Tarım Makineleri 2 Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi 2

38 4369-M AKINE T EKNOLOJISI Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2 Elektrik Enerjisi Üretim, ıletim ve Dağıtımı 2 Endüstriyel Kalıpçılık 2 Gemi Makineleri ışletme 2 Grafik Tasarımı 2 İş Makineleri Operatörlüğü 2 ış Sağlığı ve Güvenliği 2 ışçi Sağlığı ve ış Güvenliği 2 Kaynak Teknolojisi 2 Makine 2 Makine, Resim ve Konstrüksiyon 2 Mekatronik 2 Metalurji 2 Oto Boya ve Karoseri 2 Otomotiv Teknolojisi 2 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2 Sivil Savunma ve itfaiyecilik 2 Sondaj Teknolojisi 2 Tahribatsız Muayene 2 Tarım Makineleri 2 Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi 2 Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği 2

39 4381-M OTORLU A RAÇLAR T EKNOLOJISI Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 2 Elektrik Enerjisi Üretim, ıletim ve Dağıtımı 2 Endüstriyel Kalıpçılık 2 Gemi Makineleri ışletme 2 Grafik Tasarımı 2 ış Makineleri Operatörlüğü 2 ış Sağlığı ve Güvenliği 2 ışçi Sağlığı ve ış Güvenliği 2 Makine 2 Mekatronik 2 Metalurji 2 Oto Boya ve Karoseri 2 Otomotiv Teknolojisi 2 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2 Sivil Savunma ve ıtfaiyecilik 2 Sondaj Teknolojisi 2 Tarım Makineleri 2 Tarımsal Ürünler Muhafaza ve DepolamaTeknolojisi 2 Uçak Teknolojisi 2

40 4485-Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi 2 Gaz ve Tesisatı Teknolojisi 2 İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi 2 Yapı Tesisat Teknolojisi 2

41 2012-Matbaa / Matbaacılık Basım ve Yayın Teknolojileri 2 Basın ve Yayıncılık 2 Fotoğrafçılık ve Kameramanlık 2 Grafik Tasarımı 2 Marka ıletişimi 2 4972-Mobilya ve ıç Mekân Tasarımı Eser Koruma 2 ıç Mekan Tasarımı 2 Mimari Dekoratif Sanatlar 2 Mimari Restorasyon 2 Mobilya ve Dekorasyon 2 Ormancılık ve Orman Ürünleri 2

42 ÖĞRENCİLERİMİZİN TERCİH YAPABİLECEĞİ TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ (MF4) MATEMATİK-FEN PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİDİR. BU FAKÜLTELERİN KONTENJANININ %40’ I MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA AYRILMIŞTIR Tercih yapabilmek için: YGS’ den 180, LYS1 Matematik ve LYS2 Fen Sınavlarına girerek MF4 puanından 180 barajını aşmak gerekir. Bu puanın üstüne Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) eklenecektir. Bu programa yerleştirilecek adayların yerleştirme puanları hesaplanırken OBP.’leri 0,12 ile çarpılacaktır. Teknoloji Fakültesi lisans programlarının M.T.O.K. kontenjanını, genel lise mezunları ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar tercihleri arasında gösteremezler. M.T.O.K. : Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları

43 Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK ELEKTRONİK Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

44 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK ELEKTRONİK İmalat Mühendisliği (M.T.O.K.) MAKİNE TEKNOLOJİSİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) MAKİNE TEKNOLOJİSİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ

45 Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) MAKİNE TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK ELEKTRONİK Otomotiv Mühendisliği (M.T.O.K.) MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ

46 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (M.T.O.K.) METAL TEKNOLOJİSİ Endüstriyel Tasarım Mühendisliği (M.T.O.K.) MAKİNE TEKNOLOJİSİ Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (M.T.O.K.) MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI İnşaat Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4 MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI

47 KARA, DENİZ, HAVA, JANDARMA VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI 2013 yılı ÖSYS Aday Başvuru Formunun.“Askerî okullara girme isteği.” alanındaki kutucuğu işaretleyeceklerdir. 25 Mart-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında www.kkk.tsk.tr İnternet adresinde (Saat 17.00) tarihine kadar ön kayıt başvurusu yaparak başvurularını tamamlayacaklardır.

48 2012 yılı Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Taban Puanları İşletme: 240 ve üzeri Teknik Branşlar: 216 ve üzeri 2012 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Taban Puanları YGS5 : 210 Puan 2012 yılı GATA Astsubay Meslek Yüksek Okulu Taban Puanları YGS1: 180 puan YGS2 : 162 Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Taban Puanı Meslek bölümleri 187.00 puan Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Taban Puanı: Sayısal 1 ve eşit ağırlıktan almaktadır. Elektronik, Elektrik, Motor, Bilgisayar: 145 puan ( Sayısal 1′den alıyor ) Yönetim ise 206 puan ( Eşit Ağırlıktan alıyor.

49 2012 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANANAN ŞARTLAR a ) T.C. vatandaşı olmak, b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak, c) Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak, ç) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2013 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az 250 puan almış olmak, d) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2012 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından, (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (140.000) puan almış olmak, e)18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2014) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmamış erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1991 - 01 Ekim 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak), askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1989- 01 Ekim 1996 tarihleri arasında doğmuş olmak), f) Bayanlar için 165 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak, g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, Yeterli puanı alan öğrencilerin YGS den sonra belirtilecek tarihte İnternet Üzerinden Ön Başvuru yapılması gerekmektedir.

50 BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ… HAZIRLAYAN ENVER GÜLBAHAR ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK (ANADOLU) LİSESİ REHBER ÖĞRETMENİ


"2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK (ANADOLU) LİSESİ 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları